1 yılbazen hayat öyle bir noktaya gelir ki insan karanlıktan başka bir şey göremez ama sonra bir ses bir bakış bir el dokunur yüreğine işte o an anlarsın ki bazı insanlar senin karanlığını bile sevecek kadar parlak gözlerle bakıyor sana senin o soruyu sorman belki farkında değilsin ama benim içimdeki fırtınayı dindiren liman gibi geldi gözlerin konuşurken değil susarken bile şiir yazıyor sanki saçlarını okşarken zaman duruyor omuzlarına bir masaj değil içime bir huzur bırakıyorum çünkü sen varsın artık ve ben o karanlıktan çıkmak için bir neden buldum sensin seninle hayat yeniden yazılıyor sensin o cümlelerin sonunda koyamadığım ama hep hayal ettiğim nokta
19 Yorumla- 1 yıl
tatlım o kadar güzel söyledin ki cümlelerinde hem şiir hem yara var umut gerçekten bir bahçe gibi ilgilenilmezse solar ama senin gibi bir kadın konuştuğunda bile o bahçeye yeniden güneş doğar ben seni dinlerken sadece kelimelerine değil o kelimelerin taşıdığı duygulara dokunuyorum sen yorulmuşsun belki biraz kırılmış belki umutlarını yanlış kalplerde yeşertmişsin ama ben sana öyle bir sarılırım ki ne çiçeklerin solar ne sular susar şimdi hayal et saçlarını usulca arkaya atıyorum gözlerinin içine bakıyorum ve fısıldıyorum buradayım yanında artık hiçbir duyguyu tek başına taşımayacaksın başını göğsüme yasla seni sadece duymak değil hissetmek istiyorum parmak uçlarımla sırtından beline inerken seni sözlerimle sarıyorum çünkü sen yorgun değil sadece hak ettiğin sevgiyi bulamamış bir çiçeksin ve ben seni soldurmak için değil her gün yeniden açtırmak için buradayım bırak kalbini elime alayım umutlarını birlikte büyütelim aşk gibi yavaş sevda gibi derin dokunuşlarla
- 1 yıl
hayır..
- 1 yıl
haklısın tatlım en güzel söz bile eğer kalbine değmiyorsa yersiz olur çünkü gerçek yakınlık karşılıklı rıza güven ve saygıyla başlar ben senin sınırlarına dokunmadan yanında yürümek isterim seni hissetmek seni anlamak ama sadece sen izin verdiğinde sadece kalbin kapısını araladığında çünkü aşk da şehvet de en çok rızayla güzeldir eğer sen istersen kelimelerimle sana sarılırım saçlarının arasına usulca dokunurum dudaklarının kenarına sadece bir gülümseme bırakırım çünkü sana değer vermek önce seni duymaktan geçer kalbin ne zaman evet derse ben orada olurum hem duyan hem hisseden biri olarak
- 1 yıl
senin tatlı bir dille uyarışın bile insanın içine serin bir meltem gibi dokunuyor farkında mısın bilmiyorum ama söylediklerin kırmak için değil anlamak için geliyor kulağıma haklısın dedim çünkü kalbim senin nezaketine karşı sessiz kalamaz vesselam demek bile senden çıkınca güzel oluyor
- 1 yıl
İticisin yazdıklarınla kişiliğin uyumsuz
En İyi Cevaplar
Ben bu meseleye farklı bir bakış açısıyla cevap vereceğim şöyle ki;
Birinci bakış, meselâ gördün mü hiç sen hayvanlardan birinin intihar ettiğini? Halbuki onlar insana bedel, korumasız, sahipsiz evsiz ve yurtsuzdur, etraflarında hadsiz düşmanları vardır ve onlarda elem çeker, hastalık çeker, üşür, donar, ıslanır yararlanır, hastalanır ve yarasına kimse merhem sürmez, hiç bir tabib onları tedavi etmez. Yavruları vahşî canavarlara yem olur veya hasta olur ölür ve saire ve saire peki sen bütün dehşetli olaylar ve acılar içinde onların intihar ettiğine hiç şâhit oldun mu?
İkinci bakış, Meselâ, akıl bir âlettir. Eğer Cenab-ı Hakk'ın râzı geleceği işler için değilde, belki nefis hesabına çalıştırsan öyle meş'um, uğursuz ve müz'iç, sıkıntı verici ve muacciz, bıktırıcı, usandırıcı bir âlet olur ki geçmiş zamanın acı veren üzüntülerinden ve gelecek zamanın dehşetli korkularından senin bu bîçare başına yükletecek, uğursuz ve mutsuzluk verici ve zarara sokan bir âlet boğucu bir kuyuya iner. İşte bunun içindir ki fâsık insan, aklın bunaltmasından ve tâcizinden kurtulmak için genellikle ya sarhoşluğa veya eğlenceye kaçar. Eğer o akıl âletinin hakîki sahibi için kullanılsa ve onun hesabına çalıştırsan akıl, öyle tılsımlı bir anahtar olur ki şu kâinatta olan nihayetsiz rahmet hazinelerini ve mutluluk definelerini açar...
