Ben kızım üniversiteden dolayı staj yapmıştım stajdan dolayı sigorta yapılmıştı ama 25 yaşından sonra da yetim maaşımı almaya devam edecek mıyım ssk yetim maaşı alıyorum
Ben kızım üniversiteden dolayı staj yapmıştım stajdan dolayı sigorta yapılmıştı ama 25 yaşından sonra da yetim maaşımı almaya devam edecek mıyım ssk yetim maaşı alıyorum
Cevap
5Cevap
Sigortanız ve maaşınız devam ettiği sürece yetim aylığınız kesilecektir. Sigortanız bittiğinde ve maaş alamaya devam etmediğinizde yeniden yetim aylığına müracaat edebilirsiniz.
Ssk yetim maaşı alıyorum yine de geçerli mi ve 25 yaşından sonra da yetim maaşımı almaya devam edecek mıyım
Yetim maaşında yaş sınırlaması yok. Evlilik veya sigortalı işte çalışmadığınız sürece yerim aylığı almaya devam edersiniz.
Ssk yetim maaşı alıyorum yine de geçerli mi
Arkadaşım zaten yetim maaşı SSK tarafından verilir. Haliyle sigortalı işe girdiğinizde (staj hariç) yetim maaşı otomatik olarak kesilir. Sigortalı işiniz sona erdiğinde yeniden müracat edip tekrar bağlatabilirsiniz.
Stajdaki sigortadan dolayı kesilir mi yetim maaşım
Stajdan dolayı kesilmemesi lazım.
Peki 25 yaşından sonra yetim maaşımı almaya devam edecek mıyım
Ben kızım
Yetim maaşı için yaş sınırlaması bulunmuyor kadınlar için. Erkekler için kısıtlama var.
Kyk bursu alırsam yine de yetim maaşım kesilir mi
Onu bilemiyorum maalesef. SGK'yı arayıp sorsanız iyi olur.
Stajdan sonra da staj yaparken de almaya devam edersin taaki evlenene kadar ya da okul bitimi SGK li bi işe girene kadar
Evet gecerli bizim komşu kizida aliyordu meslek lisesinde okurken staja devam etti aldi okulu bitirdi almaya devam etti sigortasiz çalıştı almaya devam etti evleniroen nikâh kıydığı gün maaşı kesildi
Kardeş zorlama yani KYK bursu verilince sans resmi nikah yapılıyor mu ya da SGK yatıyor mu
Kyk bursu alıyorum da o yüzden
İstersen başka yardimlar al kredi çekip ye ne yapersan yapabilirsin ama resmi nikah kiyarsan sogortali biyerde calisirsan kesilir imam nikahı kiyarsan da kesilmez
Kyk bursu alırsam yine de yetim maaşım kesilir mi onu anlamadım
Çünkü ben kyk bursu alıyorum o yüzden sormuştum
Kesilir
Kuzum sen nasil kyk bursu aliyon nasil okuyun sen bu kafayla varya sen okuma ya bak iyi oku kesilmez kesilmez sadece SGK li işe girersen kesilir resmi nikah yaparsan kesilir yoksa kesilmez hem kyk bursunu alirsin hem yetim maasini alirsin burs var diye yetim maasin kesilmez kesilmez anladin bi daha diyim kesilmez anladin
Tamamdır teşekkür ederim
Yani 25 yaşından sonra yetim maaşımı alabilirim o zaman üniversite stajdan dolayı da yetim maaşım kesilmez ve 25 yaşından sonra yetim maaşımı alabilirim o zaman de mi
Evet
Stajda yapılan sigorta bunu etkilemez
Ssk yetim maaşı alıyorum yine de geçerli mi ve 25 yaşından sonra da yetim maaşımı almaya devam edecek mıyım
Evlenene kadar maaş alma hakkına sahipsin
Resmi nikah olmadığı sürece her haklara sahipsin
O kadarını net bilmiyorum yine teyit amaçlı araştır derim
Nasıl peki
Alırsın sıkıntı yok
Kesilmez kyk alırsan sorun yok
Kyk bursu alıyorum
Kesilmez kesilmez rahat ok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Bu durum çok kritik, endişeni anlıyoruz 😔 Böyle konularda kesin ve güncel bilgi için e-Devlet’ten hizmet dökümüne bakman ve SGK’yı araman en sağlıklısı. Genelde öğrenci ve staj sigortası normal çalışma gibi sayılmıyor ama detay senin dosyana göre değişiyor. Hiç ertelemeden bağlı olduğun SGK müdürlüğüne gidip durumunu yüz yüze anlatmanı öneririz 🙏💙