23 yaşındayım ve bu zamana kadar zayıf güçsüz bana sorun çıkarmaya ağını bildiğim herkese kötülük ettim.
Bazılarının hayatı benim yüzünden öyle mahvoldu ki psikolojik destek aldılar.
Diğer insanların neden zorba oldugumla ilgili merak ettiği şeyler bana sormak istediği şeyler olabilicegini düşündüm.
Çünkü buradaki kitleyi biraz inceleyince zorbalık kurbanı insanların yazdıklarını okudum ve bu işin doğasını anlatmak istedim.
Bana burada merak ettiklerinizi sorun bende anlatıyım.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Reis daha çok korkak ama egosunu tatmin etmeye çalışan biri lanse etmişsin kendini ben aksine biriyim zorbalayacağım kişi bana vurmalı ki hırs edineyim yani senden daha güçlü birini zorbalamak daha iyi tavsiye ederim
Herkesin bir noktada zorba olduğunu düşünüyorum
Ellerine fırsat geçmemişti
Elbette güç herkesi zehirler bunun deney ile desteklendiği bir makaleyi okumuştum deney için 5 kişiyi görevlendiriyorlar gardiyan olarak ilk birkaç gün problem yok ama görevlerine adapte oldukça mahkumlara kötü davranmaya başladıkları gözlemlenmiş bu dediğin sözü destekler
Şunu belirtmeliyim.
Kendimden daha güçlü ve akıllı birisine kafa tutmam.
Bir çizgi vardır o çizginin dışına çıkılmamalı.
Benim hedefim toplumdaki zayıf halkalar.
Yani kimsenin onemsemedigi insanlar
Ben bu psikolojiyi anlamak istiyorum. Neden? Of çok güçlüyüm diye hissetmek için mi?
Genelde küçüklükten başlar.
Bendede öyle oldu.
İlk başlarda zulmetmenin ne olduğunu bilmiyordum sonradan öğrendim.
Kendimi bir noktaya kadar kastım ama sonra bunu yapmanın ne kadar zevkli olduğunu farkettim.
Güçsüz bir insanı istedigin gibi kullanmak çok keyifli.
Bir kız vardı hayatimda ve onu manipule ettim.
Kız benden vazgecemedi ve benimle olmak için sevişmeyi hatta kızlığını bozmayı göze aldı.
Şunu düşündüm bu hayatta kız eline değmek için neler verecek insanları tanıyordum ve ben o kızı elde etmiştim.
Müthiş bir zevk
Kızlarla birlikte olamayacak zava. llı ez. ikleri bu yönünden ezmek onların karşısında arzuladiklari kızla öpüşmek çok zevkli.
Bu zorba yönümu ilk başta silmeyi denedim ama sonradan ne kadar keyifli olduğunu farkedince dedim ki neden vazgeceyimki.
Bana hesap soramayacaklarini biliyorum.
Ya sen? Hiç ölmeyecek misin, hesaba çekilmeyecek misin? Öyle bir mahkeme ki hakimin kendisi şahit.
İnançlı biri değilim.
Bunları bana soylrmen anlamsız
Ayrıca sırf hesaba çekileceği için kötülük yapmayan biri cidden iyi biri mıdır.
Olay bu değil ki. Karşılığı olacak anlayışı değil sadece. Her yaptığının başka hayatları etkilediğini bilmek konu. İnançlı ol ya da olma başka bir insanı kırmak, dünyasını alt üst etmek sana doğru geliyor mu? Aynısını yaşadığını düşün demicem çünkü empati bundan ibaret değil. Ama küçücük bir çocuğu hayata bağlayan sebeple alay edildiğinde onun nasıl büyük bir yıkım yaşadığını hatırlayın. Benzer bir geçmiş olduğundan zorbalığa yöneldiniz diye düşünüyorum çünkü bilinçaltında şimdi bende o zorbadan daha güçlüyüm anlayışı ama aksine. Kötülüğü kötülükle yenemezsin
Beni anlamamissin.
Umrumda bile değil.
Tam aksine onları etkilediğini bilmek çok zevkli.
Birde şu tarafı var
Bu insanların bir kısmı gerçekten masumdu ama ben ve benim gibiler yüzünden hayatları mahvoldu.
Üstelik ailesel olsun kendi içlerinde bir çok sorunla boğuşuyorlar.
Bir çocuk vardı lisede hiç unutmak.
Bu çocuğu resmen kepaze ettim ve hala daha benim hakkımda intikam planliyormus zavallı.
Ama bir şey yapamaz ailesi zaten çocuğu sevmiyor.