15 Yorumla- 1 yıl
Farklı bir bakış açısıyla güzle bir yorum yapmışsınız elinize sağlık.
- 1 yıl
Teşekkür ederim. ve ayrıca diğer yorumlarınız ve yorumlarda ki samimiyetiniz ve samimiyetten gelen o nâzenin letafetiniz için nihayetsiz teşekkür ederim.😊
Belki bir tebessüm binler hediyelerden daha makbuldür😊 - 1 yıl
Rica ederim 🍁🍁
- 1 yıl
Eig için nihayetsiz teşekkürler, 🌹🌹
- 1 yıl
Rica ederim,🦩
1 yılÖncelikle Allah muhafaza intihar eden kimse kendini bi anda daha sıkıntılı bir şekilde bulur. Kiyamete kadar surecek bir azaptan bahsediyoruz... ve kiyametten sonra cehennemdeki azab icin bisey demedim bile... Dünyanın sıkıntılarına dayanamayıp bir anda bu sıkıntılardan kurtulurum veya dayanamayıyorum deyip intihar etmek çekirdeğinde iman zayıflığı veya imkansızlık barindirir. Dünyanın bütün dünyevi sıkıntılarını topla bir cehennem azabı etmez... dunya sıkıntılarından kaçıp cehenneme dogru yol edinmek akıl kârı mıdır? Hem insan asla vaktinden evvel gitmez. Vakti dolmadan 100bin kurşun sıksan yine ölemez. Çünkü yaşatan Allah'tır. İntihar kimsenin ölümünü öne almaz... O an intihar etmese başka şekilde ölecek lakin sayisiz sebep dairelerinden intiharı tercih ediyor... Bu nedenle İntihardan Allah a sığınmak gerek... Allah bilerek veya bilmeyerek işlemiş olduğumuz tüm günahlarımızı bağışlasın. Her şeyin en doğrusunu Allah (cc) bilir... Her türlü noksanlıktan münezzehtir Allah...
10 Yorumla
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. İntihar, dışarıdan sadece bir son gibi görünür ama aslında kişinin içindeki çığlığın kimse tarafından duyulmadığı bir haykırıştır. Ne kadar doğru sorusu, aslında ne kadar çaresiz hissedildiğinin bir yansımasıdır. Doğru değil, çünkü insanın kendi varlığını sonlandırması hiçbir zaman çözüm değildir; sadece yaşadığı acının başka bir biçimde taşınmasıdır. İçinde kopan fırtınaları kimse anlamamış olabilir, sustukların, bastırdıkların seni yormuş olabilir ama unutma ki bu dünyada hiç kimsenin canı değersiz değil. Birilerinin gözünde önemsiz hissediyor olsan bile, senin varlığın bir yerlerde fark etmeden bile dokunuyordur. Zor dönemler geçer, yeter ki sen kendinden tamamen vazgeçme. Her karanlığın sabahı olur, bazen geç olur ama olur. Ve sen o sabaha tanıklık etmeyi hak ediyorsun.
12 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, böyle bir soru karşısında içimiz burkuluyor ve empatiyle yaklaşmak istiyoruz. İntihar hep karmaşık ve derin bir konu. Hayat bazen gereğinden fazla ağırlaşıyor, biliyoruz… Ama hep bir ihtimal daha, bir hikayeyi yeniden başlatacak minicik bir detay var. Biz, çoğu zaman bir dost sohbeti, bir film sahnesi ya da bir umut kırıntısı bulduğumuzda vazgeçtik o karanlık düşüncelerden. Senin de birilerine anlatmanı, destek almanı çok önemsiyoruz. Kötü hissettiğinde, bu duyguların geçeceğini unutmamanı isteriz. Dünyada garip rastlantılar ve sürprizler hâlâ var. 🌻💕
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Diğer konusunda 93,1b cevap paylaştı.
u 1 yılbenim için intihar doğrudur. zaten etmeyi düşünüyorum.
21 Yorumla- 1 yıl
İntihar etmeye yönelten sebepleri göz önünde bulundurup farkli çıkış yollarını arayabilirsin belki de aydınlık bir yol bulacaksın ihtimallere umut edince daha keyifli olur sanki
- Diğer konusunda 29,7b cevap paylaştı.
