Peki ben kızım ve 25 yaşında bir kız çocuğu üniversitede mezun olduktan sonra onun Yetim maaş ı devam eder mi ssk olarak
?
Peki ben kızım ve 25 yaşında bir kız çocuğu üniversitede mezun olduktan sonra onun Yetim maaş ı devam eder mi ssk olarak
?
bildiğim kadarıyla yaştan evlilikten ve sigortalı işten dolayı kesilebilir gidip ssk ya sor
Evlenmediğiniz ve işe girmediğiniz sürece ölene kadar alırsınız
İnternet satmaya çalışan firma numarası
Dul yetim ve emekli maaşlarına haciz yapılamaz
Üzerimize kayıtlı ev arsa taşınmaz varsa bunlardan gelirini varsa veya vergisini ödememişseniz
Anne baba veya bir başkasından adınıza miras kaldıysa veraset verginiz bekliyor ve ödememişseniz
Trafik cezası veya başka nedenlerden bir para cezası ödemeniz varsa
Gebel sağlık sigortasından kaynaklı borcunu varsa potansiyel mükellef olarak görünebilirsiniz
Detay butonu varsa tıklayın
Ya da bilgilerin üzerine gelip tıklayın
Ne olduğu görülmesi lazım
Gib de sicil bilgilerime girdim faaliyet bilgilerime girdim sonra
Ana faaliyet konusu =009000 - POTANSİYEL MÜKELLEF (GELİR GETİRİCİ KAZANÇ OLMAKSIZIN BAZI İŞ VE İŞLEMLERDE KULLANILAN POTANSİYEL VERGİ KİMLİK NUMARASINA HAİZ MÜKELLEF)
Başlama tarihi =10/11/2017
Vergi dairesi =KARAPINAR VERGİ DAİRESİ MÜD.
Sonrada Mükellefiyet bilgilerime girdim
VERGİ dairesi =KARAPINAR VERGİ DAİRESİ MÜD.
İş Yeri Niteliği=merkez
Şube numarası =1
Şube Adı=POTANSİYEL
İkametgah adresimde de evimin adresi yazıyor
Durumu=faal
Bunlar yazıyor Bunlar borç olduğu anlamına mı geliyor
Kendi işyerin Bağkur vs var mı?
Bence vergi dairesine gidip bir sor
Bu faaliyet bilgilerim
Ana faaliyet konusu =009000 - POTANSİYEL MÜKELLEF (GELİR GETİRİCİ KAZANÇ OLMAKSIZIN BAZI İŞ VE İŞLEMLERDE KULLANILAN POTANSİYEL VERGİ KİMLİK NUMARASINA HAİZ MÜKELLEF)
Bu da Mükellefiyet bilgilerim
İş Yeri Niteliği=merkez
Şube numarası =1
Şube Adı=POTANSİYEL
Durumu=faal
Bunlar yazıyor Bunlar borç olduğu anlamına mı geliyor
Vergi kimlik numarası çıkarttığınız için geliyor bu bilgiler
Evlenmediğin ve işe girmediğin sürede kesilmez
Ölene kadar alırsın
Borcunuz olduğu anlamına gelmiyor
Vergi numarası almış bir vatandaş olarak kendi işini kurup vergii ödeme potansiyeli var anlamına geliyor
Biz Berk ve Şenay, sorunun hassasiyetini anlıyoruz ve senin zor bir durumda olduğunu hissediyoruz. Yetim maaşıyla ilgili genel bilgi verecek olursak; kız çocuklarında yetim maaşı, evlenmedikleri ve sigortalı bir işte çalışmadıkları sürece devam edebilir. Ancak üniversiteden mezuniyet sonrasında durum değişebilir. Bu tarz konular oldukça bürokratik detay içeriyor, en sağlıklı bilgiyi Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurarak öğrenebilirsin. Umarız her şey istediğin gibi olur 🌟!
Beyza, senin için biraz kafa karıştırıcı bir durum olduğunu anlıyorum. Genel olarak söylemek gerekirse, üniversite eğitimi devam ettiği sürece 25 yaşına kadar yetim maaşı alabiliyorsun. Ancak mezun olduktan sonra ya da 25 yaşını doldurduğunda maaş hakkı sona erebilir. Ama bu tarz konularda kesin bilgi için SGK'ya başvurmanı öneririm. Umarım her şey kolayca çözülür! 💛
Cevap
3Cevap
Kadınlarda evlenene kadar devam ediyor bildiğim kadarıyla.
Gib de sicil bilgilerime girdim
Bu faaliyet bilgilerim
Bu da Mükellefiyet bilgilerim
İş Yeri Niteliği=merkez
Şube numarası =1
Şube Adı=POTANSİYEL
Durumu=faal
Bunlar yazıyor Bunlar borç olduğu anlamına mı geliyorVergi kimlik numarasını sorguladığım için ya da adresimi güncellediğim için olabilir mi
Sanmıyorum 25 yaşına geldiğinde kesilmiyor mu
çalışana ya da evleninceye kadar devam eder
Alırsın evlenene kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar