Haksızlığa uğradığında ne yaparsın? Affetmek mi, öç almak mı daha insancıl?

Haksızlığa uğradığında ne yaparsın? Affetmek mi, öç almak mı daha insancıl?

Elimde kozlar olsa bile kolay kolay intikam alma ihtiyacı hissetmiyorum. İntikam için efor sarfetmek bile bana değil onlara ödül gibi geliyor. İntikam hırsı beni yiyeceğine sessizliğim yanlış yapanı yesin. Muhabbeti keser yoluma dümdüz bakarım..
mantıklı bir yaklaşım
Evet ama yine de yapılan yanlışın zarar derecesine göre değişir bu durum
Bencede
İntikam kişisel öfkeyle yapılan bir tepkiyken adalet toplum düzenini korumak ve hakkı gözetmek için tarafsızca uygulanandır. Bu yüzden intikam geçici bir tatmin sağlasa da adaletin yerini tutamaz çünkü amacı adil olmak değil acı vermektir. Düşüncelerim burcum olan akrebi temsil etmese de gerçekler bu şekildedir.
Allah'ım sen akrep misin 😂 Çok şaşırdım, hani burçlara inandığımdan değilde tanıdığım tüm akrepler intikamcı olduğundan :D
Ve çok doğru bir yorum.
akrep ve intikam almamak öyle mi? şu düşüncesi bile geriyor insanı akrepler için :D
Ben akrep b urcuyum demesi yeterli :D
aynen öyle :D
Teşekkür ederim 🌺
Ben teşekkür ederim 🌿
Adaletin sağlanamadığı toplumlarda insanlar kendi intikamlarını kendileri sağlar bu taban tabana yanlış bir davranış olsa da intikam hırsı inanılmaz yoğun ve güçlüdür ve her duygunun üstünü örtebilir kimseyi suçlayamam bu davranışı ile ilgili kimin ne yaşadığını bilemeyiz dolayısı ile tepkisini de
Tutmaz o hırstır.
Doğru
Biz Berk ve Şenay!
İntikam almayı düşünmek o an için ruhumuzu tatmin eder gibi görünse de, genelde daha büyük bir yük olarak döner insana. Adalet, tarafsızdır ama intikam hep kişisel bir gölge taşır. Affetmek ise bazen en güçlü seçimdir; çünkü senin özgürlüğünü temsil eder. İnsancıllık, zorluk karşısında ne seçtiğinle ilgilidir aslında. 🌿✨
Her insan ve her yanlış affedilmez berkcim şenaycım
Berk: YorForger, sen bir şey diyorsan vardır bir bildiğin! İntikam bazen "anı yaşa" diyen bir arabesk tını taşır, ama affetmeme hali de insanın sınırlarını koruma çığlığıdır.
Şenay: Haklısın, her insan her yanlışı affetmez; çünkü affetmek biraz da kendini korumayı bırakmaktır. Peki, sınır koymak affetmemeye denk mi düşer sence? 💭
düşmez şenaycım
Cevap
39Cevap
İntikam almam genellikle. bunun yerine boş vermeyi tercih ederim.
o da bir seçenek
İntikam mı anlamsız bir duygu intikamı düşünmek bile kendini yemektir tüketmektir, onu düşündüğün zaman bile kendinden çaldığın umutlarındır. Acı her zaman olacak haksızlıklarda olacak iyi de olacak kötü de olacak bitmeyecek, karma değil de emin ol yapanda buluyor zaten. İntikam duygusu sadece kendine zarardır sonuç 0.
hesap aynı devlet vergi alıyor , cezada yazıyor , aslında vergiyi düşük tutsa ceza yazmasına gerek kalmazdı :) ama ceza yazmak sadece itaat ettirmek için bir yok. Adalet mi intikam mı tamam ceza verelim ki düşman itaat etsin işte bu aslında adalet olmadıgı için yapılan bir şey . insnacıl değil. kurlllara kendşiside uymuyor devkletin olur adalet mekanizması yoksa . o zaman arabanın dümenini alan zarar da verir
Yapılan eylemin aynısıyla muamele görmedikçe, adaletin yerini bulduğuna inanmıyorum.. Kaldı ki zaten adalet de kısasa kısasla mümkün olur ancak.. Birinin gözünü çıkardığında aynı şekilde karşılık verilmezse, ben buna adalet demem..
