Onun küfüründen daha ağır olmuş yazdığın yani aynı şey değil onun yaptığı çok saygısızca fakat insanları yaşadıkları acılardan annesiz babasız sevgisiz olmalarından vurmayın çünkü onların seçimi veya suçu değol travmalarını yaralarını açmayın bir küfür unutulur bir şekilde sinir olursun bir süre geçer ama senin söylediklerin acıyı tekrar tekrar yaşatır zaten karşıdaki kişi sadece tamam diyip tepkisiz kalmış baya kırıcı olmuş ben bile kırıldım küfür ediyorsa sende küfür etseydin hakaret edip engelleseydin ama vurduğun nokta çok yanlış ve çok büyük konuşuyorsunuz yarın bir gün seninde annen baban ölebilir kimsesiz kalabilirsin ve bu aşağılanacak bir şey değil ki burada sormandan belli oluyor ki vicdanın rahatsız hissettiriyor bence bu kişiye ulaşıp bu konuda özür dileyip gönlünü yap bu konu çok hassas
https://hizliresim.com/2f9oi8v bu raddeye gelmemek için sakinliğimi korudum ettiği laflar kim olsa onu çileden çıkarır. Bu hayattaki en hassas noktam annem 2 yıl boyunca kanserle savaştı ve yendi. Bana istediğini söyleyebilir bu kadar zoruma gitmez ama anneme kimse laf edemez.
Evet psikolojisi bozuk yaşadığı şeyler çok acı acı süreclerden dolayıda psikolojisi bozulmuş zaten normal psikolojide olsa oda öyle şeyler söylemezdi belki pişman olmuştur sen tepki vermekte haklısında bu söylediklerin onu derinden sarsmıştır o küfür edince öyle olmuyor da keşke o sana küfür etmeseydi sende böyle konuşmasaydın ve ailene küfür etmesi falan yanlış olmuş psikolojik olarak iyi durumda olsa oda sen ben gibi düşünürdü
Beni hep sevdiğini söylüyordu çocuk ruhlu birisi küçücük şeylerden mutlu olan bir tip. Gitmemem için ağladı gitme kal herşeyim sensin dedi. Ama insan sevdiğine gelecek düşündüğü bir kişiye nasıl bu lafları eder. Ona bunu söylediğim için gerçekten az önce oturup ağladım. Ne yapacağımı bende bilmiyorum cidden.
Yani o kadar da kötü birisi değilmiş sevgi boşluğu küçük şeyler mutlu olması çocuk ruhlu olması saf ve trmiz bir yanıda olduğunu gösteriyor oda yanlış yapmış ama yaşadıklarıda kolay değil yani zaman zaman hepimiz çok kırıcı küfürlü konuşuyoruz bazen insan acısını kötülükle gidermeye çalışıyor savunulur değilde sonuçta psikolojisi bozuk belki oda pişman olmuştur söylediklerine kesinlikle bir psikoloğa gitse terapi alsa daha iyi olur sende keşke onu uyarsaydın ikinizde birbirinize hakaret etmeden düzgünce konuşarak sorun neyse halletmelisiniz o sana hakaret küfür edersede uyar mesela buny tabii sık sık yapıyorsa problemde bence biraz zaman geçsin pişman olduğunu söyle telafi etmeye çalış hem sana hemde ona iyi gelebilir bu sonraki zamanlarda özür dilemezsen daha da büyür içinde ve ölümlü dünya Allah korusun kötü haber falan alsan keşke demeseydim diye pişman olurdun o yüzden ben ili tarafında en azından özür dilemesinden yanayım o kişide zor şeyler yaşayınca hassasta bir konu
Erkek kardeşimle bir fotoğraf attım öz kardeşim. Başka bir erkek zanneti bana küfür etmeye başladı. Asla tepki vermedim buralara kadar getirdi. Bana hakaret küfür etme lütfen diye kaç defa uyardım tamam asla söylemem böyle şeyler dedi söz verdi ve yine aynılarını yapmaya başladı. Çok kıskanç benim yabancı bir erkekle konuşmama bile tahammül edemiyor seni kıskanıyorum diyor. Abisi bile bu kızdan iyisini güzelini bulamazsın kimse senin kahrını bu kız gibi çekmez demişti ben daha napayım.
Kaybetme korkusu yaşıyordur sevgi boşluğu yetersiz hissettmek onu böyle hareketlere sürüklüyordur fazla sevdiği icinde kaybetme korkusu yaşıyor oda bu tip şeyler yapmasına neden oluyordur öfke kontrolü problemi oluyor aşırı tepkiler seviyorsan eğer ona hassas biraz da sabırlı davranıp güven vermen sevgi vermen gerekiyor açıklayıcı konuş senin o cümlelerin onu kırıp gecirmiştir yıkmıştır ben sana suçlusun demiyorum zaten de hani sende biraz hatalısın ve biraz empati yapmayı dene
Bir insana en iyi dersi sessiz kalarak cevap vermeyerek takmayarak verirsin fakat bu şekilde küfür edersen öfkenle o insanı beslersin. Arkandan oh iyi yapmışım haketmiş der :) neden sessiz kalmayı seçmiyorsunuz? saygısızlık yapan kendi karekterini ortaya koyar seviyeyi düşürmeye gerek var mı?
0
3 Yorumla
Soran
9 ay
Abla anneme küfür etti benim, ben buna dayanamam. İnsan dışı varlık bana söylemediği laf kalmadı. Nasıl sessiz kalabilirim?
Küfre küfürle karşılık verebilirsin ama sana özel anlattığı konuyu ona hakaret olarak söylemen olmamış. Çocuğu haklı çıkarmaya çalışmıyorum. Seni buna zorlamış olsa bile bunu söyleyip söylememek senin kararın. Küfredip engelleyebilirsin. Bu sinirlendiğini gösterir ama özel bi konuyu sinirlendiğinde karşı tarafa hakaret olarak söylersen bu, sana hiçbir şekilde sır verilmemesi gerektiğini gösterir
1
8 Yorumla
Soran
9 ay
Ya benim anneme namusuma bacıma kadar küfür etti ya. Nasıl susayım Allah aşkına, seninde ablan var ablana böyle söyleseler hoşuna gider mi dedim üstüne yine küfür etti
Ben sus demiyorum. Öyle anladıysan şöyle anlatayım. Öncelikle sana %100 hak veriyorum. Bunda şüphen olmasın. 2. Olarak istediğin gibi küfredebilirsin. Sadece sinirlendiğinde küfür kartını kullanmak yerine karşı tarafın zayıf tarafını kullanmak senin karakterini olumsuz etkiler. Bu reflekse sahip olma. Yoksa ana bacı girene o ana bacımın yürüdüğü yolu öptürürüm ona. Daha karşındaki kızla nasıl konuşacağını bilmeyene, seve seve öğretirim
Haklısın abi ama napayım tutamadım kendimi. Bir insana böyle hakaretler mi edilir ya birde sevgilimdi. Bana küfür etse tamam derim karşılık vermem çok, ama anneme kimse küfür edemez onun annesi sorumsuz bir kadın yurda vermiş hayat kadını çocukları umrunda bile olmamış kocası öldükten sonra, annem en hassas noktam benim bu yüzden istemeden oldu bir anlık sinirle.
Olabilir. O onun hayatı. Dediğim gibi. Anlık bi kere yapmışsın. Bunu refleks haline getirme sadece. Çünkü bu senin kimliğin. Seni kimliğinle tanıyacaklar. Bu yüzden onu güzel inşa et. İşin iyi tarafından bak. Erken kurtuldun o ağzı bozuk insan müsfettesinden. Yolculuğa devamm 😄
Öncelikle, böyle bir iletişim ortamında bulunmak gerçekten çok zorlayıcı ve üzücü olabilir. Sana ya da ailene yönelik ağır sözler duymak, sabrını zorlamış belli ki. İnsan, kendini koruma içgüdüsüyle bazen istemediği bir tavır alabiliyor. Ama şunu unutma, başkalarının kötü davranışlarına aynı şekilde karşılık vermek seni de yıpratır. Kendini kötü hissetmenden dolayı anlayışla yaklaşıyoruz. ❤️🕊️
Empati yapmaya çalış ve bu tür gerilimlerden uzaklaşmak için adım at. Engelleme kararı, bu tür olumsuz durumlardan kaçınmak adına doğru bir yol olabilir.🍀
Babasız annesiz demen lafı gelişi ise sorun yok knk
0
9 Yorumla
Soran
9 ay
Benim anneme küfür etti bende onu burdan vurdum biyolojik annesi yaşıyor görüşmüyor küçüklüğünden bu yana üvey anne babası büyütmüş onlarla da görüşmüyor biyolojik babası ölü. Ettiği küfürler çok ağır, küfür etmedim kendimi tuttum ama kendi kaşındı.