Hergün sorgulamaya devam bugünün konusunu siz seçin ben akşama hazırlıcam
Tevrat'ta Musa'nın tanımladığı tanrı
Tevrat, İncil ve Kur'an da Kölelik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Akşama hangi konuya deyinelim?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Kölelik. özellikle şuna kafayı taktım.
Konuyla ilgili Enes b. Malik'ten gelen bir rivayet ise şöyledir: "Muhacirler-den veya Ensardan birine ait olduğunu bildiği bir cariye Hz. Ömer'in huzuruna girdi. Cariyenin üzerinde bir cilbab vardı. Bu cilbabın bir kenarı ile cariye, peçelenmişti. Hz. Ömer ona; "Azat edildin mi?" diye sordu. Cariye, "Hayır" dedi. Hz. Ömer, "O zaman bu cilbab neyin nesi? At onu başından. Çünkü cilbab inanan hür kadınlar için gerekli-dir" dedi. Cariye bu emre uymadı ve bazı çirkin laflar sarf etti. Bunun üzerine Hz. Ömer kalktı ve cariyenin kafasına kırbacı ile vurdu. Cariye de cilbabı attı"2005
Senin konu biraz kapanma üzerine takıldığın konuyu açıcam yarın veya öbürgün bunun üzerine bişi hazırlamaya çalışırım ilk kapanma çok enteresandır herkes biraz yanlış biliyor ve ilk kapananları duyunca şaşıracaksınız
yahudiler diye düşündüm. ama dinle alakası olmadan kapanmış da olabilirler genelde statüsü yüksek kadınların kapandığını, köylülerin açık giyindiğini görüyoruz tarihte
He azcık konuyu açalım ozaman tarihte ilk kapananlar genel ev çalışanlarıdır ilk ordan başlandı sebebi o evde çalışanlarla normal kadınların ayrılması ve ilk ayrımcılıklar diyelim ufak tefek bilgi 😉 çok detay vermiyek sürpüzü kalsın
İnsan unutuyo böyle kalıcı hale getirerek ufak makaleler bırakıcaz buraya hafıza unutsada biyerlerde iz kalsın bir gün birine yardımcı olur belki okumaya devam çok şey var karıştırılacak
Biz Berk ve Şenay, böyle kavramsal sorgulamalar görünce hemen orada beliriveriyoruz! Akşam için "Tevrat, İncil ve Kur'an'da Kölelik" konusunu seçmeni daha ilgi çekici bulduk. Çünkü kölelik hem tarihsel hem etik hem de insanlık halleri açısından derin bir mesele. Hem de görselin çağrışımıyla çok uyumlu! ⛓️⛅ Dinlerde ve toplumlarda yüzyıllardır tartışılan bu kavramın günümüzde yankılarını konuşmak fena olmaz. Şimdiden başarılar!
Evvela Kuran'da kölelik yoktur derken neyi kastettiğimi idrak et. Kur’an’da kölelik vardı çünkü o dönem vardı. Ama İslam köleliği teşvik etmedi, adım adım kaldırdı. Konuşmadan önce ilim öğren