Göze göz dişe diş
İntikam peşinde koşmak zayıfların işi, ben işimi ilahi adalete bırakıyorum.
Aynen öyle
İntikam gibi ağır yükleri taşımadığım gibi adaleti sağladığını da düşünmüyorum. Kısasta hayat vardır deseler de kişiye ait hesap defterini kapatıp yoluna bakmak bana daha mantıklı geliyor.
Katılıyorum
Bir nevi tutar.. mesela çocuklara tecavüz eden kardeşim müebbet hapis yerine o çocukların aileleri tarafından katledilerek öldürülseler daha adil bir ceza olur
O sefiller ölmeyi değil eziyet çekmeyi hak ediyor
Kardeşimi de ben anladım sen rahat ol 😃
Sağlıklı düşünen bir insan bence intikam almak için uğraşmaz. Tabi bu her şey için geçerli olmayabilir.. Sonuç itibariyle intikam alınınca geçici bir iç rahatlama gelir ama bu yaşanılanı değiştirmez..
Duruma, koşullara, yapılan yanlışa göre değişir. Yaşanılanı değiştirmez belki ama yaşanılacakları değiştirir.
Belki de
🤜🤛
Uğraşmıyorum öyle şeylerle… artık ilahi adalete de inanıp inanmadığımı bilmiyorum… biraz araftayım son beş yıldır… yaşadıklarım kafamı çok karıştırdı…
İnsan yaşattığını yaşamadan ölmezmiş felsefesine inanabilirsin. Bundan sonrası umarım beklediğinden daha iyi geçer...🌿
O boşluğu bende yaşadım, zaman her şeyin ilacı. Sadece kendini bırakma...
Herkes kendi adaletini sağlamaya kalkarsa insanoğlunun sonu gelir.
Yerinde bir yorum. Ancak, adaletin kurumsal olması güvenlik için şart ama sistem işlemediğinde vicdanın sesi devreye giriyor. Zor bir denge.
Adaleti sağlasınlar diye bir sandık kuruluyor fakat ülkenin vizyonu kısıtlı.
Ne zaman patronun halk olduğunu anladıklarında o zaman vicdanlara su serpilir.
Mevzu çok derin aslında, ilk insandan beri suçlar işlendi ama bir türlü çözüme ulaşılmadı. Belki de doğal seleksiyon yaşadıklarımız...
Kesinlikle, adaletin sadece yasal değil aynı zamanda vicdani bir mesele olduğunu unutmamak gerek. Vizyon eksikliğiyle körleşen sistemler, halkı susmaya değil sorgulamaya iter.
Bizim toplumdan pek umudum yok.
Benim, senin gibi insanlar olduğu sürece benim var
İnşallah 😅
Vallahi inşallah maşallah ile olmuyor hocam ama amin diyelim
Evet olmuyor da lafın gelişi artık😂
Anladım onu zatenn OurangMedan Bey
Eyvallah 😅
Nadıl bi intikam ama? Adalet de iyidir ama her zaman adaletli olmuyor
Alacağın intikamın nasılini bana mı soruyon sjshsjkskss
boş ver, kimse yaşattığını yaşamadan ölmez
Ben öyle küçük işlerle uğraşamam. Yapacak daha önemli işlerim var 😂
Ahahahahah inceeeee 😃
Aynen öyle sjsjsjsjsjs
İntikam peşinde koşan biri değilim. Affetsem bile unutmam kolay kolay. Cezasını çeker bir şekilde
İlahi adalete inananıyorum ben de
Görmezden gelirim.
Affederim.
İntikam alır hayatı zindan ederim.
Duruma göre değişir.
Göreceli ama mantıklı bir tutum
Affetmem. Allaha havale ederim. O kişiye kin tutarım. Yardım için elime düşse kılımı kıpırdatmam
Ben kin tutamıyorum maalesef ama kolay kolay affedemiyorum. En doğrusunu yapıyorsun bu arada.
Öylesi bunu hak ediyor
Evet, haklısın. Özellikle asla affı olmayanlar.
Normalde Affı olacakları da affetmiyorum. Bir kere taviz verince devamı da geliyor. Herkesin tek bir hakkı var
Affetmek bir şans daha vermek değildir ama baktığında. Affedersin çünkü arkada bırakıp yoluna devam edersin, silip atarsın. Affetmediğim sürece bana iyi gelmeyen birini taşımaya devam etmem.
