Tamam kötü bir hayatım oldupunu düşünebilir; hatta haklı da olabilir ve sözlü olarak uyarıları sonuca ulaşmayanilir hatta dinlemek bile istemeyebilirim.
Ama dayak atarak adeta falakaya yatırır gibi ayaklarımın altını sopayla döverek sözünü dinletmesi; hizaya getirmesi hak mıdır?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Daha asla ne olursa olsun yanlıştır. Diken hiçbir yeri yoktur
Dayak*, dinen*
Dinen erkek kardeşin sorumluluğu vardır sözü dinlenmek zorundadır evin erkeği aile reisidir diyenler de var
Asla öyle bir şey yok. Kimse din uydurmasın
Erkek kardeşin olup olmadığı tartışmalı ama koca dövebiliypr
Hayır. O da dövemez. Asla
Ayet var... itaatsizlik ediyorsa önce uyar sınra yatakları ayır sınra zarar vermeden döv diyor
Bak canım oradaki ayetin açıklaması şu şekilde. Bazı cahiller işlerine geldiği gibi okuyor onu ama öyle değil. Diyor ki "eşinizin kabahati olursa dövün" gibi. Bunu inceleyip baktığımızda da. Bizlere iyiyi ve güzeli öğütleyen bir peygamber hiç dayak atmış mı, hayır. Özetle âyette karınız bir kabahat işlerse ki bu en üst seviye olan aldatma olarak geçer, karınız bir kabahat işlerse önce güzel sözle uyarın, sonra ailesine söyleyin ki onlarda onunla konuşup yolundan çevirsin. Ve eğer buna yani aldatmaya devam ederse de kalçasına (sert olduğu için) iki parmakla vurun ve akıllansın, olayın vahimliğini görsün ve anlasın denilir. Özetle ayet bunu emreder. Yok dövün, sövün demez. Kaldı ki koca peygamber hiç yapmış mı? Başına neler gelmiş de kötü bir lafa bile başvurmamış. Kaldı ki dayak vs. Çok yanlış. Dinen hiçbir âyette yeri yok.
Velet bir de beni ilk falakaya yatırdıpunda hemen dövmedi teyzemi arası kızını da al gel dedi... onun kızı da beni örnek alıyor ben de onu kendim gibi olması için teşvik ediyorum diye gıcık alıyordu. Çok yapbardım onun önünde olmaz ne olur dedim dinletemedim. O vaziyette falaka yerken beni mrnwj alam 15 yaşında kıza sergilendim adeta :(
Ne hatan vardı da
Canım ben uzman değilim ama söylediklerin biraz mantıksız. Neden dersen. Bu olay aldatma için olamaz kulağına hiç mantıklı geliyor mu? Erkek mesela karısını evde yatakta basacak başka bir adamla sevişirken ve bu durumda alacak kadını karşısına güzellikle uyaracak; bak canım yaptığın çok yanlış benim yatağımda başka bir adamla seviliyorsun hiç yakışık almadı. Lğtfen rica ediyorum başka erkeklerle yatma... aradan bir süre geçiyor sonra kadını yine başka bir adamla basıyor. Bu kez de dşyor ki bak geçende seni bu yatakta başka adamla sevişirken yakaladığımda uyarmıştım ama bugün başka bir adamla sevişmişsin. Demek ki gğxellikle uyarmak yeterli olmadı iyisi mi yatakları ayıralım. Bir süre seninle cinsel birliktelik kurmayavağım aklın başına gelip de eve başka adamlar almayı bırakıncaya kadar... ama kadın adamı aldatmaya devam edşyor ve en sonunda adam diyor ki güzellikle uyardım olmadı yatakları ayırdım olmadı şimdi son çare dayak dşyor ve incitmeden dövüyor... bu sana mantıklı geliyor mu?
Aldatmanın cezası ölüme kadar gidebiliyor İslam'a göre. Ve hatta evli olmayanların zina yapması halinde bile bilmem kaç değnek vuruluyor. Aldatılan erkeğin önce güzellikle uyarması aşsatmaların devamı halinde yatak ayırma ve sonra incitmeden dövme silsilesi mantığa hayatın doğal akışına ve aldatmanın diğer cezalarına çelişki içeren bir ifade.
Kaldı ki zaten ayette iffetsizlik demiyor veya aldatma demiyor. Başına buyruk hareket etmek diyor yani itaatsizlik diyor.
Peygamberimizin dayak atmış veya atmamış olmasını bilemeyiz bu bir; ikincisi bilsek bile bu bir izin sadece hatta ruhsat diyorlar. Belirli koşullar altında oluyor belli ki güzellikle uyarı ve yatakları ayırma yeterli olmuş. Sonuçta koskoca peygamber yani Allah Resulü herkes biat edşyor saygı gösteriyor karısı mı ısrarla başkaldıracak?
Günlük 2 paket sigara, sık sık alkol , okulu aksatma; sabahlara kadar belirli bir grupla gezip tozma şeklindeki bu yaşam... herkes eleştirmek de kendi tercühimdi
Ben dinî bilen ve okulunu okumuş birisi olarak yorum yaptım. Dinde dayağın yeri yoktur. Konu bu kadar. Zaten aldatmak başlı başına ayrılma sebebidir. Kuralları ben koymuyorum ne yazık ki. Bana kalsa aldatanları direkt idama mahkûm ederim.
Hayır ama işte bir konuda dediğinin doğru olduğunu delil göstererek ispat edersin. Okuluju okudum ben doğrusunu biliyorum diyerek dediğinin doğruluğunu ispat etmiş olmazsın. Sen yok diyorsun ama var oldupuna dair tonla kaynak var ayet var veda hutbesi var. Sen diyorsun ki aldatma ile ilgili. Buna dayanağın nedir? Ben öyle diyorum öyle işte filan olmaz. ...
Son mesajında bile çelişki var. Aldatma ayrılma sebebi iken ayet neden önce gğxelliklr uyar desin; dahası aldatan hatası bu olan kişiyle yatak ayırmak diye bir yaptırım mantıklı mı? Değil... ayetin mantığını sorgulamak değil bu zira ayette aldatma da demiyor başına buyruk hareket etmek diyor itaatsizlik dşyor. Konu aldatma ile ilgilidir diyen sensin. Bu ayetin aldatma ile ilgili olduğuna dair delil göstermediğin gibi ben neden konunun bu olamayacağını anlattığımda "kuralları ben koymuyorum" diyorsun. ...
Neyse ben zaten soruyu din ğzeründen sormadım. Bu velet bwmi defalarca falakaya yatırıp mum gibi yaptı çkiyi sigarayı bıraktırdı içki kullanan arkadaşlarımla görğşmemi yasaklasdı... bunları yapmayı kendşne hal görmesi dopru mu? Ve zalim biridir diyebilir misin?