- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılYaratan : yarattıklarının, olumlu ve olumsuz yönlerini, risklerini, şeytan ve nefsin tehlikesini vede ( 2 ) cinsinde iki cihanlık sadeti için emir ve yasaklarda bulunmuş :)
Kendine faydası yok, kullarının emir ve yasaklarına uyup uymamasının.
Dikkat et, dini kurallara uyulmadığı için : bugün akıl almaz olaylar, üzüntüler, sıkıntılar yaşıyoruz.
İçki yasak : satılmasın denince bir tepki sanki kurtuluş savaşı için ayaklanılıyor ! ama içki : cinayet, yaralama, taciz, tecavüz, sevgilisinin bekaretini alma.. vede hamile bırakma, kürtaja zorlama, kafayı bulup yatakta erkeğin insafına kalma, veya arkadaşlarıyla toplu ilişki dahil vb. nelere sebeb. genellemesiz.
Haremlik selamlık : bunada uyulması tepkiye sebeb :) ama : eniştesi ve baldızıyla kaçan, abisinin eşiyle kaçan veya cinsel münasebetle sevgililik yaşayan, aile dostlarının eşiyle flört eden, bahsettiklerimden hamile kalanlar, basılanlar, namus cinayetine uğrayan, yıkılan yuvalar vb. neden oluyor?
Nikah olmadan temas haram , vede yanlız kalınmamalı yanlarına insan verilmeli ,2 karşı cins başbaşa kalınca 3. şeytandır :
Sevgiliyiz, niyetimiz kötü değil baş başa kalmamak olmaz, yok masum öpücük , sarılma saçlarını okşama vb. : sonra , sevişme, oral ilişki, okşama, sürtünme yoluyla ilişki, anal ilişki, bekaret verilmesi, üstünede hamile kalınması, kürtaj, cinsel hastalıklar vb. genellemesiz, vede bu vb. yaşanmışlıkların çokluğu : sonrada başkalarına kötü örnek oluyor, gözler ve beyinler alışıyor olağan ve sıradan oluyor !!
Bendeniz vb. insanlar, din görevlileri uyarıncada : @hexeley hanım, başka bay ve bayanlar vb. tepki veriyor :( sorgulayın :) ama gereken kaynak kitaplardaki açıklamalardan !!!
Bayan, ergenliğe girdiğinde : Allahın emrettiği şekilde örtünmesi gerek ! makyaj, koku sadece evde nikahlı eşe karşı serbest dışarda günah. erkeğin dikkatini çektiği için.
Alo ( 190 ) diyanet fetva hattı ara sor aklına takılanları, veya kitap önerisi al ve detaylı sebeblerini öğren suallerinin.11 Yorumla- +1 yıl
Yanlış anlamadan, ön yargısız, vede objektif bakış açısıyla dediklerimi idrak ettiğiniz için : Allah razı olsun vede teşekkür ederim. e. i. c. seçilmek amacıyla yazmadım.
Dikkat edin, evlilik öncesi cinselliğin aşamalarını yaşayanların azınlığımı çoğunluğumu evleniyor veya ayrılıyor? bir arkadaşım, yuva kurma niyetiyle bir bayanla görüştü :( ama kendide bayanda hata yaptı ve seviştiler :( şimdiyse arkadaşım soğudu :( ilk günlerdeki heyecan, arzu, yuva kurma isteği kalmadı sıradanlaştı ve bazı rahat hareketleri bayanın beni soğuttu dedi :( işte zamanından önce ve nikahsız ilişkinin acı gidişatı :( 2'si adınada üzülüyorum.. bu hataya alışıpta başkalarıylada benzer şeyler yaşarlarsa ne olacak?
Bendeniz evlilik öncesi cinsel teması kabul etmem, evlenmek nasip olmassa başkasına başı dik anlı ak, ellenmemiş ve koklanmamış olarak zina günahına girmeden gitmesini isterim. el elede tutuşmam. el kızı sonuçta ailesinin biricik kızı :). şeytan bu hafife alınmamalı !
En İyi Cevaplar
+1 yılTamam da sen şimdi modern yüzyıl deyip de Avrupa'nın gavurluğuna bakınca elbette İslam sana zor gelir. O zaman herkes kafasına göre yorumlarsa , şurası bana zor geliyor vs derse bu din olmaktan çıkar felsefe olur. Allah sana karşılığında ebedi hayat olan cenneti vaad ediyor, sen şurada Allah katında beş paralık değeri olmayan bir dünya için buna karşı bir tavır alıyorsun. Mesele zaten sana hoş gelen o vaziyetleri Allah rızası için yapmamak. Allah için bu dünyada sana zor gelen o hallere katlanki karşılığını misliyle alasın. Ayrıca bu devirde yaptığın sevapların da 50 misli olduğunu duymuştum. Allah o kadar cömert anlayacağın. Hûd Suresi 3 . Ayet : Ve Rabbinizden mağfiret dilemeniz , sonra da ona tevbe etmeniz için ( indirildi. Eğer emrolunanları yaparsanız ) Allah sizi tayin edilmiş bir süreye kadar güzel bir şekilde yaşatır, fazlasını yapan herkese de iyiliğinin karşılığını verir. Eğer yüz çevirirseniz , ben sizin başınıza gelecek büyük bir günün azabından korkarım !
