Ben 33 yaşında evlere arızaya giden bir kombi ustasıyım. Yaşadıklarım, Normal mi?

Merhaba arkadaşlar ben Cemil Usta. 33 yaşında 5 yıldan beri evlere kombi arızasına giderek geçimimi sağlamaktayım. Çirkin olduğum için hiç evlenmedim ve kendimi işime adamış, mahallesinde sevilen iyi bir ustayım.

Ama benim işim sadece kombiyle değil. Asıl hikayelerim, ev sahipleri.

Geçen hafta bir arıza için Ayten Teyze'nin evine gittim. Kadın yetmişine merdiven dayamış ama enerjisi beni sollar. Kombiye eğilmişim, 11-13 anahtarla tam sıkıyorum, birden omzumda bir el:
– Oyy Cemil'im, senin gibi adam artık kalmadı…
Daha ne olduğunu anlayamadan elimde krem!
– Şunlara bir nemlendirici sürelim de çatlamasın, dedi.
Bir elimde anahtar, öbür elimde arko nem el kremi… Kombi mi tamir ediyorum, maniküre mi geldim, ben de tam anlayamadım!

Mesela Geçen gün bir arıza için Derya Bey’in evine çağrıldım. Kapıyı açtı, üzerinde sabahlık, ayağında pembe tavşan kulaklı pofuduk terlikler.

ahh benim güçlü Cemil Ustam, hoş geldiniz, sizi dört gözle bekliyordum.
Dört göz mü? Adam tek başına yaşıyor. Neyse, içeri girdim, kombiye yöneldim.

Ben kombiye eğildim, vana kısmına bakıyorum. Birden arkadan ses:
– Usta, şu an çok... ne bileyim... güven veriyorsun.
Yavaşça dönüp baktım:
– Abi ben teknik servis ustasıyım, güven vermek için değil, tamir etmek için buradayım.

Parayı bile almadan hızlıca çıkarken 11-13 anahtarımı bile orada unutmuşum. sonradan fark ettim.
Derya Bey arkamdan seslendi:
– Ahh ustacım benim tekrar bozulursa… sadece kombi değil yani, ben de olabilir!

Böyle işte… Arızalı kombi kadar enteresan diyaloglar da çok oluyor. Ama şikayetim yok. Sonuçta her kombi açıldığında biraz sıcaklık geliyor… gerçi bu sıcaklık bazen beklenmedik yerlerden geliyor ama olsun.

Güncellemeler
1 yıl
Ben 33 yaşında evlere arızaya giden bir kombi ustasıyım. Yaşadıklarım, Normal mi?