Kimseye güvenemeyecek miyiz?

Sosyal medyada bir kızla tanıştım. Bana attığı ilk mesaj şöyleydi: "Sevgilimi denemek için bu hesabı açtım, takipçim olur musun?" Ben de sevgilisini bu şekilde denemesinin yanlış olduğunu söyledim ve muhabbet etmeye başladık. Zamanla dertleşerek arkadaş olduk. Ona sevgilimden ve yaşadıklarımdan bahsettim. Yaklaşık bir ay boyunca konuştuk. Bir gün, yaşadığım semtten bahsetmiştim. Sonrasında da laf arasında ertesi gün hastaneye gideceğimi söyledim. "Geç oldu, nasıl kalkacaksın?" diye sordu. "Saat 11'de gideceğim," dedim ama hastanenin adını vermedim. Ertesi gün hastaneye gittim, işim bitince markete uğradım, ardından pazara gittim. Pazar çıkışında, 45 yaşlarında bir adam adımı söyleyerek bana seslendi. "İnternette konuştuğun kişi benim," dedi. "Sana en yakın hastane orası olduğu için tahmin ettim ve seni bekledim. Hastanede utandım, karşına çıkmaya ama korkma benden," dedi. O an içimi büyük bir korku sardı. Hem takip edilmek hem de bu kişinin sahte bir hesapla beni kandırmış olması beni çok gerdi. Sosyal medyada fotoğraf paylaşmayan biriyim ve ona yalnızca bir fotoğrafımı göndermiştim. Buna rağmen beni tanıyıp takip etmesi beni daha da ürküttü. Hemen koşarak durağa gittim, ama peşimden gelmeye devam etti. "Korkma, korkma," diye tekrar ediyordu. O sırada, orada bulunan bir çocuğa gidip, "Bu adam beni takip ediyor, yardım eder misin?" dedim. Çocuk beni diğer durağa götürdü ve otobüse binene kadar yanımda bekledi. Ama ben hâlâ içten içe tedirgindim. "Acaba arabayla otobüsü takip eder mi? Evimi öğrenir mi?" diye düşündüm. Eve geldiğimde adam gerçek kimliğini açıklamıştı. ODTÜ mezunu, evli ve yüksek mühendis olduğunu söylüyordu. Bana "Benim sana çok faydam olur, sen bana gençlik heyecanını ver, ben de sana yaşamayı öğreteyim," gibi şeyler yazdı. Hemen onu engelledim. Yaşadığım olay beni derinden etkiledi ve kendimi çok kötü hissettim. O yüzden sevgilime anlattım. Ama o bana inanmadı ve "Uçma," diyerek küçümsedi. Bunun üzerine onunla da ayrıldık. Şimdi düşünüyorum da, dünya neden bu kadar güvenilmez? İnsanlar neden bu kadar acımasız ve duyarsız?

Kimseye güvenemeyecek miyiz?