Ne yapayım?
Kullanmadiginiz giysileri ne yapıyorsunuz?
Ne yapayım?
iç çamaşırı birine verilmez zaten, yani annem öyle öğretti, sağlam olan kıyafetler verilir sadece, sağlam olmayanlar evde çeşitli şekillerde kullanılır artık. o da olmadı çöpe gidiyor malesef, iç çamaşırını ne yapacaksın zaten geri dönüşümü oluyorsa da yapmazlar belki bilemiyorum. eski kazakların varsa ve bir insanın giyemeyeceği kadar kötü durumdaysa belki hayvan barınaklarına verebilirsin hayvanlar için kullanılabilir yuvalarının içine konulursa sıcak tutar onları, iç çamaşırlarını da el bezi bişey yap ya da çöpe at gitsin..
keser biçer başka bir kıyafete çeviririm ben onu:) İlköğretim yıllarından kalma mezuniyet töreninde giydiğim elbisemin içindeki astardan plaj elbisesi yaptım kendime:D
Arkadaşlar İstanbul Anadolu yakasında bu işlerle uğraşan bir firma var zannedersem eski kıyafetleri toplayıp sembolik bir rakamla ihtiyaç sahiplerine satıyor firmayı aradığınız zaman araçlarıyla gelip kendileri bizzat alıyorlar banada komşum tavsiye etti bende size tavsiye ederim..
Çoğunu veririm ama eskimiş kumaşlardan yeni bir kıyafet tasarlardım. En son eski kot pantalonumdan çanta yapmıştım :D
Çok eskiyen, yıpranan şeyler çöpe gitmeli.
Cevap
10Cevap
www.capskac.com/.../le-tisort-bim-poset.jpg
Ben hepsini topladım bu arkadasa göndericem :/
:Dd
Bende hemen çöpe atmıyorum. Benimde kullanmadığım 12 çift iç çamaşırım var. Temizlik bezi olarak bende düşünüyorum ama tuhafıma gidiyor. En mantıklısı güzelce temizlenip ihtiyaç sahibi birisine verilmiş. O kadar evsiz insan var ki. Onlara gitse temiz temiz giyerlerdi mesela.
halla kullanılır durumda ise ya da iç çamaşırı filan değilse ihtiyaç sahibi birine veririm eğer değilse çöpe
o fotoğraflar benim harici diskimde ben ise bir süredir evimde değildim daha bu gün geldim ve müsait bir zamanımda dönüştüreceğim ipliğe çevirme filanda onu yapan fabrikalar koca koca kamyonlarla tekstil fabrikalarının hurdasını toplayıp geri dönüşüm yapıyor diye biliyorum illa onlara vermek istiyorum dersen çevrendeki bir iplik kumaş ya da kıyafet fabrikasına sorabilirsin hurdacıları kim ise söylerler sana
Evde bosa yer kaplamaktan baska bir ise yaramiyo biriktirmek bir sure aonra bir hastalik gbi en iyisi atmak.. ama keske degerlendirebilse hemen elden ciksa :)
Yani aslinda bir suru fikir var aklmda ama ugrasip yapmaya vakit bulabilrmisin bilmem :)
Kutu kaplayabilrsin.. canta yapiyolar parcali kumaslardan 70 tl satiliyo hemde cok cool. Bileklik yapiliyo bir kac yerden kesip baska biseye eklenebiliyo falan .. benim valide ustaogretici ordan biliyorum ama beceri ve vakit lazim :)
kullanılacak haldeki eşyalarımı muhtaç olanlara bağışlıyorum kullanılmayacak olanları çöpe atıyorum başka çaresi yok olmadı bez haline getir temizlikte kullan
vala çöpee atıyoruz.. köylerse ise yakarlarmış eskiden :)))
Kullanmadiklarimi eger kullanilir durumdaysa arkadaslarima yari fiyatina veriyorum mesela neden 900 liralik gomlegi cope atiyim ki
Kuzenlere, yeğenlere... bizim giysiler nesilden nesile geçer =D
Toz bezi olarak değerlendirilir giyilecek durumda degilse
:)))
burada olsaydin verseydim ya poşetle:)
Ben pek atmayi sevmiyorum
Mesela geçen bir poşet cam şişe
Yine bir poşet dolusu cam kavanoz falan. ..
Sirke reçel zeytin vb... olarak aldigim marketten.
Onları bile atmadım.
Merdivenleri temizleyen ablaya iki poset dolusu verdim. Umarım işine yaramistir..
Kesip biçip yeni şeyler çıkarıyorum ortaya kulanıyorum sonra
Ise yarayanlar ihtiyaci olanlara gidiyor tabi digerleri temizlik bezi :)
Ihtiyaci olan birine veriyorum giymedigim kiyafetlerimi falan
verrr. com ile kontak yapıp , yoksullara yolluyorum :)
Annem giymediğim kıyafetleri onları toplayan bir merkeze gönderiyor, orada da sanırım yıkanıp ütüleniyor ve ihtiyaç sahipleri gelip alıyor
adını bilmiyorum ama pendikte
sen nerdesin ki
hım onu bilemeyeceğim canım ya
Ise yarayanlar ihtiyac sahibine gerisi cam ve yer bezi temizlik bezi ;)
Temizlik bezii :) cam bezi yer bezi her türlü olur yani.
Aynen tek kullanımlık :)
Genelde atıyorum ya da tozbezi yapıyo ev ahali (:
İyi durumda olanları ihtiyacı olanlara ulaştırmaya çalışıyorum. Kullanılmayacak durumda olanları da çöpe havale ediyorum.
At ayrıştırmak için uğraşan yok artık
Aynen bende çok gördüm ama malesef işe yaramıyor..
Ver annene temizlik bezi yapar
Çöpçü balığı gibi , bak yakında hastalık olur benden demesi at gitsin.. kimseye yararı yok
dursun kenarda ileride çöpçü amca diye anıl , öyle öl ne diyim :Dasdf
Annene ver o bilir ne yapacağını :D
Veriyorum birine olmadı atarım gider.
Kizilay kutularina koyuyorum.
Izmirde vardir her semtte. Ben goruyorum. Ama gecen gun bir haber gordum uzuldum. bir anne kucuk cocugunu o kutuya koyuyor. Cocuk ordan kiyafetleri alip alip disati atiyor. 2. El kiyafet diye saticaklar demek ki. Ona da guven yok.
Ben 2. el satma sitelerinde satmaya karar verdim.
Cam bezi oluyorlar :(
Kullanmadığım giysim yok
İhtiyaç sahiplerine veririz hep
Hayır Evi var temiz olanları oraya teslim ederim
toz bezi vs.
Sobaya at yansin
Toz bezi
Kardeşlerim 😡
Benden alıp giyiyorlar işte, severek aldığın kıyafeti eskitemeden kaybetmek nedir bilir misin?
Öyle deme ya ama kötü bir durum :(
O kadar da değil be 😄
Kardeş de sen ben anlarım :)
Neyse ne işte :)
ihtiyaç sahiplerine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar