🌿 Kur’an’a Göre Cennet Tasviri
🌸 1. Bahçeler ve Nehirler
“Müminlere altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Onlar orada ebedî kalacaklardır.” (Bakara 25, Âl-i İmran 15, Tevbe 72)
“Cennette sudan, sütten, baldan ve şaraptan ırmaklar vardır.” (Muhammed 15, Rahman 46-76)
🌸 2. Rızıklar
“Onlara orada türlü meyveler, canlarının çektiği her şey verilir.” (Yasin 57, Zuhruf 71)
“Onlara gümüş kaplarla ve billur kadehlerle içecekler dolaştırılır.” (İnsan 15-16)
“Onlara zencefil karışımlı kadehler sunulur.” (İnsan 17)
🌸 3. Elbiseler ve Ziynet
“Onlara altın bilezikler ve inciler takılacak, elbiseleri ipektir.” (Hac 23, Fatır 33)
“Üzerlerinde yeşil ipekten ve atlas kumaştan elbiseler vardır.” (Kehf 31, İnsan 21)
🌸 4. Ortam ve Mekân
“Onlar yükseltilmiş tahtlar üzerinde yaslanırlar.” (Vakıa 15-16)
“Orada döşekler serilmiştir, yastıklar dizilmiştir, halılar yayılmıştır.” (Gâşiye 13-16)
“Ne kavurucu sıcak, ne de dondurucu soğuk vardır.” (İnsan 13)
🌸 5. Hizmetçiler (Gılman)
“Onların etrafında ölümsüz gençler dolaşır; onlar saklanmış inciler gibidir.” (Tur 24, İnsan 19)
🌸 6. Eşler (Huriler)
“Onlara iri gözlü huriler eş kılınmıştır.” (Duhan 54, Tur 20)
“Onların yanında yalnız eşlerine bakan, gözleri güzel huriler vardır.” (Safat 48, Rahman 56)
“Sanki onlar saklanmış yumurtalar gibidir.” (Safat 49)
“Onlar yakut ve mercan gibidir.” (Rahman 58)
“Çadırlarda korunmuş huriler vardır.” (Rahman 72)
“Biz onları yepyeni bir yaratılışla yarattık, bakire kıldık, eşlerine düşkün ve yaşıt yaptık.” (Vakıa 35-38)
"Ve kendileriyle bir yaşta, göğüsleri tomurcuklanmış genç kızlar vardır." (Nebe 33)
🌸 7. Hayat ve Huzur
“Orada boş söz ve günaha sokan şeyler duymazlar. Yalnızca ‘Selam! Selam!’ sözünü işitirler.” (Vakıa 25-26, Yunus 10)
“Orada canlarının çektiği ve gözlerinin hoşlandığı her şey vardır.” (Zuhruf 71)
“Orada ebediyen kalacaklar, çıkmak istemeyecekler.” (Nisa 57, Kehf 108)

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
inancım yok
açıkçası cennet ve cehenem boştur. Çünkü büyük bir hazine var. Allah'ın kendisi. Açıkaçası onun sesi görüntüsü ve hatta onunla beraber olma fikri varken ne cennete ne de ceheneme nasıl odaklanırım ki? Kör oldum. Sadece o var diğer hiç bir yeri göremiyorum. Ne cennetin ırmak seslerini ne cehenemin azap çığlıklarını nasıl duyuyum sağır oldum? Cehenemede cennete de gitsem ne hiseder ne görürüm çünkü gözümde sadece onun aşkı var
Evet merak ediyorum acaba huriler görünüş olarak varlıklar acaba 🤔
Hurileri merak ediyorsun
Ayetleri atayım sana
Evett görünüş olarak merak ediyorum
Rahmân / 72. Ayet
حُورٌ مَقْصُورَاتٌ فِي الْخِيَامِۚ
Onlar çadırlarda sadece eşleri için ayrılmış gözlerinin siyahı simsiyah, beyazı bembeyaz fevkalade güzel hûrilerdir!
73: Öyleyse, ey insanlar ve cinler, Rabbinizin hangi nimet ve kudretini yalanlayabilirsiniz? 74: Daha önce kendilerine ne bir insan eli değmiştir (bakire), ne de cin.
"Ve onlar yükseltilmiş döşekler / mobilyalar üzerindedirler. Biz oradaki kadınları, yepyeni bir yaratılışla yaratıp, sûret ve sîretlerini son derece güzelleştirdik. Böylece onları, ashab-ı yemin için bakire kızlar, kocalarına âşık yaşıtlar kıldık.” (Vakıa, 56/34-38).
“Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için büyük başarı ve mutluluk vardır. Onlara bahçeler, üzüm bağları, turunç göğüslü genç yaşıt dilberler, dolu dolu kadehler var.” (Nebe, 78/31-34)
"Biz o cennet kadınlarını ashab-ı yeminden olan kocalarına düşkün bakireler kıldık.” (Vâkıa, 56/36-38)
Elinize sağlık 🙏