114 Yorumla
Soran+1 yılTamam şu an seninle tokalaştık diyelim eee bunun neresi sakıncalı? ya da çok samimi bir bayan arkadaşınla sarıldın... ? ya da o sıktığımız parfümler zinaya sebep oluyor... ?
- +1 yıl
temiz kokular sürmek ayrıdır parfüm sıkıp sürekli dolaşmak ayrıdır cilveli hareketler flan... yoksa camiye pis gelinmez mesela kadınlarda da bu geçerli diye düşünüyorum ama erkeğin hoşuna gidecek değil insanların hoşuna gitsin diye.
ister tokalaşır ister tokalaşmaz, diye yanıtlanabilir kolaylıkla bu cevabına. biz senin hangi yemeği seviceğini ya da hangi müziği dinliceğini tartışıyor muyuz? o da kadının dini görüşü. ister çarşafa girer ister peçe takar. onun bileceği iş. ölünce allah'a sorarsın bu kadın doğru mu etti yanlış mı? diye.
Soran+1 yılÇok çok tartışılası bir konu :/
Yinede teşekkürler.- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılislam katı kuralcı değildir. Böyle algılanmasının sebebi insanların kendi kendilerine din kuralları uydurmaları ve bu kuralları din zannetmeleri sebebiyledir. Avrupa daki insanlara baktığımız zaman onların yaşayışı bize kolay gelir. Bu gibi katı kuralları araştırdığınızda aslında hiçte katı kurallı bir dinimiz olmadığını görürsünüz. Patronunun dayatmaları katıl kural olarak görülmüyorda doğarken anlaşma yaptığın yaratıcının koyduğu kurallar (islam) mı katı kural olarak görülüyor? Patronın sana asgari ücreti istemeyerek veriyor, Rabbin sana cenneti sunuyor bırak olucaksa katı olsun.. Allah için bu dünyada sana zor gelen o hallere katlanki karşılığını misliyle alasın inşAllah :) el sıkışması demişsin birbirine yabancı iki insanın tokalaşması caiz değildir. Bir insanın karşısındakin den etkilenmemesi imkan dahilinde değildir tedbirli olmak her zaman evladır. Bu vesileyle de musafaha caiz değildir. Kardeşim Hz. Muhammed bize en güzel örnektir. O'nun her yaptığı hareket doğru olan harekettir. Biz müminler onu örnek almalıyız. O elini hiçbir kadına sürmemişse, her kadın ve erkek de kendisine helal olmayan karşı cinsine elini sürmemelidir. Peygamber efendimiz (s. a. v) yapmadıysa bizler de yapmamalıyız. Sonuçta "o" doğru olanı yapmaktaydı. Bizler de o'da tabi olarak , yapmadıgını yapmıyacagız. Kadınların Allah cc. Resulüne SAV. biat etme hadisesi de açıktır. Hiçbir kadın ile musafaha (el sıkışma) etmemiştir. Biat hadiseside dahil. Bize ne oluyor. Allah Resulüne yasak olan, bize serbest olurmu?
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim açıklayıcı bir yazı olmuş. Ama bilmiyorum ya hala mantıksız gelen şeyler var :(
- +1 yıl
@soran teşekkür ederim yorumumu beğendiğiniz için. İslam da her şeyin açıklaması vardır kardeş. Kuran da yazıyor, hadislerde yazıyor. Parfümü sormuşsun canım onda da erkeklerin parfüm kullanması haram değildir. Kadınlar ise yabancı erkeklerin hissedeceği şekilde koku sürünmesi uygun değildir, haramdır. bir hadiste şöyle bahsedilmiş:“Her göz yabancı bir kadına bakarak göz zinası işlemiştir. Bir kadın da güzel kokular sürünerek erkeklerin yanından geçerse o da aynen bakan erkekler gibi zina etmiş gibidir.” (Tirmizî, Edeb, 35; Ebû Davud, Tereccül, 7) Kadının koku sürmesini yasaklayan hadisler, bunun mutlak manada yasak olduğunu bildirmemektedir. Bir kadın evinde eşinin, çoluk çocuğunun ve dinen kendisine yabancı olmayan akrabalarının yanında koku (parfüm) sürebilir. Yasak olan, dışarı çıkarken erkekleri etkilemeleri veya etkileyecek derecede parfüm sürüp erkeklerin dikkatini çekmeleridir. Hem alkol dinimizce haram ve parfüm de de haram vardır kardeş umarım açıklayabilmişimdir:)
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞu EİGde yazanlar var ya... Asıl baskıdan türeyen şeyler.
