Sağlık alanında bir proje yapmak istiyorsunuz. Öncelikle bir kaç soru sormak istiyorum, ardından uygun bir şey düşüneceğim...
1) Projenin alt başlığı ne olacak, sağlık çok geniş bir konu... Biyomedikal mi, Ortodental mi, Genetik mi... Tam olarak alanınız nedir?
2) "Yapabileceğim bir proje olursa" demişsiniz, peki proje için bütçeniz ne kadar? Ayrıca yapabileceğimden kastınız, yapılabilecek bir proje mi, yoksa maddi durumlara takılmadan sadece kağıt üzerinde olacak bir şey mi?
3) Tüm dünya insanlarını kapsayan bir proje fikri bulmak biraz zaman alabilir, daha çok belli bir kesime hitap etse? (Yanlış anlaşılmasın, fakir/zengin ayrımı olarak değil, belli bir hastalık grubu olur, belli bir tedavi grubu olur ya da buna benzer bir şeyler.).
4) İngilizce bilginiz nasıl ve bu proje için ne kadar sürenizi ayırabilirsiniz (araştırma, kanıt toplama, yazma, uygulama için...).
Sorularıma vereceğiniz yanıtlar sonrasında, elbette ki size yardımcı olmaktan memnun olurum.07 Yorumla- +1 yıl
1) Alanım Fizik Tedavi.
2) Proje yapılmayacak ama yapılıyormuş gibi maliyeti, tasarımı her şeyi hesaplanacak.
3) Belirli bir hastalık üzerinde de olabilir fakat kişisel olmayacak.
4) İngilizcem orta düzeyde.1 hafta sürem var sonrasında bu projeyi sunacağım.
Biraz emri vaki olmuş olabilir. Bu arada yurt duşıyla ilgili projeler de olabilir. Lütfen kusura bakmamanızı ve de teşekkürlerimi sunar o güzel fikirlerinizi büyük bir sabırla beklerim. - +1 yıl
Öncelikle verdiğim linki izlemeni tavsiye ederim. Özet geçmem gerekirse, hücre iskeletini yenileyerek, kanamalı yaraları engellemek için tasarlanan bir jeli tanıtıyor adam. www.ted.com/.../joe_landolina_this_gel_can_make_you_stop_bleeding_instantly
Senin ise projende yer alacak olay şu olabilir, bu jeli özel bir şekilde, etkisini kaybetmeyecek şekilde demek daha doğru olur. Yara bandı gibi bir yapının üstüne yerleştirmek. Bunun sayesinde, fizik tedavi amaçlı gelip, kanama riskinden dolayı korkup, hareketleri tam yapmayan insanların, yaralarının hemen kapanacağı gönül rahatlığı ile hareketleri yapması sağlanabilir. - +1 yıl
2. önerim ise, psikoloji-insan sağlığı hakkında ufkumuzu genişletebilecek olan bir çalışma.
Hafif, orta ve ağır derecede spor yapan insanlardan oluşan gruplar toplarlayıp. Bunlara stres düzeyi, antreman koşulları, sakatlığa bakış açıları için bir anket düzenlenebilir. Ardından bu kişilerin olası bir sakatlıkta ankete verdikleri cevapları ile tutarlı bir sakatlık yaşayıp yaşamadıklarına bakılarak. Psikolojinin, sakatlıklar üzerindeki etkisi ölçülebilir. - +1 yıl
3. önerim ise, acil servis çalışanlarına yönelik. Kaza ortamlarında, öncelik hayati organlara herhangi bir hasar gelip gelmediği ve boyun, dolayısıyla da omuriliklerin zarar görüp görmediğidir. Oysa bu yönlerden kontrol altına alınsa da hastaların aynı zamanda kırık ve çıkıklarının da gözönünde bulundurulup, özellikle kırıkların hayati organlara zarar vermemesi amaçlanmalıdır. Buna yönelik vücudu etkili bir biçimde saracak, lakin doktorların işine engel olmayacak özel bir kıyafet tarzı sistem geliştirilebilir.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. oyuncak bebek içerisine ses kaydedıcı katacaksın ses kaydedıcıyı bebeğin gözüne baglantı yapcaksın sonra bunu aile çocuguna verecek.. yavrum bu senın yenı arkadaşın bir sorunun olursa bu bebegın su duymesıne bas uyansın bu bebege anlat sorunlarını dıyecek ve aıle cocuk uyurken ses kaydını dınleyecek cocugun sorunlarına çözüm bulacaklar..
22 Yorumla- +1 yıl
@idildeniz tesekkurler
Anjiyoya gerek bırakmayacak bir cihazın projesini tasarlamak isterdim
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Ben bebek uyandığında bebek sesi algılayıp kendi kendine sallanan beşik düşünüyordum ama teknik olarak yapamam imkan da yok...