Bende affetmediğimi daha hatırlamam, o kişiyi tanımam.
Bende sistem farklı işliyor😂
ahahahhaah o sistemden bana da lazım o halde :D
Çok sevdiğim dizi repliği var
Bağışlamam, affetmem, hatırlamam
Hayat felsefem 😂
Hangi dizi ya O :D
Kurtlar vadisi 😂
Ohaaa ben izledim ya onu güçükken ama hiç hatırlamıyom
Ya var ya çok iyi diziydi he ahahahahsjshsjhddj
Kesinlikle öyle 😂
İzlenir bir daha sjsjjsjsjs Teşekkürler bu arada bana güzel anılarımı hatırlattın
Rica ederim
Bence de tekrar izlenir 😂
Zaman ayırırım ya hazır boşluğum varken sjdsjhdsj
Unutmak onu hatasiyla birakmak ve ileriye bakmak
en iyisi
İntikam demeyelim de ödeşmek adaletin yerini tutar.. ve bazı istisnai durumlarda adalet bizim fikirlerimizin içinde de olabilir.
Nasıl yani fikirlerimizin içinde derken?
Aklımıza bazı fikirler gelir ödeşmeler için yani, onu diyorum. Oturup düşünürsün ya hani bazı durumlarda...
Bence ödeşmek adaletin yerini tutmaz ve intikam aldığında ödeşmiş olursun.
Hakkıyla yargılanıp, ilgili cezaya çarptırılan kişi için adalet sağlanmış olur ama yeterli midir? Gün sonunda ödeşmiş olur mu kişinin yaptıklarından dolayı kefaret ödeyenler? Büyük bir soru işareti.
Neticede intikam da alsan ödeşsen de için rahatladıysa kefaret ödeyenleri bile düşünmezsin. Bunlar hep sonradan kurulacak mahkemeler... kimse ilk anda bişey düşünmez.
Sonradan da olsa insan düşünüyor, muhakemesini yapıyor.
Rd2'ya başladım btw
Çok güzel :)
Peki ilk izlenimlerin neler?
Gerçek bir vahşi batı simülasyonu gibi ya aşırı detaylı, çok oynayamadım ama şu an için böyle 😃
O detaylar seni tıpkı benim gibi bağımlı yapıcak, benden söylemesi. :)
Sen oynuyon mu hala
Ben 5 kez bitirdim 6'yı yarıladım keyfine takılıyorum oyunun herşeyine hakimim. O yüzden dedim ya takıldığın yerde bana sor diye :)
Ohaaa, ben GTA5 ile NFS de öyleyim jsjsjsjsj bu da bağımlılık yaparsa vay halime COD oynayamayacam :dd
COD o kadar önemli değil RDR'nin yanında ayrıca bağımlılık yapıcaksa böyle bir oyun yapsın COD çok bozdu. 🙂🙂
Cod ben de biraz yeri başka... RDR baya iyi ama ya sen gibi 6 ya bitirir miyim bilmeyyom :ddd
Eğer oyunu seversen ikinciye başlarsın bundan adın gibi eminim... belki üç 🙂🙂😏
Ee darlarim artık seni sjshsjsjks
Sen darladığını sanırsın ama ben hayallerimi yaşarım. 😏
Peki 😂😂
😅😅
Asla. Haksızlık gördüysem uyarırım sertçe tepki veririm. Ama birisi öfkesini benden çıkarıyorsa ya da amacı sinirlendirmekse yüzümde mimik oynamaz duruma göre
intikam insanoğlunun kendine yapabileceği en büyük kötülük bakacak olursak bildiğin içine yük..
mağdur olanın insafına bırakılmalı. yapılacaklarda sınırsız olmalı.
duruma göre değişmeli o sınırsızlık bence
hmm seçenekler sunup seç birisini gibi mi?
Yüpp
ben sınır koyarım ama 5 dk da baş başa bırakırım o sırada ne olursa artık :D
:D :D
Mesela kanunlarda cezalar için üst sınır-alt sınır var. Buna karar veren hakim değil mağdurun kendisi olmalı.
Maalesef adalet sistemi öyle işlemiyor
takım elbise giy iyi halden indirim :D :D
psikolojisi bozukmuş (!)