Bakın, çok rica ediyorum, ne olur oturup düşünün. Bazı insanlar yasaklar gelirse ahlakın %1000 artacağını, mutlu mesut, huzur içinde yaşayacağımızı sanıp, totaliter kafa takılıyorlar. Burada oturduğum yerden rezillik derecesinde utanç duyuyorum. Baskının olduğu yerde kırma isteği vardır. Yahu siz hiç sırf terslik olsun diye istemediğiniz şeyleri dahi yapmadınız mı? Çok daha büyük çaplısını, toplu isyan hallerini düşünün.
Kişileri kendine bırakmak lazım. Yoksa içlerinde parçalanıyorlar ve ortaya bir canavar çıkıyor. Dindar geçinenlerin çoğunun maximum derecede ikiyüzlü olmasının sebebi de bu. Herkese gelmez bunlar, din insanda ikiyüzlülük yaratıyor. Herkes kendi vicdanına göre alsın ve başkası için yorum yapmasın. O zaman daha huzurlu ve medeni olabiliriz...20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
Diğer konusunda 314 cevap paylaştı. Karşı cinsle temasın da bir ölçüsü vardır sadece bu konuda diyorsanız hangi kaynağa göre böyle düşündünüz ve temastan kastınız nedir bunu bilmek gerek.
Ayrıca Kuran müslümanlığı ile Emevilerin uydurduğu müslümanlık karıştırılmamalı. Yani Yaşar Nuri Öztürk'ün anlattığı Kuran müslümanlığı ile Cübbeli Ahmet'in Hadis müslümanlığı çok ayrı şeylerdir. Aynı din bile değildir. Cübbeli Ahmet daha çok israiliyat anlatır.
Mesela temastan kastınızın sadece aşık olmak sevmek maksadında kastediyorsanız şu ayet açıklayabilir.
(Rum suresi 21) Onun ayetlerinden biri de sizin için, kendilerine ısınasınız ve aranızda sevgi ve rahmet koysun diye nefislerinizden eşler yaratmasıdır. Bunda, iyice düşünen bir toplum için elbette ayetler vardır.
Buraya kadar bir sıkıntı yok ancak zinaya yaklaştıran durumlar Kuran'da da yasaklanmıştır. Nur 31 de "ırzlarını korusunlar" emri vardır fakat bırakın dini bu her toplumda kabullenilen bir şeydir zaten.02 Yorumla
Soran+1 yılBenim dediğim el sıkışmak gibi... Bu sakıncalıymış mesela.
Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır. Peygamber'e (sav) bi'at eden kadınlar dediler ki: Ey Allah'ın Resulü biat ederken elimizi tutmadınız. Peygamber (sav) kadınların elini tutup tokalaşmam buyurdu (Ahmed bin hanbel, Nesai, İbn Mace). Hazret, Aişe (ra) biat ile ilgili şöyle buyuruyor: Allah'a yemin ederim ki Resulüllah'ın eli bir kadının eline dokunmadı. Sadece sözle onlardan biat aldı" (Müslim). Peygamber (sav) bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor: "Sizden biriniz başına iğne ile dürtülmesi kendisi için helal olmayan bir kadına dokunmaktan daha hayırlıdır."İslam dini kadınla tokalaşmayı yasaklamakla kadını tezyif etmiyor. Bilakis şerefini kurtarıyor. Kötü niyetli kimselerin şehvetle el uzatmasına engel oluyor.
İslam katı değil, sen cıvıksın.02 Yorumla
Soran+1 yılDüşüncemi söylemem cıvıklıksa evet cıvığım umarım kadınlarla konuşacak kadar cıvık değilsindir !
İslam bir nevi önlem dini Hex. İnsanların yanlışa gitmesini önlemeye çalışıyor. El sıkışmak sakıncalı olabilir ama bu karşı tarafın niyetine bağlı. İş yine insanın kendisinde bitiyor zaten. Onun dışında benim okuduğum yani gördüğüm kitaplara bakarsan karşı cins yani kadınların namuslu olanının yolda yürürken utangaç bir halde yürümesi ve gözleri yerde yürümesi gerekiyormuş.. Saçmalığın daniskası bence. Sanki hepimiz Coşkun'uz da karı kız arıyoruz. Ama bu o kitabın yazarının küçük kafalılığı. Kafana takılan sorular olursa açık ve mantıklı cevaplar alabileceğin bir site önereyim sana
www.sorularlaislamiyet.com
Bu site gericilikten uzak mantıklı cevaplar verdi bana çoğu zaman01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
- Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılBana, dedem tuvalete sol ayakla girmem gerektiğini ve bunun bana sevap kazandıracağını söylemesi üzerine bazı şeyleri sorgulamaya başlamıştım.. :)
Bence her şey bu kadar sembolik olamaz. Ne yani şimdi sırf tokalaştık, sarıldık diye ya da ne bileyim tuvalete sağ ayakla girdim diye cehenneme gideceksem veya günaha gireceksem burada iyi bir insan olmanın ne değeri kalıyor? Veya çok çok iyi bir insan olsan müslüman olmadığın için cehenneme gidecekken kötü bir insan olsan da müslüman olduğun için cezanı çekip cennette bir köşke yerleşmenin adaleti nedir.. Ben burada aynı siyasi partilerin yardakçılarına sağladığı opsiyonlar gibi bir ilişki olduğunu düşünüyorum.