07 Yorumla- +1 yıl
Yapabileceğim var bir tane bir alet var onu seyyar şarj makinasına dönüştüreceğim küçük bir alet cepte taşınacak kadar ve şarjı biten aynı tansiyon ölçerken el ile hava pompalar gibi eliyle şarjını doldurabilecek her yerde isterse dağ başı olsun ama tabi deneme olacak bu ve olma ihtimal var.. Başka bir düşüncem kendi kendini silen cam düğmesine basınca kendini silebilecek dıştaki silecekleriyle buna da imkanım yok ama şarj yapılabilir deneyeceğim onu ve deneme maliyeti de çok düşük...
Diğer konusunda 305 cevap paylaştı. uçan süpürge projesi tutar mı, ben günümüz güneş panelinden 5-6 kat daha güçlü paneller için uğraşıyorum, sonuç mu sonuç dıırrttt olmuyor ki.
02 Yorumla
+1 yılSağlıklı ev otobüs projesi yaparım ya ne yapacam parfüm kokularından bıktım yeter o kadar sıkmayın şu zıkkımları :)
021 Yorumla- +1 yıl
ben otobüse binmiyorum bu yüzden parfümü sıkında çok sıkmayın ya da herkes aynı parfümü kullansın tek kou olsun on koku olunca midem bulanıyor özellikle kadınlar abartıyor
- +1 yıl
parfüm bedava gibi sıkıyorlar herşeye zararı var
- +1 yıl
yani bende parfüm kullanırım bazen ama bir kere sıkarım yetiyor kompile banyo yapmam :)
- +1 yıl
ahahha ben otobüse binmiyorum yürüyorum artık ^_^ :)
- +1 yıl
boşver ya en güzel parfüm bence çiçektir :))
- +1 yıl
doğal parfümler olabilir içinde kimyasal olmasın sadece çiçeğin özü olsun
- +1 yıl
pahalı olsun doağayı katletmeyelim lütfen :)
- +1 yıl
olsun ya parfümü kendinde yapabilirsin :) doğal kokular var parfüm gibi değil işte :
- +1 yıl
tamam anlaştık :)
- +1 yıl
sonunda ben gidiyorum bye
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok gelişmiş gerçekle birebir örtüşen %100 gerçeklik oluşturan bir simülasyon cihazı yapardım.
Sonrada her istediğim kişiyle olabilirdim onun gerçekliği içinde023 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılproje konusu ne?
Cevap sahibi+1 yılFleksible ve hard soketlerin diz üstü amputelerde biomekanik ve rehabilitasyona etkisi
Üriner inkontinans tedavisinde farklı fizik tedavi modalitelerini etkinliğinin karşılaştırılması
Nöromusküler hastalıklarda elektrik stimülasyonu ve egzersiz tedavisinin kas kuvveti üzerine etkilerinin karşılaştırılması
Yetişikinler için sağlıkla ilgili fiziksel uygunluk test bataryası: sağlık, mobilite ve sırt fonksiyonu ve semptomları ile ilişkisi
Özürlü kişilerde çalışma kapasitesinin değerlendirilmesi
Koroner anjioplastisiden sonra aerobik ve dirençli egzersiz eğitiminin karşılaştırılması
Farmokinetik parametreler üzerine fonoforez tekniğinin etkileri
:Tibialis posterior tendonu yetersizliğinde fizyoterapi programının etkinliğinin karşılaştırılması
Cevap sahibi+1 yılhepsi proje ödevi, daha doğrusu tez konuları
Cevap sahibi+1 yılTıp
ve psikoloji
Cevap sahibi+1 yılolur
- +1 yıl
Bende şöyle bir kötü şey var, aslında nerden başlasam bilemiyorum ama her şeyi kafaya takıyorum. Çok utanıyorum bu bir yandam iyi ama bazen de atılgan olmak gerekiyor bunu yapamıyorum özgüvenle ilgili pekçok yazı okudum mantıklı olanları var fakat bu işin kendiöde bittiğini biliyorum. Beni tanıyan böyle bilsin, böyle tanıson diyorum kendimi göstermeye de çekiniyorum. Dışarıdan çoğu kişi benim havalı göründüğümü söylüyor fakat öyle değilim evet sokakta yürürken rahatım ama bu durum mesela bir yabancı sınıf ortamında olsun yabancı bir ortam içine girdipimde olmuyor bu yüzden kendimi sevmiyorum. Ama eğer rahat olabilsem gayet mantıklı konuşan ve iyi biri olacağımı biliyırum, iş farklı ortama gelince değişiyor sanki yanlış bişey yapıcaam, söylüycem, ya şurdan düşersem, ya bana gülerlerse vs vs. Bu durum özellikle jarşı cinslerin olduğu bir ortamdayken oluyor sanki onlar biz kızlardan farklo düşünüyorlar farklı hissediyorlar gibime geliyor kendimi onlara uzak hissediyorum ki öyle de
Cevap sahibi+1 yılBir kişinin içe dönük ya da dışa dönük olması kısmi olarak genetiktir. Bazıları daha dışa dönük, bazıları daha çekiniktir. Ayrıca utangaçlık konusunda kişinin içinde bulunduğu çevre, kişiye olumlu ya da olumsuz destek verir. Gençler 12-16 yaş arasında duygusal değişim içine girer, beraberinde bir bunaltı yaşar, bunun sonucunda da ergende içine kapanıklık ya da agresiflik gözlenir.