Boktan bir muhitte yaşıyor ve okulu ve bitirememis
Bense Amerika'ya yerleştim oturum izni alarak.
Kendim Boğaziçi mezunuyum ve Amerika'da bir mühendislik firması ile anlaştım.
Altımda güzel arabalar güzel kizlarla günümü gün ediyorum.
Bak gördüğün gibi bana bir şey olmadı o çocuk sürünüyor.
Demek istediğim yenmek istediğim biri yok.
Ben sadece insanın içinde bastırdığı kötü duyguları bastirmiyorum o kadar.
Ha benden güçlü insanlar var elbet o noktada kendimi frenliyorum.
Ama güçsüz insanları kullanmaktan cekinmem
Neden yaşıyorsun? Yaşama sebebin ne? Sadece zorba olmak ve insanların acısından beslenmek mi? Yani buysa mesela yetiyor mu hayatta tutmaya?
Bu konulara girersek çok şey konuşabiliriz.
Yaşama amacı gibi birşeye inanmiyorum.
Tek inandığım şey bir şekilde varolduk ve bunu olabilicek en yüksek mertebede yaşamaya çalışıyoruz.
Bu hayatın gerçeği. Dogal seçilim, güçlü olan ayakta kallır.
Eğer senin genlerin kötüyse ve şartlara elverişsiz ise kaybettin.
Burada bahsettiğim şey. Para fiziksel kuvvet, yakışıklılık veya güzellik , Prestij vb.
Hep iyiler birgün kazanır yalanı varya.
Şöyle bir örnek veriyim.
Diyelimki bir tedavi çıktı ve insan ömrü 100 yıl uzayacak ve genç olucaz.
Bu tedaviyi kimler alırdı. O korumaya çalıştığın iyi kalpli masum ez. ik insanlarımı.
Yoksa istediğini elde etmek için her yola başvuran güçlü kurnaz tiplermi.
Gerçekçi ol 2. dedigim alırdı.
Muhtemelen bu tedaviyi zenginler kullanır fakir sınıfta hala kenarmahallelerde yaşlı başlı çalışıp ekmek parası kazanmaya çalışırdı.
Ya o tedaviyi bulanlar? Hepsi mi ticaret gözle para düşkünü insanlar olurdu? İçinden bir tane merhamet sahibi olsa ve bir kişiye yardım etse (fakir lerden ya da buna ihtiyacı olanlardan) he eşey değişmez miydi? Bence hayat bu kadar yüzeysel değil. Evet doğal seçilim diye bir şey ama bu zalim her zaman haklıdır, güçlüdür anlamına gelmez. Öz güven zekadan gelir, güçse iradeden. Her zenginin kurnaz, her fakirin aptal olduğunu düşünmüyorum. Genelde vurursak doğru bir varsayım olabilir tabi
Hayatta herkesin sıniri vardır.
Ama sorsan herkes herşeyi yapabilir
Bir sihirbazlık gösterisinde insanlar gösterişli eylemlerin gerçek olmadığını bilir ama yinede mest olurlar.
Buda öyle.
Hiçbirimiz tanrı değiliz sadece kendi dünyamızda etrafımızdaki kişiler ile bir bağ oluşturuyoruz
Bende korkan biriyim ama benim ezdigim kişiler benden korkuyor. Korkuturum.
Onun gözünde ben geçilmez bir engelim.
Ruyalarindaki canavarım.
Çocuk olmak istemez miydin yeniden? Zorbalık zulüm nedir bilmediğin o zamana dönmek? Hatta şunu sorayım hangisi daha sensin, her şeyden habersiz küçüklüğündeki mi yoksa bugünkü her şeye ve herkese hükmedecek gücü olduğuna inanan sen mi? (Zorbalık perspektifi olarak düşünebilirsin korktukların var mı yok mu bilmiyorum ama insansın sonuçta büyümüş olsan da)
Ne dusundugun önemli değil.
Çocukluğu düşünmek ile çocuk olamazsın.
Ha sen böyle davranabilirsin.
Çocuk saf kisiligine dönersin.
Sonra insanlar senden faydalanır.
Boş vaatlere ihtiyacım yok.
Son bir şey soracağım. Benimsediğiniz felsefe bu mu? "Eğer herhangi bir şey için pişmansam bu büyük ihtimalle iyi davranışlarımdır"
Benim pişmanlığım.
Ortada bir pasta varken onu yiyememektir.
Eğer birşeyi yapmak bana herhangi bir şekilde zarar getiremiyecekse, sırf ahlaki değerler yüzünden ondan mahrum kalmak ahmaklıktır.