"Zaten intiharların çoğu başka birini cezalandırmak için yapılmıyor mu, Savcı Bey?" Bir Zamanlar Anadolu'da
İntihar etmek gercekten gunah mi?
"Zaten intiharların çoğu başka birini cezalandırmak için yapılmıyor mu, Savcı Bey?" Bir Zamanlar Anadolu'da
Bununla ilgili bir ayet vs var mi merak ettim?
Bence günah değil. Allah diye bir şey gerçekten varsa insana sormadan etmeden kendi kafasına göre ona bir hayat verip intihar edecek hale getiriyorsa en büyük günahkar tanrının/Allahın kendisidir bence.
İnsanın diğer canlılardan ayıran yegane fark akıldır, insanlar kendinden sorumludur. Verdiği hayata göre yaşamıyoruz, seçimlerimizle yaşıyoruz verdiğimiz seçimler yolumuzu belirliyor ve sonunda intihar, yani burada Allah'ın bir suçu yok. Sana iyiliği, hoşgörüyü, yardımseverliği, cömert olmayı emreden bir kitap var, insanlar sorunu kendinde aramalı
her insana insan mı olmak istersin melek mi diye soruldu sen insan olmayı seçtin geçmişi hatırlamıyorsun çünkü burası sınav dünyası belki inanırsınız diye yazayım da bir ihtimal biriniz islamı seçer
@bilinmezbirerkek ben hatırlamıyorum sen nasıl hatırlıyorsun? Bu seçimi niye hatırlamıyoruz mesela?
hatırlasaydık inanmama lüksümüz olmazdı kanıtlı olurdu bu bir sınav olmazdı
@OpınHaymır yeryüzündeki hiçbir canlıda hayatın anlamsızlığından dolayı intihar etme kendi kendini öldürme düşüncesi, davranışı görülmez. Koyunlarda sürü psikolojisiyle intihar vardır. Uçurumun kenarında otlayan koyunlardan biri atladı diye diğerleri de onun arkasından atlar bu intihar davranışı değildir. Sürü psikolojisidir. İnsan denilen canlı kar zarar hesabı yaparak evrimin, doğanın çok temel özelliği olan hayatta kalmayı üremeyi vs buna aykırı hareket edip varlığını sonlandırması bu sadece insanda görülen bir davranış. Burada dinin mantıksızlığına bir eleştiri yaptım ben.
kar zarar hesabı yapan iradesini kullanan birisini sınava sokarsın kediyi koyunu değil hiç onlar için inanç yoktur varsayılan hayatı yaşarlar geleceği düşünen planlayan bunun için kaygı duyan tek canlıyız o yüzden sınav sadece bize ait
@FFurkaan aslında ötanazi olsaydı ölmek de bayılmak olurdu. Daha önce izlediğim ötanazi videolarında ölenlerin hiçbiri acı çekmeden can çekişmeden ölüyorlardı. Sadece basit bir iğneyle birkaç saniye içinde bir uykuya dalıp bütün yaşamsal fonksiyonların duruyor. Aslında ötanazi de bence bir hak olmalı. Ama bizim ülkede bu olsa bir sürü insan bu hakkını kullanmak isterdi. Açlık, yoksulluk, işsizlik, cinsel kimlikten dolayı dışlanma bir sürü halledilebilecek ama halledilemeyen sorunlardan dolayı ötanaziyi isteyebilirdi. Hükümetler bunlardan dolayı intiharlar arttığı için işlerini daha düzgün yapmak zorunda kalacaklardı. İşini düzgün yapamayanların turnosolu olacak bir şey haline gelirdi bu. Hükümetler eleştirilmemek için bunu yapmıyorlar. Ben insanlara insana yaraşır bir ömür verilmediğinde bari insana yaraşır şekilde kendi hür iradesiyle yaşamına son verme hakkının bari verilmesinden yanayım. Çünkü intihar edecek olan her türlü ediyor. Ve bu intihar bir trajedi gösterisine dönüşüp çevredeki insanlarda travma yaratıyor. Mesela inşaatın tepesinden atlayanlar, metronun trenin altına atlayanlar bu bana denk geldi mesela ben görmedim ölenin halini ama çok kötü bir şeydi. İntihar edecek olan zaten ediyor ama can çekişmeden, sakat kalma ihtimali olmadan, çevredekilere de bu travmayı yaşatmadan olması daha insani. Ülkede ötanazi olmamasının sebebi insanı çok düşündüklerinden kaynaklanmıyor. Hükümetler tepki almak istemedikleri için yapmıyorlar. Olayın insan yaşamı falan değil. Mesela deprem oldu cenazelerini alan insanların yakınlarını ne şekilde bulduklarına dair videolar var. Adam diyor ki karımın avuçlarında topak topak saçları vardı. Yani kadın belki enkazın altında delirdi. Saçlarını yola yola can çekişe çekişe öldü. Bu mu daha insani yoksa ötanazi mi? İnsanı düşünselerdi insan hayatı bu kadar ucuz olup bu kadar ölmezdik. Ölecek raddeye getirilmezdik.
@FFurkaan ben mecliste milletvekili olsayım tam da bu zamanda bu tarz bir konuşmayla ötanaziyi meclise sunardım. Vatandaşlarını insanca yaşatamayan bir devlet bari insanca ölmesine izin versin diye. Bana devlet ayrı hükümet ayrı demesin kimse bugün devlet ve hükümet birbirine girmiştir. Hükümet=devlettir.
@bilinmezbirerkek zaten inanmama lüksün yok.
@bilinmezbirerkek insanın da inancı yoktur. Anasının rahminden yeni doğmuş bir bebeğin ne inancı olacak? Din kültüreldir. Doğduğun coğrafya ve ailen sayesinde sonradan öğrenirsin. Doğduğunda kimsenin dini, lisanı, milleti, ırkı yoktur. Bunları insanlar oluşturur insana öğretir.
her insan masum doğar ve müslümandır bu yüzden çocukken ölen cennete girer imanı olmayan cennete giremez zerre bile
Cevap
4Cevap
www.google.com/.../amp
Al sana kaynak buradan oku
https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2685
burada açıklamışlar dini boyutunu. pek bilmiyorum ben.
Canı veren Allah'tır zamanın geldiği zaman da o alır ötesi yok
İntihar etmek gercekten gunah istersen bir et de gor deneyimlemiş olursun
Allah'ın verdiği canı ancak allah alır yani yeterince açık değil mi bu
Günah olmadığına inanırsan günah olmaz 777
Ya öyledir verdiği canı sadece Allah alır…
Günah
Evet günah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?