Bu durumda şu sonuçlar çıkar ve şunlar yapılmalıdır:
Kişinin özgüveni doğuştan veya çevre etkenlerden etkilenir.
Kendine güven, problem çözerek gelişir. Kişi, bazı sorunlarla yüzleşmeli, sorunları kendisinin çözdüğünü görmeli.
Özgüven, bakış açısıyla da ilgilidir. Karamsarlık ve negatif düşünme alışkanlığı kişinin özgüvenini zedeler. Daha çok ailesinde sevgi ve kabul görmemiş çocuklar, bu sıkıntıyı yaşar.
Doğuştan ya da kısmi olan mükemmelliyetçi yapı, özgüveni zedeler. Ailenin etkisi büyüktür.
Cevap sahibi+1 yılKişi eğer kendini utangaç hissediyorsa, profesyonel destek alması yerinde olur. Tedavisi ağır değil. Sadece kişinin sonradan öğrendiği negatif duygu ve durumları olumlanıyor. Özgüven duygusu ortaya çıkarılıyor.
Cevap sahibi+1 yılBir gencin utangaçlığı yenmesindeki en önemli şey, kendisinin bir şey ürettiğini görmesi. Kişinin kendine bunu gösterebileceği en iyi örnekleri ise spor, özel ilgi alanları ve sivil toplum kuruluşlarında çalışmalardır.
Cevap sahibi+1 yılBu arada size geç cevap verdiğim için çok özür dilerim. Cevap veremedim çünkü son bir kaç gündür hem işlerim yoğundu hemde hastaydım :(
Bu siteye hiç giremedim, fırsatım olmadı- +1 yıl
Yazdıkarınıza göre yorumlayacak olursam genellikle negatif düşünüyorum. Aslında ortaokulda gayet atılgan kimseyi takmayan gözde viriydim. Ne olduysa lisede utangaç bir arkadaşımla çok yakın olduğumdan oldu, kesinlikle onu kötülemiyorum utangaçlığın bazen iyi bir şey olduğunu biliyorum fakat utanılmaması gereken yerlerdede utanıyorum maalesef. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Geç yazmanız da hiç problem değil.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim önemli değil.
Yinede çok geç yazdığım için mahçup oldum.
Ne zaman isterseniz yardımcı olmaya çalışırım, isterseniz mesajda atabilirim
Cevap sahibi+1 yılanlamadım, neden?
Cevap sahibi+1 yılPardon bilmiyordum.
Saygı duyarım
Gizli Üye(36-45)+1 yılelektrikli battaniye mantiginda calisan.. isitmali... batarya ile beslenen şarjlı kaban:) hatta telefon sarj aparatida ilave edersem yok satarim:)
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:))))) saçmaydı kabul ediyorum:)
Cevap sahibi+1 yılbir dakka :))) bu projeyi faaliyete gecirip benden habersiz zengin olursan... hakkımı helal etmiyorum bilesin:) düşündümde çokta saçma değil hani.. medical ürün formatinda dahi olabilir yaslilar ve anemi hastaları icin. günlük hayattada güzel fiyakalı şekillerde müşteriye sunulabilir:) pazarlamacida oolurmuşum ben aslinda:)
Cevap sahibi+1 yılkesin haber verirsin. hiç inanmadim:)
Cevap sahibi+1 yılartık değilim:)
Cevap sahibi+1 yılunutmaman icin ben yazdım olmadı birde sen dene istersen:)
+1 yılDışı insan içi hayvan olan insanların
içindeki hayvanı gösteren bir proje
yapardım.01 Yorumla
+1 yılne yaparım ne yarım yürüyen uçak projesı yaparım :D
056 Yorumla- +1 yıl
:D niye ki
- +1 yıl
ben ondan satın aldım :D
- +1 yıl
https://hizliresim.com/8lMYBk asdasd :D
- +1 yıl
:DD kesinlikle de niye bukadar cıddı gıbısın :D
- +1 yıl
yürüyen uçagımı?
- +1 yıl
nerden cıkardıgını bılemedım dedınya?
