Bir zamanlar kardeşlerdi?

Hayat ne garip bir şey gerçekten. Küçükken, her anını paylaştığın o dostlar, kardeşin gibiydi. Her kahkaha, her sır, her dertte yanlarındaydım. Üniversiteye kadar hep böyleydi. Hani derler ya, “Yoldaşın olur, dostun olur,” diye, biz de öyleydik. O zamanlar hep “Bunlar hep yanımda olacak, ne olursa olsun!” derdim. Bunu o kadar içimden geçirirdim ki, hep inandım. Ama işte, zamanla ne olduysa oldu, o insanlar yavaşça hayatımdan kayıp gitti.

Gece uykusuz kaldığımda, zor zamanlarımda hep yanlarındaydım. Onlar için ne geceler uykusuz kaldım, ne de fedakarlıklar yaptım. Ama şimdi düşünüyorum da, belki de bazen kendi mutluluğumu, onları düşünerek unuttum. O zamanlar öyle bir bağ vardı ki, birlikte geçirdiğimiz her an, geleceğin ne getireceğini unutuyordum. Hep iyilik, hep dostluk vardı. Ama sonra bir bakıyorsun, 30 yaşına gelmişsin, o kardeş dediğin insanlar birer yabancıya dönüşmüş. Kimseden haber yok. Hayatımın en zor zamanlarında yanımda olacağını düşündüğüm insanlar, bir anda kaybolmuş.

Bana kalınca, bir başıma kaldım. Ne o eski arkadaşlarım, ne de o eski bağlar var. Beni yalnız bırakıp gitmişler. Hani o kadar birlikteyken “Hep yanındayım” diyenler... Şimdi kimse yok. Geriye dönüp bakınca, kendi başıma bir yolculuğa çıkmışım gibi. O kadar zaman verdim, o kadar dostluğa emek harcadım ama şimdi ne kaldı ki? Hiçbir şey. Her şey geçiyor, yıllar geçiyor ama ben hep aynı yerdeyim, kimseyi bulamıyorum.

Ve şimdi düşünüyorum da, belki de o kadar zaman harcadığım dostluklar aslında gerçek dostluk değildi. Kimse geriye dönüp bakmıyor, kimse “Beni unutma” demiyor. Şimdi tek bir soru kalıyor aklımda: Gerçekten dost muyduk, yoksa sadece birer zaman geçirmiş insanlarmışız?

Bir zamanlar kardeşlerdi?
Cevapla