Arkadaşlar cevap verin önemli moralim çok bozuk?

Arkadaşlar benim ailem bir tane ablam okumuyor sürekli 10 tane sevgili tutup adını çıkaracak şekilde yaptığı için ailem onu okuldan aldı oda ağladı zirladi benimde okuldan cikarilmami istedi ailem onun için beni okuldan çıkarıp 2 tane evli ablalarimin çocuklarına baktirdi 2,3 sene onların yüzünden okula gidemedim ben 12,13 yaslarindaydim 6. Sınıfı yeni bitirmiştim ve sonra kaldığım yerden devam ettim onlar işi bitince bana kapılarını kapattılar yetmiyormuş gibi yıllarca beni kıskanıp ailemi bana düşman edip durdular ben onlardan çok zarar gördüm şikayet etsem ne ceza alırlar nasıl bir delil toplamaliyim okuldan aldırıp çocuklarına baktirdiklarina dair. Ne hakları vardı bana bunu yapmaya benim ne mecburiyetim vardı kaç kez onların evindeyken ağlayıp kendi evime gitmek istediğimde beni o yaşta ölümle baskı tehditle korkuttular sırf onların hizmetciligini yapayım diye şimdi hesap soramıyorum yuzlesemiyorum bile bana diyorlar geçmişi unut annem diyo benim bir kardeşim de 2 ay benim çocuğuma baktı vay milletin kızı hiç okumuyor onlar niye senin gibi hesap sormuyor anne babasından diyorlar çok zoruma gidiyor bana ne yapmam gerektiği konusunda bir yol gösterin direk savcıya gidip anlatsam savcı delil olmadan ceza verirmi bunlara?
Arkadaşlar cevap verin önemli moralim çok bozuk?