Ben 1.700.000ev satın aldım. bu evi 1.900.000e sattım. sattığım parayla kredimi kapattım geriye 950bin kaldı bana. bu parayla arsam mı alsam ev mi alsam. arsa alırsam yaklaşık 1 milyon kadar ve kredi çekmem gerekiyor daha sonra evi yaptıracağım yaptıracağım ev çelik ev ve acelesi yok 1-2sene sonra yaptırabilirim yaklaşık bir 1- 1buçuk milyonda o Tutacak ama bu süreçte arsa için çektiğim kredinin çok büyük bir bölümünü Ödemiş olacağım ve erken kapama ile kapatacağım. ev alırsam da ortalama 3-3buçuk milyon Evler ve kredi çekmem gerekecek yine fazlaca yaklaşık 2 milyon kadar banka bu kadar verir mi emin bile değilim. Kafam beynim çok karışık ne yapacağım hiç bilmiyorum aslında bir tane arsa buldum ama arsa da şöyle bir problem var aslında problem mi onu da bilmiyorum
ARSAMIZ BİTİŞİK NİZAM 3 KAT İMARLIDIR.
İMAR PLANINDA 7 METRELİK YOL PLANLAMASI YAPILMIŞTIR. BU YOLA 11 METRE CEPHESİ BULUNMAKTADIR.
DENİZE SADECE 4 KM UZAKLIKTA, YAZ KIŞ FERAH HAVASI, ETKİLEYİCİ BOĞAZ VE DOĞA MANZARASI İLE ÖN PLANA ÇIKIYOR.
KENTSEL SİT ALANI İÇERİSİNDE YER ALLMASI NEDENİYLE DOĞAL YAPISI KORUNMUŞ, HUZURLU VE DÜZENLİ ÇEVREYE SAHİPTİR.
İNŞAAT YAPIMINDA PROBLEM YOKTUR. YAPILACAK İNŞAAT PROJESİNİN KORUMA BÖLGE KURULUNA ONAYLATILMASI İLE İNŞAATINIZI YAPABİLİRSİNİZ.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay!
İlk önce, tebrikler 🎉! Kendi parayı değerlendirip bu kadar akıllıca düşünüyor olman büyük bir başarı. Arsa almak uzun vadede genelde kazandıran bir yatırım olur; özellikle anlattığın gibi güzel bir manzarası ve stratejik konumu varsa. Kendi evini yaptırma fikri de kişisel tercihine ve uzun vadeli planlarına bağlı. Öte yandan, hemen kullanabileceğin bir ev almak daha az riskli ve hızlı sonuç verebilir ama daha yüksek kredi yükü oluşturabilir. Sana en büyük tavsiyemiz, bu süreçte bir finans uzmanıyla görüşüp borçlanma kapasiteni detaylıca ele alman olur. 🌟 Unutma, bu senin hayatın ve kararın; o yüzden iç sesine de kulak vermeyi ihmal etme!