Abla söyliyecek çok şey varda yinede internete bunları konuşmak doğru değil geçen haberde adam kuzey kore başkanına laf ediyor yok sen bizim başkana laf ettin diye hapise atıyorlar sibeler filan var güvenliğin için yani Allah korusun ama hapise atıyorlar burada dediğine katılıyorum adalet yok ama desek ne oluyor? ailelerimiz ve kendi güvenliğimiz riske giriyor
sorun o değil internete sibeler tarafından tarıyorlar bir arada telefon dinliyorlardı şimdi kötü bir şey demesekte direk konumunu test edip hapse atıyorlar Chp den ümitlendim belediye başkanlar akp geçti ben aydınlı değilim ama 10 yıldır aydında yaşıyorum topuklu efe akp oldu oylarımızı çaldı aydına bir şey yaptığı yok chp diye oy verdik suçlular dışarıda yani ne yapalım abla hani tek başıma yaşasam ailem olmazsa küfür etmek isterdim artık dayanamıyorum adaletsizliğede ailemden ötürü endişe ediyorum hatta söyliyecek çok söz var yazsam roman olur herhalde
herkes sokağa dökülse ama kimse sokağa dökülmüyor koyun gibiyiz illa bizi biri güdecek amerikada saray basıyorlar hatta başka bir ülkede cumöhur başkanı yüzüne tükürüyorlardı adam bir şey yapmıyordu yani riskli
Zaten böyle olacağı belliydi. İmam osurursa cemaat s*çar. Ben karım tarafından aldatılırsam ve karımı öldürürsem bu tahrik indirimi sebebi. Yani bazı kişilere adalet, bazı şartlarda eş cinayetini çok da yanlış bulmuyor gibi bir izlenim veriyor. Bunun üzerine bir de toksik ataerkilliği ekleyince kadın cinayeti bazı kişiler için gurur duyulacak bir şey haline geliyor. Kadını cinsel obje haline getirenler de cabası.
Durum böyle olduğu için adalete güven sarsılıyor ve bu da suçu körüklüyor. Tıpkı yangını su yerine benzinle söndürmeye çalışmak gibi. Şahsen biri benim hayatımı veya sevdiğim birini tehdit ederse polise giderim, adalet bir işe yaramazsa bizzat ben ortadan kaldırırım. Yani bu adaletsizlik ve adaletin verdiği saçma kararlar suç oranını daha da arttıracak, cinayet zaten rutin hale geldi. Hergün bir kadın cinayeti, her hafta bir intihar ve aile katliamı oluyor. Tüm bu olaylar toplumu da yıpratıyor ve cinayet ile intiharlara duyarsızlaştırıyor. İnsan iyiye de kötüye de devamlı şahit olursa buna duyarsızlaşır zaten.
Adalet 632 yıllarında vefat etti bunu yönetimle ilgisi yok suçu yönetime atmak herkesin yapacağı basit bir tanımlama ceza ne kadar ağır olursa olsun bu işlere kalkışanlar önce kendi kafasına sıkıyor zaten Allah korkutmuyorken gerisi çocuk oyuncağı kalır Türkiye cumhuriyeti islami şeriat kanunlarını uygulayıcı bir cumhuriyet olarak kuruldu şu anda kanunlar uygulanamıyor çünkü laiklik buna engel oluyor
Bu saçmalıklar tüm dünyada var ama mesele o değil sen sadece işine gelmeyen kısmını cevaplamak istedin o kadar bu anlattıklarımdan bunu anlaman üzücü sorun değil zaten ikna edilmişlerle olacak işler değil
Kan dondurucu.. Korkuyla empoze edilmenin, eli kolu bağlı oturup durmanın sonuçları olarak yorumladım. Çevre yasası, İstanbul sözleşmesi ona keza.. Bu işin sonu, sokaklarda kendi adaletimizi sağlayacağımız günlere gidiyor.
Adaletsizlik hissi boğucu bir sis gibi insanın üzerine çöküyor. Bu karar, sadece bir bireyin değil, bir toplumun insani vicdanını yaralıyor. Adalet, herkesi eşit koruması gereken bir sistem. Eğer bunu yapmıyorsa o "A" harfini taşıması bile haksızlık. Haykırışın çok haklı; bu ülkede vicdanın sesi ne kadar yüksek çıkarsa, o kadar aydınlanabiliriz. 🕊️
Bütün insanlığın ayağa kalkması gerek artık. Erkeği kadını yok, büyüğü küçüğü yok. Sadece bu olay üzere değil, o kadar çok şey oluyor ve insanlar sessiz kalıyor ki anlamak mümkün değil. Öyle bir yerlere "hhhooo, heeeyyy yapılan çok yanlış" diye yazılarak çözülecek sorunlar da değil bunlar. Gerçek bir tepki şart. Şu olaya yüreği sızlamayan, aksine indirim gibi saçma bir karara imza atan zihniyetlerin, yine toplumumuzdan çıkan insanlar olduklarını da unutmamak gerek.
Bence de bütün insanların ayağa kalkması lazım adalet son 10 yıldır tamamen yok edilmek için herşeyi yaptılar. Çünkü adalet olursa kendileri de yargılanıp ceza çekecek çünkü suçlu olduklarını biliyorlar. Bu nedenle de adaleti yok ettiler
Kesinlikle Bu Türkiye de Adalet Diye bir şey yok Adalet Yazı olarak var sadece Ama işleyiş Devletin işine geldiği gibi işliyor o kadar suçlu serbest kalıyor Ama masum birine iftira atilsin Araştırma Yapmadan hapise atıyor Allah Belalarını verecek zaten bu halka çok eziyet ettiler
Zengin hertürlü işini yürütüo işte parayla satın alınabilen en kolay şey insandır bi abi tanıom kaza geçirmiş çarpan alkollü zengin biri ifsdesinde şikayetçiyim yazdırıomuş polisler ifadeyi değiştirip şikayetçi değilim die öyle uyguluomuş
Bu kararı veren hakimler veya indirimini isteyen avukatlar kimler hangi partili.. merak ediyorum.. her neyse idam gelmeli canı sıkılıp insan öldüren tecavüz çete olup haraç alan kim varsa idam edilsin
Bunlarla sadece bir sekilde basa cikabiliriz. Oda cocuklarimizi duzgun yetistirerek. İstedikleri neslin tam tersini yetistirmemiz lazim. Kulturlu ahlakli bireyler yetistirecez. Ancak o zaman savasabilecez bunlarla
Türkiye yaşanacak yer deyil arkadaşlar bunu bilesiniz gün geçtikçe hayvanlaşıyoruz diğer ülkeler hem teknoloji hemde farkındalık ta çok iyiler bu böyle biline