Hangisi sizce mantıklı?

Arkadaşlar benim bu sene sözeldeki sıralamam 160 bin. Ben okul öncesi istiyordum ama olmadı. Birinden tavsiye aldık 2 yıllık Çocuk Gelişimi yaz 4 yıllığa tamamla DGS ile dediler. Okul öncesine de geçiş oluyormuş. Ama bazıları Dgs daha zor diyor bazıları da Yks daha zor diyor. Bence DGS daha zor gibi geliyor tamam iki tane ders var ama süre. Kısıtlı ve kontenjan az. Ya bu sene 2 yıllık Çocuk Gelişimi yazacağım ya da tekrar hazırlanacağım okul öncesi için. Tabii tekrar hazırlanırsam ailem yanımda olmayacağıni destek olmayacaklarını söylüyorlar. Çocuk Gelişiminin iş imkanı daha mı fazla? Ama ben asıl öğretmen olmak istiyorum. Herkes hayata geç kaldığımi söylüyor. Senelerini boşa harciyorsun diyorlar. 21 yaşındayım bu arada. Herkes kendi zamanını yasamaz mı? Bir an önce hayata atılmak gerekiyor ama mutlu olmadıktan sonra ne anlamı var? Ablam da destek olmayacaklari için baskı da olacağı için bu seneki aldığın puanı da alamayacaksin diyor. Annem de öğretmenlikte sadece öğretmen olursun diyor. Atanamazsan ne yapacaksın diyor. Ama az önce baktım Okul Öncesinde iş imkanlari özel sektorde Çocuk Gelişimi ile hemen hemen ayni. Eğer tekrar hazirlanirsam sözel dersleri kendim hallederim kütüphanede çalışmayı düşünüyorum. Ablam Tyt Matematiği nasıl halledeceksin diyor. Kendim 3 5 bir şeyler yapamam mi? O kadar yapsam bile beni çok öne atar sözelde. Türkçe öğretmenliği de düşünebilirim tekrar hazırlanırsam. 10 binlere çekemem mi siralamami kendim sözelde? Ben 2 bin istiyorum ama olmaz mı? Tekrar hazirlansam yumusamazlar mi? Annem babama benim için ona bir kuruş verirsen seninle konuşmam boşarim seni evi terk ederim dedi. Benimle tüm irtibatı kessin dedi. Deneme alıp kütüphanede çözsem olmaz mı? Lütfen yardım edin. Siz benim yerimde olsaniz ne yapardınız?

Hangisi sizce mantıklı?