Böyle bir şeyin olmadığı yönünde düşünenler var. Ancak ben olduğu inancı içindeyim. Peki ya siz?

Böyle bir şeyin olmadığı yönünde düşünenler var. Ancak ben olduğu inancı içindeyim. Peki ya siz?
Din bize iyi birisi olmamız gerektiğini belirtiyor. Bir çok din var 4 dini baz alırsak durum şöyle
4 Din tane başı %25 Seçtiğinin doğru olma olasılığı
Dinin temelini uygulamak ve ibadet etmek gibi kondisyonları yaparsan cennete gideceksin.
%50 İhtimalle Cennet ya da Cehenneme gideceksin = Cehennemden sonra Cennete gidebilirsin.
%50 ihtimalle Din diye bir şey yok ve sadece ışıklar kapanacak.
Şahsen ben İslam'dan devam ediyorum en azından bir mükafat alabileceğimiz diğer dünya anlayışını benimsiyorum, şahsen tavsiye de ederim mental ve manevi destek konusunda iyi oluyor.
Öte alemle bağ kurmak mümkün ama tehlikeli. Bu da ölümden sonra yaşamı kanıtlıyor. Elbette bu yaşam öyle bizim bildiğimiz gibi bir şey değil. Bu yaşam, fiziki olmayan, zamansız ve mekan dışı bir yaşamdır. Bunun adına cennet ve cehennem denir mi bilemem zira İslam haricindeki dinlerin de ölümden sonra yaşam inancı mevcuttur.
Deistim bence yok. Tabii bunda yüzde yüz kararlı değilim.
Eig için teşekkürler.
Rica ederim 🙏🏻
Elbette vardır.
Cevap
18Cevap
Ben dinsiz olduğum için benim düşünceme göre yok. ama olabilirde zaten bir şeye tamamen yok veya var demek. inanç konularında yanlıştır. eğer söz konusu bilim olsa zaten kimse inkar edemezdi. mesela kimse güneşe mor renk diyemez. bu da aynı şey inanç olduğu için bana göre yoktur başkasına göre vardır başkasına göre ise başka din doğrudur. ben her zaman için saygı duyuyorum ama kişisel tercihim olmadığı yönünde.
Kurallara uyarak yaşayan ve inanan her insanın huzurlu, mutlu, refah ve ferah olacağı o cennet...
Aksi yönde hareket edenlerin azaplar içinde kavrulacağı cehennem...
Günahlar, sevaplar ve boşluklarla dolu milyonlarca dayatma. Neye göre kime göre?
Bir dinin gerekliliklerini yerine getirmeyen ve inanmadığı halde iyi bir insan teoride yine cehennemlik iken, bu sefer tam tersi olanın cenneti garantilediği müjdeleniyor.
İnsanlık tarihine bakıldığında "din" bir yönetim ve idare amacı taşıyan araçtan farksız dayatmalar zinciridir.
Muazzez İlmiye Çığ'a ait olan Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sümer'deki kökeni kitabını okumanızı şiddetle öneriyorum.
Her üç kutsal kitabın ve o kitapların içini dolduran dini öğretilerin nasıl oluyor da Sümer mitolojisine dayandığını çok güzel anlatıyor Muazzez Hanım.
İnanç inanmamı sorgulamamı istiyor iyiliğin kötülüğün yazıldığı amel defterimiz vefat edince kapanıyormu dünyada kullanılan bir yapı bırakırsan da amel defterimiz kapanıyormu? Cennet Cehennem iyilik ile kötülüğün son bulduğu yer olarak bilinir!
Ben, ölüp toprağa giren bedense ruhun da gitmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum.
Sadece 60-70yıllık ki bunun sadece 30 yılı ancak akıl baştayken geçer, bi ömür için varolmuş olamayız olmamalıyız.
O yüzden inanıyorum
Var tabi ki ve bizi bekliyorlar. Tarafımızı biz seçicez😬
Evet var iyiler cennete kotulerde cehenneme gidecek zaten
Allaha ve kelamına inanan biri olarak elbette inanıyorum
Fazla sorgulamaktan saçmalıyorsunuz cennet ve cehhennem var iyilik ve kötülük olduğu gibi sorgulama itaat et
Şüphesiz var dört büyük kitapta da geçiyor isteyen istediğine inanabilir tabi
😂Dünyada yaşıyoruz cenneti cehennemi
İslam dinine göre var bencede var ölünce görecez
Ben inanmıyorum 2 sinede sorun Yok benim için varlığı yâda yokluğu
Olduğunu sanmıyorum
Benim dinimde var, sizi bilmem 😄
Benim inancıma göre var evet
Tabii ki var...
Bir müslüman olarak inanıyorum elbette.
evet, inanıyorum
bana göre var inanmayanları bilemem
ben var olduğunu düşünüyorum