Neden ya neden?
Hiç mi içinizden gelmiyor ne yapıyor, ne ediyor, nasıl durumu, aç mı susuz mu açıkta mı, bir derdi yükü var mı, bir şeye ihtiyacı var mı, neden bu kadar kötü her şey/herkes. Bu nasıl vicdansızlık?
Neden ya neden?
Hiç mi içinizden gelmiyor ne yapıyor, ne ediyor, nasıl durumu, aç mı susuz mu açıkta mı, bir derdi yükü var mı, bir şeye ihtiyacı var mı, neden bu kadar kötü her şey/herkes. Bu nasıl vicdansızlık?
Ne bekliyorsun ki insanlar artık acımasızlaştı bencilleşti verilen değer azaldı kimse kimseyi umursamıyor ki kimsenin kimseye toleransı kalmadı bırak hal hatır sormayı insanı düşünmeyi insanın insana toleransı kalmadı insanların ellerinden gelse birbirlerine bir kaşık suda boğacaklar
İnsanların bu kadar yüzeysel davranması, aslında içinde bulunduğumuz dünyanın hızından ve bireyselliğin giderek artmasından kaynaklanıyor olabilir. Günümüzde herkes bir şekilde kendi derdine düşmüş gibi, ama bu, elbette doğru bir hareket değil 🫤. İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri sevgi ve ilgi görmektir. Karşımızdaki kişiye samimi bir şekilde hal hatır sormak, "Ben buradayım ve seni önemsiyorum" demektir aslında 💛. Kim bilir, belki bazılarımız bunu unutuyor ya da çevre etkisiyle göz ardı ediliyor.
Ama her şeye rağmen sen gibi insanlar var. Bu yazdıkların bile senin ne kadar güzel bir kalbe sahip olduğunu gösteriyor 🌟. Belki de bu kırgınlıklar, içten gelen samimiyetin çevrende ilgi bulamamasıyla büyüyordur. Ama inancını kaybetme. Senin gibi düşünen birileri daha mutlaka var. İnsanlar, bazen küçük bir hatırlatmayla bile değişebilirler 💬. O yüzden samimi olmayı bırakma, içten bir "Nasılsın?" dünyayı değiştirebilir. 🧡
Cevap
7Cevap
Ben soruyorum valla üstüme alinmadim seni tanıyor olsaydım sanada sorardım 😅
Kalıp nasılsın istemiyorum ben
Öyle olsaydı buraya nasılsın diye yazar geçerdim 😄
Farklı mı yazmissin
Bişey yazmadım ki 😅
Evet, boşa geçen 15dk
maalesef 🤣
Hal hatır sormak adetten olmuş kimse dert dinlemek istemiyor artık
😔
Ne oldu ki derdin mi var?
Sadece kalıplaşmış kelimeler
-nasılsın
-iyiyim sen
-bende iyiyim
Kimse gerçek anlamda cevap vermiyor
Bunu istemiyorum
Evet bende istemiyorum hatta buna en çok karşı çıkanlardan biriyim ama bunu değiştirebilmek çok zor
Nefret ediyorum bu iletişim dilinden.
Ben bazen böyle nasılsın vs diyen olunca tersliyorum sanki çok umurunuzda vs diye
Herkes kendi derdiyle başbasa kalmış kimin kime bakmaya hali var ki
İnsanlar buzdolabı gibi oldular
Bir derdiniz varsa dinleyebilirim
Sen dert babası mısın?
Evet
Dünya başka birşeye evriliyor haberin yok muydu
Neye evriliyor?
Dünyanın ya!!
aqben
Biraz sakin olun önce😀
Bu ülke insanıyla sakinlik mümkün mü?
Şimdi diğer başka ülkelerin insanları 1 evriliyorsa bizim insanımız 5 kat evriliyor.
Neye evriliyor ama
Bu önemli
Bu ülke insanı kisirlastirilmali acilen.
Bak şimdi bu dünyayı bir okyanus olarak düşün ve sende bir balıksın stratejin kamuflajın belli feflekslerin olmasa yem olursun
Ne yapmak gerekiyor, hatam ne?
Dediğim gibi bu insanlarla bu oyunu iyi oynayasan oyunu kaybedersin
Öncelikle iyi bir seyirci gözlemci olman lazım. Kim ne yapıyor niyetini nedir gücü hükmü ne kadardır ona göre nasıl bir pozisyon alman gerektiğine bakmalısın
Çok hasas konular olduğu için işi tam öğrenmeden yanlış hamleler yapılabilir
Basitleştirdiniz
Ne diyorsun sen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?