O ortamdan, insanlardan , ders antlatmaktan korkuyor ve utanıyorum. Küçükken dışlandım ve ailem her istediğimi yaptı buda benim çekingen olmama neden oldu. Girisken değilim.
Sessiz, sakin ve utangacım :(
Sessiz, sakin ve utangacım :(
Arkadaşım :( ben de aynıyım aynı senin gibi sessiz çekingen asosyal utangaç biriyim hem de çok. Senin gibi çok tedirgin oldum en sonunda 3. yılımda öğretmenlik kazandım şu an 1. sınıfım 2. dönem 80 kişinin önünde bir sunum yapacam çok korkuyorum ve utanıyorum ama bunu yenmemiz lazım bu ömür boyu böyle gitmez sen de dene benim gibi aslında zor bişey değil yaparız ve ilerde bu halimize güleriz sana da tavsiye ediyorum
Ama cesaretim yok :(
Ilginc bir problem. Merak etme gidince geçer. Başlangıçta bazi kisiler olacak senin gibi. Birbirinizi mutlaka bulursunuz. Herkes birbirini açar biraz daha. Korkulacak bisey yok öcü değil kimse sokakta markette gördüğün insanlar yine.
utanılacak bir durum yok en niyaetinde onlarda insan... insanların seni üzeceği ve ya her hangi bir şekilde göze batarım gibi düşüncelerden uzak tut kendini derslerine odaklan herkez gibi değil inandığın yolda yürü cesaretin kendiğinden yavaş yavaş gelişecektir... saygılarımla
Ders anlatma sende zorunlu birşey değil. İradenle hareket et
Ders anlatmasam olur mu yani?
Tabii olur, gerekirse hocalara açıklarsın durumu. Kimse kimseyi zorlamaz :)
Cevap
3Cevap
Rahat ol utancak bişey yok herkes aynı ve o kadar da aktif olmana gerek yok dersler aktif olsun yeter : P
korkma kimse yemez seni başlarsın kendi halinde takılır gidersin
Bu problemi de o ortamlara girerek çözebilirsin. Azıcık cesaret.
olduğun gibi git. sen istemeden değişemezsin zaten
İlk gün korkum var
Keşke kolay olsa ben hiç tek başıma bir şey yapmadık , bir yere gitmedim hep birini aldım yanıma
Kendime inandıramiyorum cesaret sifır :(
Yani var mı az da olsa?
korkuların üstüne gidersen yenebilirsin sadece
kendıne guven :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar