Sebebiyle belirtin
İngiliz edebiyatı
Mütercim tercümanlık
Güzellik uzmanlığı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer mütercim tercümanlıkta dile göre çok iyi paralar kaldırırsın ama günümüzde güzellik uzmanlığı daha iyi bir seçenek olabilir. o kadar talep var ki. ve o kadar yüksek fiyatlar ki. güzel olma uğruna cep boşaltılıyor. işinin en iyisi olursan ve eğitimlerde vermeye başlarsan of of of hayatı yaşarsın
Ne kdr kazanırımkü
sana aşırı iyi olan bir sürü çalışanı olan ve bir yandan eğitimler veren birinin fiyatlarını söyliyim
kaş pudralama, kıl tekniği 15 bin tl. , uzmanlardan yani kendisinin çalışanlarından yaparsan 10 bin tl ye düşüyor.
kalıcı makyaj eğitimi için 55 bin tl kazanıyor..
protez tırnak eğitimi 30 bin
bundan aylar önce bir tırnak yapımından 2 bin tl yerine 3500 gibi bir fiyat aldılar.
dudak renklendirmeden maksimimum 15 bin kazanıyorsun
yani fiyatlar değişiyor ama işinin en iyisi olursan ve ünlenirsen paraya para demezsin. günde 3-4 kişi alabiliyorsan ve sadece sen değil çalışanlarında alırsa of of iyi paralar
Merhaba, İngilizce mütercim tercümanlık bölümü mezunuyum. Yani iş imkanı olarak fazla kendi içinde fazlaca alternatifinin olması ve İngilizceyi daha da geliştirebilme imkanımın da olabileceği için bu bölümü seçmiştim.
Memnun musun nasıl
Okuduğum için pişman değilim. Ufuk açıcı bir bölüm
Peki sence ben dil den iyi kötü bi tercümanlık gelirse mi yazayım yoksa direkt 2 yıllık güzsllikmi
Başka dillerden bahsediyorsanız temeliniz yoksa 1 yıl hazırlık okursunuz her türlü ve o dillere de çok çalışmanız gerekir çünkü bölüme geçince de sınavlarınız da hep o dilden olacak. Göründüğü kadar kolay değil yani gerçekten istiyorsanız seçmelisiniz
2 yıllık olanını seçeyim deseniz de sonradan 4 e tamamlamak gerekebiliyor yani o daha uğraştırıcı
Benim başka dillerde de eğitim aldığım olmuştu yani inanın dil bilgisini İngilizce kadar rahat öğrememedim. Çocukluktan beri almamızın avantajı oluyor İngilizcede
Şimdi ben mezuna kaldım ing öğrt icin ama oda 6 yıla cıkmıs falan edebiyat da okumayın diyorlar tercümanlık da gelirmi bilmiyom turizm rehberliği nası bilmiyorum gelmezlerse güzellik okuyayım 2 yıllık diyorum
6 yıl dediğiniz akademiyi de kattınız galiba ondan diyorsunuz. Hepsi çok ayrı bölümler yani benzer yönleri de var ama en çok hangisini istiyorsanız onu okuyun süreye takılmayın. Ben de mezuna kalmıştım sırf İngilizce okuyayım diye öyle söyleyeyim
Sağ olun kafam karışık cok
Şu an ne işle mesgulsunuz napıyorsunuz maaş nasıl acabaaa
Ben ingilizce öğretmenliği de yaptim fofmasyon alarak yani şimdi formasyon da yok. Ags yi kazanmanız bugün için yetiyor o bilgiyi de paylaşmak isterim yararınıza olabilir
Şu an akademisyen olmaya çalışıyorum aslında ama bir yandan da Ags ye de hazırlanmaktayım
İş imkanı olarak bakıldığında dilden mi yürüyeyim güzellik uzmanlığından mı lütfen net bir cevap kafam temelli karıştı..
İkisi çok ayrı alanlar yani maaş bakımından da ikisi de çok kazandırır ama burada önemli olan ilgi, hayal ne yönde yani mesleği sevebilmek önemli aslında
Maaşınızı sorsam size
Ben şu an bir işte çalışmıyorum ama çalışsaydım 65-70 bin TL civarı alırdım
Bunu seçerken senin karakterin ve Türkiye şartları önemli 🌿 Eğer diline güveniyor, analitik düşünüyorsan Mütercim Tercümanlık daha mantıklı görünüyor. Çünkü hem kurumsal alanlarda hem freelance çalışmada kapı açar, esneklik sağlar 💼🌍 İngiliz Edebiyatı daha akademik kalabilir, Güzellik Uzmanlığı ise saha ve müşteri ilişkisi yoğun bir alan 💄 Sen uzun vadede zihinsel üretimden para kazanmak istiyorsan tercümanlık sana daha güçlü bir zemin hazırlar.
Cevap
2Cevap
ingiliz edebiyatı terkiyim
bi halta yaramaz, git tercüman ol, 4 sene okumaya tahammül edebilecek olsam hemen ona girerim ingilizce netim hayatımda hiç çalışmadığım halde 70 ti
Cok yüksek net gelmeyen ing tercümanlık okunurmu peki
çok yüksek gelmeyen derken? netin kaç? ayrıca unutma tyt netleri de bir o kadar etkili.
tercümanlık okunur okunmaz değil ama uyarayım derslerin ingilizce den ibaret değil çeviri tarihi veya belki hukuku tarzı ingilizce den bağımsız dersler de var, ben ingiliz dili edebiyatında edebiyat değil sırf ingilizce olaydı terk etmezdim bölümü keza hava da karada oramı buramı sallaya sallaya biterdi ama edebiyat tı tarih ti bunlar zordur hele üniversite düzeyinde.
Yani tercümanlık giderse git diyorsun peki ya gelmezse napiyim 2 yıllık herhangi bir sağlık bölümü yazıp yanında güzellik uzmanlığı eğitimi mi alayımki
Güzellik uzmanlığı. Kısa yoldan ciddi paralar kazanabilirsin
Ne kadar mesela
300k civarı
Ama annemgil küçümsüor
Takılma kimseye. Gerçekten güzel parası var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?