Artık başka insanlarda seni aramıyorum, Biliyorum ki hiçbiri sen olamaz... Karanlığı delen ışığın , dokunduğunda bütün yaraları iyileştiren ellerin yok artık... Sahi neydi senin gidişine sebeb olan neden? Biriktirilmiş hayat yorgunluğu mu? Yoksa Kalbinde var oluşan boşluk mu?
Neydi ellerinle ördüğün, Yaşamak artık kördüğüm, Bu haksızlıkları gördüğüm, Senden geriye kalanlar..
Hayatı zorlaştıran biz miyiz? Yoksa yaşamanın zorlukları biz var olmadan önce mi vardı?
İnsanoğlunun hayatı kolaylaştırmak için yaptığı her şey dünyaya zarar veriyor. Dünya ve zaman da her zaman insana zarar verecek, kısır döngü. Yaşam insan için asla kolay olmayacak çünkü kanımızdan zarar akıyor.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet garip bir şekilde. Zarar+zarar -kulliyen zarar.
Hayat şartları hiçbir canlı için mükemmel olmadı, olamaz. Mutlaka bir zorluğu, mücadele gerektiren bir kulvarı vardır. Bu tarih boyunca hep böyle oldu ve bizden sonra da böyle olmaya devam edecek.
Hayat zaten zor, bir de bazı kesimler veya insanlar bu hayatı çekilmez kılmak için çabalıyor. Aynı şekilde biz de, kendi hayatlarımızı zorlaştırabiliyoruz.
Mücadele etmeyene ekmek yok...
2
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Belkide evrim için gerekli koşulların oluşması içindi bunca çaba bilmiyorum. Evet mücadele olcak ona bir şey diyemem ama mücadele şartlarının daha insani olmasını isterim.
O insanlar çoğu zaman çok yakınımızda ve satsan satılmaz , alsan alınmaz yerdeler. Ha bana sorarsa gemileri yakıp gitmek derim. Yapabiliyor muyum elbette hayır. Formüle eklenmeyen bilinmeyenler var üstelik eklenseler bile sonuç kısmı toleranslı -+ çıkıyor.
Elbette. İnsan zorluklarla karşılaştıkça ve mücadele ettikçe güçleniyor. Buna kesin gözüyle bakabilirim. Herkes farklı kulvarlarda farklı mücadeleler veriyor. Kiminin yolu dikenli, kiminin yolu dolambaçlı... Mücadele edeceğiz ama bu mücadeleyi ederken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Mesele kesin sonucu elde etmek değil, en faydalı ve en doğru kararı vererek ya da ehvenişer denilen; kötünün iyisini seçerek, minimum zararla yolu tamamlayabilmek...
Bilbo amca ne demişti? Bu tehlikeli bir iştir Frodo, kapıdan çıkmak. Yola adımını atarsın ama dikkat etmezsen, kim bilir nereye sürüklenir gidersin... 🌟
Bence biziz. Kendimiz zorluyoruz bazen bazı şeyleri yani benim için öyle diyeyim. Akışa bırakmak ve sabretmek en güzeli öyle düzene giriyor çünkü her şey er ya da geç.
Ekstra zorlaştırdığım doğru ama hayatta kolay sayılmaz… en azından bana zor yeri denk gelmiş şansım yaver gitmiyor… bir yerde yüzüme güler umarım… yoruldum…
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Umarım yüzüne güler, esasında coğu zaman biz hayatı kendimiz zorlaştırıyoruz dediğin gibi. Hayatında başarılar.