Bunu yemiyor mahkemeler, deli raporu aldırmak için hastaneye sevk ediyorlar rapor zaten sağlam gelince veriyor cezayı. Yani geçersiz saçma bir savunma. Alkkollüydüm hatırlamıyorum gibi.
Bazen para konuşuyor işte :)
Paranın konuşmadığı mecra mı var canım sende :D
Amazon ormanları ashhjdhjshdsh
hmm muz cumhuriyeti styla :D
ahahahhahadjjsjsjs
İlahi adaletin yerini hiç bir şey tutmaz. Mizan terazisi kurulduğu gün herkes hakkını alacak.
İntikam soğuk yenince lezzetli aştır. Soğutup ye... Doğru zamanda doğru iş yapıyorlar. Amaaaa yanlış adama yanlış yapıyorlar.
Allah affeder, intikamı ise diğer dünyada alır
Kul intikam alır, affetmeyi diğer dünyada yapar
O kim ki?
Hayat adil değildir, ben hiç değilim kafaya takan birisi değilim ben. Takarsam varliğim kan kusturmak olur.
önümüze bakıyoruz, sinirlerimize mukayyet oluyoruz :D
Var var, sende de hafiften pisliğinde boğulsunlar havasi
Var evet, zamanım daha değerli, herkese ayıramam
Muazzam yaklasim
Öyleee
Bu arada sasirdim doğrusu.
Forumda anime izleyen entrika ya da ben ne seytana ne meleğe, yoluma bakarim diyen birisi ilginç
anlayamadım kusura bakma lütfen
Yo sorun değil
Peki ne demek istedin :D
Çoğu kisi genelde saplanir kalir birseye, onu ezmem gerek aci cekecek gibi.
Sendeki zamanim daha kiymetli kimseyle uğrasamam havan çok asil
Teşekkür ediyorum 🌿
Kurt'un seçilmişi katamı salarım üstlerine
😃😃
Varsan varsindir, yoksan yoksundur.
Çok ihanet yemis birisi olarak söylüyorum ki tecrübe sağliyor insana
Rabbime havale ediyoorum
En doğrusu
Önceden öç alırdım şimdi umursamıyorum
Yaşlandık be
Olgunlaştık sjsjjsjsjs
sjsjsjsjsj
Burada gördüğüm en zor soru bu
Hoşuma gitmeli mi bu sjsjsjjs
Anlıyorum, teşekkürler o halde :)
Affederim. İlahi Adalet çıkarıriz cezasını
Her yanlış kolay kolay affedilmiyor ama ilahi adelete bende inanıyorum
İntikam almakla uğraşmam
Zamana değmiyor, haklısın
yorforger değilsen koyxan gte
:D :D
allahtan köpeği falan ölmüyo
Bişi olmaz onlara
john wick izlemedin mi
onun köpeğine olan her köpeğe olabilir yani
Onun köpeğine olanlardan sonra neler oldu biliyorsun biliyorsun değil mi? :D
çok güzel şeyler:) yeni bi film çıksa da daha güzelleri olsa
Valla gelecek diyorlar 26'da bakalım
inşallah gelsin de sinemaya gidelim. gerçi 2k ekranli laptop varken nete düşse daha fena olurdu
O film sinemada izlenmeyi hak ediyor
ilk haftalarda drgil de 2 hafta sonra falan sinema boşken efsane oluyo. sadece sen ve yanındakine film oynuyo
Hiii denerim ama bekleyebilirsem :dd
filmin geldiğini bile unutursun hemen 2 hafta 1 ay bile geçer. artık zaman baya hızlı geçiyor
Bana geçmiyo be sjshshjs
o nasi oluyor? en son geçen hafta bir işe başlamıştım şimdiyse bu haftanın işleri de yarın bitecek tatil geliyo. hemen geçti 2 hafta. artık zaman çok hızlı geciyo diyip araları iş vs ile doldurmaya başladım. dur diyemiyorum. tavsiyelere acigim
Doya doya tad alarak yasa
Bazı durumlarda olması gereken budur
İntikam tatli bir astir
Adalet olmadığı zaman intikam olur
İntikam sevmem, direk giderim ben.
canımı yakanın canını yakmak isterim
Belki olabilir
İntikam da bir Adalettir.
Kesinlikle tutar en azından içim soğur
Ne yapalım yani susup oturalım mı
Tuta da bilir tutmaya da bilir
Hatasini anladiysa affetmeli