Sayın hexe.. :)02 Yorumla
Soran+1 yılHay düşüncene sağlık sayın brokoli. İşte bende burada çelişkiye düşüyorum. Sonra diyorum ki kendi vicdanıma bakıyorum, sonra insanlar başlıyor kafir demeye :/
E ben ne yapayım o zaman diyorum. Mantığımın almadığı şeyler var. Ki Allah'ta sorgulamamızı söylemiş. Sorgulayıncada insanlar günahkar gibi bakıyor :/- +1 yıl
Din gelenekler vasıtası ile çok fazla değişime uğratılmış durumda.. Kimse Kur'an-ı okumuyor ama hadisleri katı doğrular gibi kabul ediyor ki insanımız aslında okumayı sevmiyor kulaktan dolma saçmalıkları dinlemek daha çok işlerine geliyor neden mi? Çünkü kitaptan korkuyoruz hexe! Ayrıca pis ve iğrenç orta doğu gelenekleri din vasıtasıyla diğer milletlerin geleneklerine, yaşamlarına enjekte ediliyor, bu korkunç.. Ha birde en çok güldüğüm şey sakal-ı şerif gibi emanetlere tapılıyor olması, Hz Muhammed'in ve Kur'an-ın mantığına uyuyor mu.. :) Kafir diyenler daha müslümanlığın ne demek olduğunu bilmiyorlar.. Rica ederim sayın hexe her zaman.. :)
Müslümanlkık katı değil
Kelamda derki şunu yapma.
Biri çıkar o öyle demek istemedi şunun yaparsan yapabilirsin.
Biri çıkar derki hayır ya aslında yap dedi ama yapmazsan senın için daha iyi olur.
Biri çıkar derki sahi hadisler var yapmak cehenneme sokar.
Ulan kelam yapma diyor biz gotumuzden element uyduruyoruz.
Velhasıl kelam günahsız insan yoktur.
Yapacaksın ama sonunda bir tevbe et be zalımın kızı43 Yorumla
Soran+1 yılYapıp yapıp tövbe etmekle Allah'ı mı kandıralım yani, Hayır kendimizi olur bu.
Soran+1 yılPeki teşekkürler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslümanlık katı değil hanefi Hanbel'i şaafi Maliki mezhepleri katıdır. Ve bu mezheplerin kullandığı Kur'an değiştirilmiştir caferi mezhebi bu kurallara uymaz ve gerçek ibadeti uygulamaktadır mesela Kuran'ın değiştirildiği yönde bir örnek vereyim hz Muhammed efendimizin zamanında cami yoktur ve mescit vardır O zaman burada ibadet edilir ve buna Cem denir Cem anlamca toplanma yeri demektir ve şu anda caferi mezhebi cemevlerinde ibadet edilir işte Kuran'ın değiştirildiğine ve müslümanlığın katı olmadığına bir ispat ve kardeşim senin el ele tokalaşmak sorunada caferi müslümanlığa geçiş yapabilirsin sadece ayıp bu dinde karın dışında biriyle yakınlaşmandır
00 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Sanırım diğer dinleri Pek incelememişsin
Her din katıdır yahudilerde de kadın eline temas etmek caiz değildir.
Hristiyanlarda rahibeleri tenine dokunmak yasaktır. hatta din adamlarının cinsel ilişkisi ya da evlenmesi bile yasaktır.
Budistlerde cinsel ilişki hariç aşırı ten teması yasaktır.
islamdaki her yasağın mantıklı bir açıklması ve sebebi mutlaka vardır.
Din asla istediğin gibi kurallara sahip olmaz
mantığa uyan dinde olmaz.00 Yorumla- Diğer konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılDiyelim ki evlndin ve başka bir kadın geldi senin kocana sırnaşıyor? Ne yaparsın? Hatta kocanı elinden almaya uğraşıyor. Ama kocan bunu anlamıyor. Ne yaparsın? Yasak olmamalı o zaman, herkes birbirinin hanımına öyle davransın.