- +1 yıl
estafurullah ne demek ben senı bolede severim :D adadfs
- +1 yıl
Niye bikayim bikmam sacmalamada hangi alaka oldugunu anlasam aciklarim :D
- +1 yıl
Ben sacmalarsan birakirim demedim ki peki neden birakmadin ;) ?
- +1 yıl
Ben olamasin zaten hıh :D ahahaa ben seni bolede severim :D sıkıntı yok
- +1 yıl
:D ahah o gecistirmeler iliskimizin tadu tuzu :D sende beni böle seversin dimi? :D
- +1 yıl
Bak şimdi bole diyince utandim he :) Evet cevabini bekliyorum ama :D
- +1 yıl
Cok utandim anlatamam :) konu degilde sen cok tatlisin ;)
- +1 yıl
:D konuşmalarından anladim illaki seni gormem gerekmezki hem yalancimi diyorsun bana :/ kirdinn kalbimi aşk olsun :( ;(
- +1 yıl
Bak iste utangacsin ve utangaclar cok tatli oluyorr sende tatlisin :) bosver konusma gercekte bundan sonra ben varim evimin kadini cocuklarimin anasi olucaksin :D
- +1 yıl
Neden ciddiye almiyorsun beni :(tamam tamam hadi ciddiyim konusalim anlat bakalim
- +1 yıl
Hayir ne sacmalamasi niye bole dusunuyorsun ki biraz guven kendine canim
- +1 yıl
Lafin gelisi dedim ne kiziyorsun hemen tamam demem bidaha
- +1 yıl
Tamam Özür dilerim
- +1 yıl
Sohbete devammi yoksa yuru gitmi diyorsun?
- +1 yıl
Tamam tamam da noldu sana niye sinirleniyorsun hemen
- +1 yıl
Sıkıldın yani benden :/?
- +1 yıl
Hmm tamam ozaman ben gideyim :(
- +1 yıl
Hayir nerden cikardinki?
- +1 yıl
Kim ki o bakim? :D
- +1 yıl
Sende hemen cikartiyorsun dikenlerini he biraz sakin ol kötü bise demedim ki
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
Tamam bay
+1 yılKocaelinin üstünü komple lapatırım anasını satıyim ne yağmur girer ne kar :D
01 YorumlaAslında tasarım işimde benimki iç mimariye giriyor :)
06 Yorumla
+1 yılÖdevi de biz yapalım ohh...
03 Yorumla- +1 yıl
Ohooo detay lazım...
kulağı terletmeyen soğutuculu bir kulaklık :)
01 YorumlaÖdevini ben yapamam pembik :))
05 Yorumla- +1 yıl
o zaman kaçınılmaz son olan video :P
https://www.youtube.com/watch?v=dPElvRA_L-k
Bitmeyen Alkol yapılabiliyorsa uyar.
03 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir proje tasarlarım.
06 Yorumla- +1 yıl
Düz mantık hayat kurtarır. :D
- +1 yıl
Bana proje oluştur dediklerinde ben direk odaklanıyorum ve inanılmaz şeyler ortaya çıkıyor. En küçük detayını bile hesaba kat, onun dışında olabilecek aksaklıkları da hesaba katıp bunlara da çözüm üret vs vs
- +1 yıl
Hadi hayırlısı... :D
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılRadyoaktif enerji ile kinetic enerji oluşumu
010 Yorumla- +1 yıl
Vücut ve bilinç sistemi dondurma projesi. Stabil kalabilmeleri , istenilen tarihte fonksiyona tekrar sokulabilme.
- +1 yıl
Tabi ki zor. Yapacağını söylemediğin için maliyeti yüksek projeler söyledim :)
- +1 yıl
Sağlık alanında mı?
- +1 yıl
Fizik tedavi konusunda pek bilgi sahibi değilim , ama eğer ki bir proje planın var ise internetten fizibilite raporlarını araştırarak bir kaç fikir edinebilirsin.
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılHangi branşta
010 Yorumla- +1 yıl
Ödevin var gibime geldi :)
- +1 yıl
Düşünelim
- +1 yıl
Pekâla
- +1 yıl
Düşüncelerimi birleştiriyorum. Proje bu pat diye bulunmuyor :)
- +1 yıl
Tabii
Yürüyen uçak
00 Yorumla
+1 yılDüşün
014 Yorumla- +1 yıl
Ne için /)
- +1 yıl
Pojahahhahahaha proje düşünmeden cıkmaz şimdi senin içn kafa patlatamam
- +1 yıl
Otur kendin bul bulduğun projeyi tartışalım
- +1 yıl
Güldüm bir an :))
- +1 yıl
Takip etsene beni ya çok eğlenceli birisin arada güldür beni :))
- +1 yıl
Uyuz profilin gizli bişi diyosam bosa demem ben takip et şimdi adamı hasta etme :)
- +1 yıl
Eee yeter be
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne