Hata yapan birine ikinci bir şansı verir misiniz?
Evet herkes ikinci bir şansı hak eder
Hayır bir kere hata yapan bunu alışkanlık haline getirir
Kararsızım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsan beşer şaşar demişler. Aynı hatayı tekrarlamadığı sürece herkes ikinci bir şansı hakeder. Yüce Allah ımız tevbe eden kullarını affettiğine göre demek ki insanın hata yapmaması diye bir seçenek yok. Ama önemli olan hatamızdan ders alıp tekrar düşmemek.
Hataya bağlı A dedim ama şu varki hata yapmaması normal değil çünkü yapmıştır gizlemiştir gizlemesin söylesin affederim niye etmiyim ama gizlerse onunla anlaşamam boşar atarım yalana ya da gizli saklıya tahammülüm yoktur.
ne hata yaptıysa ona bağlı diycem klasik olcak ama şu var affedersen ikinci kez yapmayacağını bir daha düşün derim
O bikere hata yaptisa o aptal sen ona ikinci kez inandinsa sen aptalsin
Cevap
35Cevap
Kararsızım dedim. Hataya bağlı. Bana gereksiz yere hakaret edip, vurduysa ya da bunun gibi basit bir hata yaparsa hatasını anlayıp bir daha yapmayacağını söyler ve ikinci şansı veririm. Ama bana yalan söylediyse, aldattıysa şans vermem daha.
Bir zamanlar saftım. Bu sebeple de hata yapanların hatalarını görmezden gelip affederdim. Ama zamanla bu iyi yönüm kullanılmaya başlandı. Ben de zıvanadan çıktım ve bu saflığımı geçmişte bırakıp bugüne geldim.
hataya göre değişir. misal insan kendi kafasına sıkmak suretiyle bir hata yapmış olsa, neyin ikinci şansını hak edecek? kafaya sıkmak kadar mühim hatalar vardır. geri dönüşü olmayan.
Hataya göre değişir bence her hata 2. bir şansı hak etmez öyle büyük ve geri dönüşü olmayan şeyler vardır ki onu düşünemiyorsa gebersin dersin... Gebersin o şerefsizler...
Hatasına bağlı aldattıysa 2. şansı unutsun.
Diğerlerine ise bakılır.
Hataya bağlı. Hatanın geri dönüşü yoksa 2. şans olmaz.
A. Bence cunku bır ınsAn hata yapr. Ikıncı sans verılırse ona olan yanlıs yaptıgını hatırlar ve bıdaha yapmaktan korkar ve onu nekadr sevdıgInı hısseder
hatanın ne olduğuna bağlı
aldatma falansa yaşarsa B şıkkı :D
diğer şeyler düşünülebilir
İnsanoğlu hata yapar. Tabi bu yaptığı hataya göre ve büyüklüğüne göre değişir.
Aldatmanın ikinci üçüncü şansı olamaz benim kitabımda diğer hatalar bir şekilde halledilir zaten
Hataya ve karsindaki insana bagli. Once hatayi yapan kendini affedebilmeli.
Hayır hak etmiyor yine olan bize oluyor uzulen taraf hep o şansı veren kişi oluyor
Yaptığı hatanın boyutuna bağlı ve bunların sonucunda çıkardığı derste önemli
Allah insana o kadar şey yapmamıza rağmen veriyorsa biz neden bir başkasına vermeyelim
Hak eder. Kağıt değil ki çöpe atılsın
eder. yerer ki o şansı iyi kullanabilsin
Hatalar insanlara mahsus..
Eder herkes 2. şansı hakeder.
herkes 2 bir şansı hak eder
Tekrarlanmayan hata var mı?
İhanet ve buna benzeyen şeyler dışında hak eder...
Hayır aldattıysa hak etmez.
cevap açık ve net. yaptığı şeye bağlı :)
hayır etmez yaptıysa bir daha yapar
hele anlat bakalım ne yaptın :)
naptığına ve ne hak ettiğine bağlı
herkes ikinci bir şansı hak eder
Aldatma sanırım bu hata..
etmez bende 2. şans diye bir şey yok.
soguk yemek yıyebılırmısın?
Kesik çayır biçilir mi?
@trueblood34 oda iyiydi :D
hatasına göre değişir durum
Evet herkes ikinci bir şansı hak eder
Evet herkes ikinci bir şansı hak eder bence