Sana göre din veya korku bahane bence. Sen onları yapmak istiyorsun ama öyle yorumluyorsun k. bakma00 Yorumla Hristiyan bir ingiliz, müslüman bir adamın yanına gelir ve;
- Bir soru sorabilir miyim? der. Müslüman: "Buyrun" der. Hristiyan:
- Size cok şaşıyorum! Neden islamda evli olmayan bir erkekle bir bayanın el ele tutuşması yasak?
Müslüman adam hiç tereddüt etmeden cevab verir;
-Sizde kraliçeye el sallamak nasıl yasaksa bizde de o yüzden yasaktır. Çünkü İslam dininde her kadın bir Kraliçe'dir.00 Yorumla
+1 yılbazı mezheplerde el sıkışmaktan abdest bozulacağını biliyorum (adını unuttum hangi mezep) ama katı değil katılaştırılmıştır dinler. sadece müslümanlık değil. din kendi inandığındır ve belirli kurallar elbette olur ama sana doğru gelen dindir zaten.
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkes böyle demiyor bana dinden çıkmışım muamelesi yapılıyor :/
- +1 yıl
dinden çıkmış muamelesi yapmanın cezası dinden çıkmaktır. aynı muameleyi bana da yapıyorlar ama herkes kendi inandığını yaşar ve kimse allah ile kul arasındaki ilişkiyi sorgulayamaz. takma sen onları bende takmıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden biliyomusun çünkü kadın müslümanlıkta baş tacıdır ona helalinden başkası el süremez aynı odada oturamaz hahaha hihihi yapamaz ! Bir erkek helali olmayan kadına asla yaklaşamaz senin elini önüne gelen sıkıyosa önüne gelenle muhabbet ediyosan o senin hafifliğindir islamın katılığı değil ! Sen zaten sürekli islamı kötüleyen paylaşımlar içerisindesin ne zaman görsem islami bir paylaşımda karalama kampanyası yürütüyosun hiç araştırıyorum falan deme bir kurnaz sen değilsin !
04 Yorumla
Soran+1 yılHahaha şu son cümlelerine güldüm ! Ben bu zamana kadar ilk defa böyle bir paylaşım yaptım çünkü gerçekten öğrenebileceğim birileri olmadığı için. Sen karıştırıyorsun bence.
Cevap sahibi+1 yılKarıştırıyorum veya karıştırmıyorum ne farkeder? Soruyu sorma şeklinden niyetin gayet açık öğrenmek değil islamo kötülemek ! Sen biraz timurtaş hocayı dinle hatta videoyu söyleyeyim direk youtubeye timurtaş hoca çıplak kadınlar yaz bakalım orda kadınlarla ilgili birçok sorunun cevabını bulursun eğer samimiysen ! Ben samimiyim çünkü bunu islama bir küfür olarak değerlendirip sana küfredebilirim ama bu ne bana nde islama bişey kazandırmaz her ne kadar samimi olduğuna inanmıyorsamda bir ihtimal diyerek sana önerdiğim videoyu izleyeceğine inanıyorum 8-10 dakikalık kısa bişey
Soran+1 yılSana islamı kötüleyip kötülemediğimi ispat etmeyeceğim. Allah biliyor amacım sadece sorgulamak.
Cevap sahibi+1 yılBende sana bana ıspat etmeni söylemiyorum evet Allah niyetini biliyo eğer samimiysen tavsiye ettiğim videoyu izle ve öğren diyorum islam kadınları diri diri gömülmekten fuhşiyattan töre cinayetlerinden kurtarmış bir dindir sen sorunu müslümanlık neden bu kadar katı diyerek küfür boyutuna götürüyosun burdan bile cehalet akıyo maşallah dünya işlerini çok iyi biliyosun internette sayfalara üye oluyosun falan filan ama dininden haberin yok işte bu yüzden ilim müslümanlar üzerine farzdır ama bugün birçok insan senin gibi dinden bihaber ezik durumda yaşıyo ondan sonra müslümanlar niye dünyada hep eziliyolar diye soruyosunuz çok şaşırtıcı ki bu soruları soranda hep sizin gibiler islamın katısı ılımlısı yoktur islam islamdır herşey Kur'an da belirtilmiştir ve sen eğer müslümanım diyosan bunu zaten kabul etmiş olman gerekir ! Kafanın almadığını araştırabilirsin ama beynin almayınca islam ne kadarda katı dersen islamdan nasibini almamışsın demektir !
+1 yılOlması gereken :) Haram diye bişey var ve Allah ı sorgulamak yanlış. Helalinden başkasına niye dokunasın ki aslında düşününce çok güzel sadece helalinle yani eşinle birbirinize dokunabiliyorsunuz daha ne ister bir insan :)
02 Yorumla
Soran+1 yılTokalaşmaktan bahsediyorum.