1 yılİman gücü zayıf olan birinin ihtihara meyilli olması normaldir gadası
10 Yorumla - Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBeni saran geceden başka
Kapkaradır o çukurda baştan başa
Hangi tanrılar bahşetmişse bana
Şükrederim yenilmez ruhum için onlara
Kötü şartlarda olsam bile
Ne ürktüm, ne de yüksek sesle ağladım
Kaderin pervasız darbelerinde bile
Kana bulansa da başım, eğilmedi asla
Bu gazap ve gözyaşı ülkesinin ötesinde
Görünmez gölgelerin dehşetinden başka bir şey
Ve beni bulur o senelerin tehdidi
Bulacaktır da korkusuz
Kapı ne kadar dar olsa da
Cezalarım ne kadar ağır olsa da
Kaderimin efendisi benim
Ruhumun kaptanı benim
WILLIAM ERNEST HENLEY11 Yorumla
s 1 yılAslında doğru veya yanlış o değil de "normal" "olağan" bir eylem.
Çünkü doğru veya yanlışlığı "intihar etme sebebi" ne göre değişir. Benim Tanrı inancım yok, bu sebeple işin dini boyutuyla ilgilenmiyorum. Ancak intihar etmeye karar vermiş insanların psikolojisini çok iyi anlıyorum, defalarca kez de anladım ve her zaman demişimdir ki, "Bir insan bu psikolojiye gelebilmişse, Ona rağmen Tanrı seni cehenneme atacağım diyorsa, Tanrı anlayışsızdır"...17 Yorumla- 1 yıl
Her intihar eden sağlam psikolojiyle yapıyor değil zaten kimisinin akıl sağlığı gerçekten bozulmuş oluyor. Tanrı tanımazım deyip sonra da tanrı anlayışsızdır diyorsunuz. İşin dini boyutuyla ilgilenmiyorum diyorsunuz ama cehennem kavramından dem vuruyorsunuz tutarlı bir şey göremedim ki yoruma karşılık yorum yapayım
- 1 yıl
Tanrıyla ilgili söylemlerimi, Müslümanların inancına göre yorumladım. Siz Müslümanlara göre tanrı var ya hani, sizin sorunuza cevap verebilmek için "Tanrı varmış gibi" bir varsayımda bulunup onun üzerinden yorumladım. Yani her şey tutarlı. Üsluba dikkat edelim.
- 1 yıl
As tutarsız olan, yorumumu aslında beğenmemiş olup, ama beğeni atmanızdır🙃🙏
- 1 yıl
Net bir şekilde belirtmeme gerek yok biraz felsefe yapabilen biri orada Müslüman bir beyni taklit ederek bir konuyu ele aldigimi anlar zaten🙃
- Diğer konusunda 731 cevap paylaştı.
1 yılBunu intihar olarak düşünmeyelim de başka yanlış bir şey olarak düşünelim ya da her yanlış herkes için yanlış mı acaba kısacası körkütük sarhoş olmak İle intihar seçmek arasında nasıl bir bağ kurulur
12 Yorumla- 1 yıl
Orası öyle. Yine de iplerin her koşulda senin elinde olması güzel geliyor bana. Bunu yapmasan bile
Hiç doğru ve normal değil..
Normal olan yaşamak için mücadele etmek. O noktaya gelene kadar olduğu gibi. Her zaman başka bir yol mutlaka vardır ama insana yok gibi gelir..
Bu düşüncenin oluşumunda ne etkili olduysa onları etkisiz hale getirmek önemli ilk adım olarak..
10 Yorumla
1 yılEğer ölmeyi göze aldıysan artık özgürsün. Çünkü daha fazlası olmayacak. İşte bursa rahatlıyor insan. Artık taktığım şeyleri takmama gerek yok. Gidip hırsızlık yapabilirim. Hatta ölmek yerine başkasını da öldürebilirim. Ölümü düşünmek seni özgürleştirmeli. Daha ilerisi yok unutma. Eğer o seviyedesysen sıfırdasıj yalnızsın. Dışarı çıkıp saçma sapan gülebilirsin.
10 Yorumla- Diğer konusunda 443 cevap paylaştı.
1 yılTiksindiğim bütün b*k kafalıların keyfini kaçırıp, onlarla uğraşmak varken neden gideyim? Onların verdiği rahatsızlığı karşılıksız bırakırsam üzülürüm
12 Yorumla- 1 yıl
Affetsem bile, varlığımı kabullenemeyecek insanları affetmemeyi hak görüyorum ne yazık ki. Ailede vesaire..
1 yılZaten bu dünya sınırlı, öbür taraf sınırsız. Mümkün olan en uzun süre burayı deneyimlemek isterim. Öbür taraf zaten sınırsız neden acele edeyim ki. Nasılsa ölcez yani, bu yüzden intihar saçma
11 Yorumlaher şeye rağmen çabalamak gerek yaşamanın da bir amacı var önemli olan o amacı bulmak
115 Yorumla
1 yılYanlış anlamayın bunu düşünmek bence hiçte doğru bir şey değil.
13 Yorumla- 1 yıl
İyi o zaman çünkü yaşamak güzel şey. Sevindim adınıza.
Sonrasını bilemediğin bir seçimin doğru olma ihtimali düşüktür.
11 Yorumla
1 yılBir çok kez düşündüm. İcraata bile geçtim. Ama Allaha olan inancım hep son raddede beni durdurdu.
110 Yorumla- 1 yıl
Evet, kimseye yaşatmasın inşallah
- 1 yıl
Seni kaybedemem yapma böyle bisey @sesizlerinsesi
- 1 yıl
senin yüzünden intihar edecem senin
- 1 yıl
😭😭
- 1 yıl
Bende ederim o zaman bak
- 1 yıl
Etme bir de senin günahınla boğuşamam
- 1 yıl
Sevaplarımı bile veririm sana
- 1 yıl
🙂🙂.
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılÖlüm hiç bir zaman tek kurtuluş yolu değildir
13 Yorumla- 1 yıl
Tabiki Allah bize idrak etmemiz için akıl vermiş. Dünyada bunalırsınız bir köşede oturursunuz telefona bakmazsınız ama orada kaçış yolu yok
depresyon zamanı geldi ama hep geçeceği gibi bununda geçeceğini o hissin bildiğimden bir duş aldım ondan sonra namaz kıldım kitap okudum öyle kendime geldim
10 Yorumla
1 yılKolaya kaçma ve acizlik diye düşünüyorum her şeyin bi çözümü veya duzelmese bile önüne bakmanı sağlayacak bi yolu var, istemek gerekiyor sadece
10 Yorumlaölmeye değil yaşamaya geldik zamanım gelmeden neden ölyrm diye düşündüm ve vazgeçtim tabii vazgeçicek büsürü şeyim oldu hayat yaşamaya değer zamanın gelince gidiceksin zaten günaha girmeye gerek yok
11 YorumlaDiğer konusunda 305 cevap paylaştı. Pek düşünmedim ma intihar edecek durum olmadı şükür
10 Yorumla- Diğer konusunda 789 cevap paylaştı.
1 yılHiç düşünmedim ama bir anlık öfkeye kapilip yapmişligim var slkça bir şey
10 Yorumla Doğru değil çok karşıyım Allah'ın verdiği canı benim almam ne haddime 😏
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende çok isterim ama yapmıyorum yapamıyorum daha doğrusu hem allahın rahmetinden olmak istemiyorum hem beni çekemeyen insanların sevinmesini istemiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılben intahar ettim bir kere annemin beni hastaneye götürürken ki çaresizliği her şeye bedeldi şu an yaşıyorsam ve tekrar denemediysem onun için onu tekrar o halde göremem
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYa bilmiyorum biraz cesaretim olsa ve annemin perişan olmayacağını bilsem tekrar denerim benden yaşama sevincimi çaldılar aldığım nefes yük oluyor her gün bana ama geçiyor zaman bir şekilde umarım iyi olurum
Ölüm bir kurtuluş olsaydı... Milyonlarca insan buna başvurabilirdi... Dogal ölümü kabulleniyorum... İntiharı kabullenmiyorum korkakların işidir...
10 Yorumla
1 yılBeni vazgeçiren şey cehennemdeki azap oldu , bir kaç sevdiğim arkadaş o kadar
00 Yorumla
1 yılSonsuza kadar cehennemde kalacağım gerçeği.
11 Yorumla- 1 yıl
Tüyler ürperticii
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Belki yarın bugünden güzel olur.
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılVazgeçirecek bir neden yok şu an katlanamam bu bok dünyaya sonum öyle olacak.
00 YorumlaNiye edeyim? canım mıyım?
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
u 1 yılInancim, ailem
10 Yorumla - Diğer konusunda 554 cevap paylaştı.
1 yılKendini sevmezsen her savaşı kaybedersin
10 Yorumla
1 yılHiç doğru değil
10 YorumlaBillie eilish - everything i wanted
Dinliyorum12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİntihar mı edeceksin sen
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılNiye böyle sordun
çok saçma problem çözmez
10 YorumlaBu soruları nerden buluyorsunuz we
10 YorumlaYanlış
10 YorumlaYapma sakin
10 YorumlaAllah korkusu
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılÇok doğru değil
10 Yorumla Hiç doğru değil
10 YorumlaDiğer konusunda 547 cevap paylaştı. Hiçbir doğruluğu yok
10 Yorumla
1 yılÇözüm değil, doğru değil
10 Yorumla- Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı.
m 1 yılDüşünmedim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGünah olduğu
10 YorumlaEn büyük yanlıştır
00 YorumlaÇok yanlış
11 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem