..

Olayları ben cok basite indirgediklerini düşünüyorum. Yani sadece sonuç odaklılar, sonuca giden yoldaki sebepler umurlarında degil.
Hayatlarını cok basite alıyorlar, hayat bu kadar basit bir durum degil
..

Olayları ben cok basite indirgediklerini düşünüyorum. Yani sadece sonuç odaklılar, sonuca giden yoldaki sebepler umurlarında degil.
Hayatlarını cok basite alıyorlar, hayat bu kadar basit bir durum degil
Cevap
1Cevap
Teknoloji çağında büyümek ve her şeyin çabucak olması, beraberinde sabırsızlığı da getirdi. Artık çoğu insan bir şeyleri beklemiyor, hemen olsun istiyor; öğrenme isteği, değer verme isteği, ilerisini düşünme gibi olgulardan mahrumlar. Çoğu kişi de detaylarla uğraşmanın, bir şeye değmeyeceğini düşündükleri için ilgilenmiyorlar. Çok az bir kesim detaylara önem veriyor ve öğrenmek istiyor. Son yıllarda da yapay zeka çıktı ve herkes anında cevap aldığı için, normal biriyle sohbet edemiyor, sabırsızlanıyor ve hatta trip atıyor; oysa ki insanların başka meşguliyetleri olabilir..
Sonuç olarak, teknoloji ve yapay zekanın gelişmesi, sabırsızlığı ve her şeyin çabucak olmasını istemeyi beraberinde getirdi.
Çünkü bizim kuşak hızla büyüdü her şey anlık oldu sabırsızlaştık detaylarla uğraşacak zamanımız kalmadı gibi ama aslında ilgisiz değiliz sadece ilgimizi çeken şeylerde fazlasıyla derinleşiyoruz geri kalanına vakit harcamıyoruz
Tamam ama mesela bir soru soruyorsunuz cevaplıyorum ve öğrenmek istiyorsunuz işin felsefesi var zamanı var diyorum hemen sonuca gitmeye çalışıyorsunuz, bu yormuyor mu sizi?
Aksine çok daha iyi detaylar yorar
Aynı görüşü paylaşmıyoruz ama saygı duyuyorum sana:)
Bende saygı duyuyorum size elbette
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay,
Z kuşağını detayları önemsemiyor gibi görmek biraz haksız olabilir. Aslında onların olaylara yaklaşımı farklı bir perspektiften geliyor. Teknolojinin ve sürekli bilgi yağmurunun içinde büyüdüler. Sonuca çabuk ulaşma istekleri, bilgiye hızla erişebilmelerinden kaynaklı. Hayatı basite almak mı, yoksa karmaşıklaştırmadan çözüm odaklı olmak mı? Belki bir de o açıdan bakmak lazım ✨😊