- +1 yıl
Allah haram diyorsa haramdır sorgulanmaz haddimize değil daha bilgili hoca gibi birilerine danışmakta fayda var eminim bir sebebi vardır
- Diğer konusunda 563 cevap paylaştı.
+1 yılBen en çok şunu merak ediyorum. Kadinlar 2 erkekle ayni anda evlenemiyor hayati boyunca tekbir erkekle yataga giriyor
Ama erkek 4 kadinla yatagini paylasabiliyor. Bakiniz muhammed aisa ile evli iken mariayi yatagina aldi ibrahim oldu03 Yorumla
Soran+1 yılO geçmişte namus korumak için yapılan birşey erkek kıtlığı varmış sebep bu. şu an bunu yapmalarının sebebi dini alet edip sapkınlıklarına kılıf uydurmak.
- +1 yıl
Medinenin kadinlarinin yarisi ölmustu. Kizlar diri diri topraga gomukmustu. Maria yabanciydi zaten
- +1 yıl
Erkek kitligi degil kadın kıtlıgı vardi. Duzgun ögrenin. Tarih ile ugrasiyorum. Medine ticareti ile kadinlar arabistana geliyordu
+1 yılEl tutuşma için sebep şu, kadın ve erkek namaz kılar. Bir kadının elini tutarsan kadının da adamın da abdesti bozulur. (: bu bir. İkincisi, neden benim eşimin elini başka bir erkek tutsun ki? (: veya kızımın? bende istemem. İslam katı değil, islamı sonradan hayatına almaya çalışanlar zorlanıyor o kadar. (: ne gerekiyorsa başında yapılmış olsaydı sen bu soruyu sorma gereği duymazdın.
00 Yorumla
+1 yılBence katı değil mantık dolu. Tabi gerçek Müslümanlıktan bahsediyorum. Annesinin diz kapağından tahrik olunabileceğini iddia eden, çocuğunu kucağına alınca günah işleyeceğini anlatan hocaların olduğu bir yerde İslamın verdiği cezalar az bile. Koyduğu yasaklar da. Bu adamlar televizyonda konuşuyor. Bir de bunlarla el sıkıştığını düşünsene?
01 Yorumla- +1 yıl
Damacanaya, tavuğa, köpeğe, eşeğe tecavüz edenlerden bahsetmedim bile dikkat edersen.
+1 yılCinsel temas evlilik dahilinde sakıncasız hatta evliler arasında olan cinsel temasın sevap tarafı da var. Bilgilenirken yanlış bilgilenmeyin. İslam insan hayatına düzen getirir karmaşadan kurtarır. Katı bir tarafı asla yoktur
00 Yorumlane alakası var katı olması için ilk önce zorunlu olmadı lazim, su gordugun soruyu bir tam sole ne gordun temas dedigi el ele deger gibi seler degildir sen yanlis anlamisindir daha derin konular onlar
00 YorumlaMüslümanlık katı değil sizin kalbiniz katı el şıkısmak uygun deildir tabikide dinde...
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden? Çok saçma !
+1 yılBurada ne dersek diyelim bana göre bu konuda subjektif kalacağız;o yüzden sağlam bir kaynak araştırması yapsan daha iyi bence...
00 Yorumlaateist ol kanka valla çok rahat günah sevap derdi yok :D (
02 Yorumla
Soran+1 yılGit dalganı başka yerde geç !
+1 yılTokalaşmak niye sakıncalı olsun. Zinaya yaklaşma diyor, eğer tokalaşırken tahrik filan oluyorsa tokalaşmasın. Hatta o bünye sokağa da çıkmasın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamı müslümanlardan değil kurandan öğrenmelisin. Her müslüman mükemmel uygulamıyor, bilmiyor vs. Yanlış öğretebilir, soğutabilirler.
11 Yorumla
Soran+1 yılbir kere okudum ve yarısında kapattım çünkü sinirim bozuldu :/
sen ille erkeklere dokunmak için bahane arıyorsun el sıkışmayıver madem bu kadar ciddiye alıyorsun dinini
05 Yorumla
Soran+1 yılInsanın fikri neyse zikride oymuş canım benim ;)
Soran+1 yılSorgulamak ne zamandan beri polemik oldu. Görüş cevaplarına bakarsan öğrenmek için sormuşum değil mi? Sözlerine dikkat etmelisin tanımadığın biri hakkında edepli yorumlar yap !
- +1 yıl
bana taş atacağına kendine baksaydın anlayacaktın sorduğun sorudan fikrini belli etmişsin zaten. ikincisi ciddi olsaydın dinini böyle sitelerde abuk subuk yorumlara bakarak seçmek zorunda kalmazdın. bazı insanlar için kutsal olan şeyleri polemik konusu haline getirme. kötü niyetli olduğunu herkes anlamış ve sana neler yazmışlar. zaten bir tek sen çok bilmişsin bu dünyada
Nasıl olmasını bekliyordun? Elleşmeye koklaşmaya müsade mi etmeliydi? ee o zaman evlenmeye ne gerek var ki, zaten herkes eşin gibi
senin düşüncene göre.00 Yorumla
+1 yılel sıkışmak cinselliği tetikler ve islama göre zina yapmayın demez uzak durun der mesela erkek kızın eline doknurken tahrik olabilir bu herkes bilir o yüzden ayrıca cennet katı değil
05 Yorumla
Soran+1 yılYuhhh !
- +1 yıl
yuhh olan ne
Soran+1 yılEl sıkışmak tahrik ederse yuh yani
- +1 yıl
Allah sana cennet vaadediyo huriler falan sen dünyada 70 sene yaşarsın ama cennet ebedidir
- +1 yıl
her zaman tahrik etmeyebilir ama etme olasgının oldugunu sende biliyosun
Cenneti istiosan , müslümanlığın katılığna katlanacaksn :/
11 Yorumla
Soran+1 yıl:///
Bence olması gereken şekilde herkes kendine gore yaşarsa olmaz ama su anda islamin gerilemesinin sebebi her insan kendi dini gibi yaşıyor kuralları kendi koyuyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılhayir insanlar mal kendilerince yorumluyolar o yasak bu yasak kendin arastirip dogrusunu ogren
02 Yorumla- +1 yıl
Zaten yasak bu Kur'an'da yazıyor. Sen nein kafasını yaşıyorsun?
- +1 yıl
Ne yasak ne yaziyo ya
+1 yılBence Kuran-i kerim'in bazi yerlerini sonradan yazip , abartmislar.
03 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum işin o tarafını.
- +1 yıl
Ben cennet cehenneme de inanmiyorum , scma cunku 😁😁😁
Soran+1 yılBen Inanıyorum o yüzden sorguluyorum. Ama mantıksız gelen taraflarıda var.
bence yeterince araştırmamışsın. tam tersine kolaylık dinidir. ama lütfen iyice araştır öyle sorgula. çok fazla bilgi kirliliği var zira.
00 Yorumla
+1 yılEvet sakıncalı. Olması gereken şey zaten. Eğer sakıncalı olmasaydı ben buna din demezdim.
02 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca sadece İslam dininde değil diğer dinlerde de karşı cinsle temas sakıncalıdır.
Soran+1 yılİyide el sıkışmanın nesi sakıncalı :/
Katı değil her dinde bu var bormal bişey şeriat ülkesinde oldan neyse misgibi dinin yaşamdığı memlekettesin dinimiİ karalayıp insanları soğutmaya çalışan misyonerlere dikkat et etkilenme onlaradan
00 Yorumla
+1 yılCanım yasaklar bizim iyiliğimiz için emin ol.. Erkek arkadaşı olan çoğu kişi mutlu değil..
10 Yorumla
+1 yılHaklısın bende öyle düşünüyorum kuzen kuzene bile el ele sıkmak sakincaliymis
02 Yorumla
Soran+1 yılYani... Kardeşim o benim. ya da bir iş görüşmesinde bunu yapmanın ne gibi bir sakıncası olabilir.
- +1 yıl
Aynı şeyleri yaşıyoruz diyebilirim o zaman sana dokunursam çok günah ama Merhaba demek için elini sıkıyorum oda ayri
+1 yılkimse adam akıllı okuyup kendine göre yorumlayamadığı için. sağdan soldan başkasının dediğine göre din olmaz.
00 Yorumla
+1 yılEl sıkışmak değil el ele tutuşmak sakıncalı. zaten öpüşmek ve ilerisi zinaya giriyor
03 Yorumla- +1 yıl
Bu arada kimse seni müslüman olmaya zorlamıyor
Soran+1 yılKimse beni müslümanlıktan çıkaramaz. Ben sadece sorguluyorum.
- +1 yıl
O zaman kaynaktan sorgula. Kuran ve ilmihalden
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Müslümanlık katı değil bazı insanlar öyle göstermeye çalışıyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılBunu sen diyorsun ama az önceden beri aldığım cevaplar öyle demiyor.
cennete girmek istiyorsan bu dünyanın bir çok eğlencesinden ve zevkin mahrup kalmak zorundasın..
02 Yorumla
Soran+1 yılArkadaş fingirdeşmekten bahsetmiyorum.
Diğer konusunda 481 cevap paylaştı. Karşı cinsi bırak lavaboya girmeden besmele çekmek nedir ya.. bunlar hep sözde alimlerin dine sonradan yaptıkları takviyeler
00 Yorumla
+1 yılkarşı cinsle temas etmek istiyorsan evlenirsin istediğin gibi temas edersin
02 Yorumla
Soran+1 yılArkadaş el sıkışmaktan bahsediyorum.
- +1 yıl
cennet kolay değil cehennem de boşuna değil diyorum mevla ebedi kalacagın cenneti vaaddiyor sen katılıktan bahsediyosun kardeşim sana nikah düşen insan kocan değilse haramdır bu böyle işine gelir ya da gelmez ama islama laf söyleme yok soguyorum felan çok yanlış ebedi alem var ebedi ölüm var öldükten sonra insan başı boşmu kalacacagını sanıyor herşeyin hesabının sorulacagı gün ben çok katı buldum dersin hesap verriken
işine gelmiyorsa ateist ol bak :D katı olan bir dinin ülkesindesin sana kimse islam dininden ol demiyor baskı katılık yapmıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılBu benim kendi seçimim olur senin bunu benim yerime akıl etmen mantıksız boş yorum yapma lütfen !
+1 yılsen müslüman olma lütfen. allah seni istemiyor kalbine soğukluk veriyor.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kimse kızmasın ama bunun sebebi günümüzde dinin 600lü yıllarda ki şartlara göre uygulanmaya çalışılmasıdır
00 Yorumla
+1 yılkardeş sen bir erkege elini uzatırsan gerisi geliyor zaten
02 Yorumla
Soran+1 yılYok anasının nikahı ! Daha neler !
- +1 yıl
bu devirde öylee
Gizli Üye(30-35)+1 yılboşver düşünme böyle şeyleri ben hiç ilgilenmem dinle
00 Yorumladininden soğumada neyden soğursan soğu katılaşmış bişey yok gayet güzel bir dinimiz var el sıkışma var el okşama var niyetine bağlı anlıyormusun ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama çoğu insan böyle demiyor işte ! Niyet falan hikaye diyor.
+1 yılYa bıraksana dostum o adamlar gram müslüman değil :D Öyle şey mi olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuralsız ne din ne de ideoloji vardır. En katısı sosyalizmdir. Eleştiriyi çoğu anlayış kabul etmez. Ben şuraya Ata dediğinizi put yaptınız yazsam tepkileri görürsün.
00 Yorumlamüslümalık kolaylık dinidir, nefsine hakim olamayanlar için dediğin doğru
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılburada bekaretimi kaybettim intihar etmek istiyorum sorularını görmüşsündür.
Bunları engellemek için. Yani ufak bir etkileşim aniden şehvet yaratabilir ben ufak dokunuşlar tahrik eder00 Yorumla- Diğer konusunda 651 cevap paylaştı.
+1 yılmüslümanlık cok katı degıl bızler cok geniş olmaya başladık.
00 Yorumla Yani nefis açısından öyle tabiki de
ödün vereceksin bazı şeylerden ki Cenneti kazanabilelim00 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılKuranı doğru düzgün okursan katı olmadığını görürsün, aksine nasıl düzgün yaşanırın yol göstericisi
00 Yorumla bu tamamen mesheple alakalı bır durum lakın abartan ınsanlar cok fazla bu konuyu
00 Yorumlakatı olan ne? düşünsene senin kocan daha önce 6-7 kadınla birlikte olmuş sence eşine bağlılığı kalırmı? bir eşe bağlılık daha iyi değilmi
00 Yorumla
+1 yılDğnya kuruludan beri böyle islam. Krşı olan karşı çıkan ahirette çeker cezasını
00 YorumlaDiğer konusunda 357 cevap paylaştı. Hayr müslümanlk katı değil siz kendi dinizi yaratmak istiyorsunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü sahte peygamber onu kendi fantezilerine göre yazdı aptallar uyumaya devam etsinler.
22 Yorumla
+1 yılel sıkışmak değil konuşmak bile günah :D
26 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin?
- +1 yıl
ben bir erkeğim evlenme yaşına gelene kadar bir bayanla konuşmam el sıkışmam sarılmam bunlar hep zinaya giriyor uzak durucam sonra evlenme yaşıma gelince 27*30 nese annemler bana bir kız bulcak veya gittiğim cemmatten birileri eş dost bir kız bulcak ve o kızla yanımızda aileler varken 3 kere görüşcez sonra kız da olur derse evlencez sonra 2-3 sene geçicek ve eğer maddi durumum iyiyse kuma getirebilirim imam nikahı ile dinimizce buda uygundur
- +1 yıl
ben nur cematine gidiyordum bana orda öğrettiler =D
Soran+1 yılHala ciddi misin? 😱
- +1 yıl
evet vallahi ciddiyim ve sorgulamakta günah şu an senin bu soruyu sorman çok yanlış senin hiç sebep araştırmadan inanman gerekiyor müslümanlık böyle bir din
Soran+1 yılOfffff :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen Müslümanım ama kusursuz değil. Bir yanlış yaptığımda beni suçlayın İslam’ı değil. Ben kusurluyum ama İslam değil..
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne