Güncellemeler
1 yıl
samimiyetsizlik. bana gore önce kimin benimle anlasmak veya anlasmak istememedigi eger karsi taraf anlasmak istemiyorsa ortaligi atesleyecek karaktersizlikler saygisizliklar hareketler yapar ama bunun adini yaptin olarak koyar. o degil sen yapmissindir alay etmek beyninle kisacasi. ve sonra sizin zivanadan ciktiginizi idda ederek magduru oynar pabuc birakilmayacak şeylerin başini cekiyor bir daha selam verilmemesi kafi
. ne yol olur ne yordam
. ne yol olur ne yordam
Güncellemeler
1 yıl
ihtiyac olsun veya olmasin yalniz birakan kim olursa olsun arkadas vs sevmeyen deger vermeyen ayni onun gibi o insanin yaptigi gibi selam sabahi kesip aradiginda ulasamayacagi geldiginde bulunmamak gerekir hicbir seyi hak etmeyen insandir mesgule atilacak vaktim yok denilecek zaattir
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
hayatımdan silerim geçerim direk
Kimseyi bu kadar umursamaya değmez. Günümüzde bencilce yaşamak gerekiyor. Bu bencillik zarar verecek şekilde değil tabii. Önce ben diyebilmeli insan.
Bencil bir insanım fakat bu bencillik asla etrafimdaki insanlara art niyetli bir sekilde taktiksel yaklasip onlari incitmeye calisacak kotu ruhlu bir bencillik olmadi her insan bencildir bende bencilim ama bana gore bencillik karakter olarak pis bir şeyse o insan bencil olmuyor terbiyesiz oluyor aslında bencilligin tanimi birazda narsizm narsist seviyede olmayan bencillik sorunlu degildir ama bir insanin hayatina girip o insana seni seviyorum cumlesini kurmus bir insan bencillik olamayacak bir cumle etmis oluyor seni dusunmeyen biri mış miş dedirten birinin kurdugu sözün anlami kalmiyor arkadasliklarda boyle sen en iyi arkadasimsin diyen biri senin yaninda olmazsa anlam anlamsizlasiyor ilişkide böyle sözler anlamsiz kaldiginda geriye ne kaliyor ki
25 yaşında olacağım yakında. Bu hayatta çok şey yaşadım edindiğim ders arkadaşlıklar dostluklar ne yaparsan yap sen iyi olduğun ve kendini kullandırdığın sürece devam ediyor. Akışına bırakılan hiçbir dostluk uzun sürmüyor. Hayatımda arkadaşlarım için sınavlara başvuru yaptım harçlarını bile yatırdım 2 gün sonra beni unutup selam bile vermediler. O yüzden önce ‘Ben’ demek lazım demediğin taktirde karşındaki bunu yapıyor bir sen sadece aptalca çabalıyor oluyorsun
Yanlış anlaşılmasın para harcadığım için beklenti içinde olmadım parayla da arkadaşlık satın almayı. İlkokul arkadaşlarımla bir gruptuk ve grupta her zaman zorlanılan konularda çözüm üretecek olan ben olarak görülüyordum. Baktım ki ben sadece bunun için aranıp soruluyorum yapmayı bıraktım ve sonuç eski yakın arkadaşlarım
Biriyle aran bozuldugunda ne kadar cabaliyor aslinda bu cok onemli bir ayrinti denebilir mesela ne kadar yoruluyor yoksa sadece sen mi yoruluyorsun acikcasi biriyle kavga ederken bile bence soyle dusunuyorum
sevgilinle kavga ediyorsan ama sen daha cok sinirlisin yorgun ve uzgun karsi taraf tepkisiz yorulmuyor ve sanki sen tek basina kavga ediyorsun ama oyle bir kavga degil zaten istese anlasmak sana sakinlestirici iyi bir kelime kurabilir ama gozlemledigim kadari ile anlasmak istemeyen birisi senin sinirli olmaya devam etmeni aranizin bozulmasina izin veriyor o ani sen bunu hissettirdigin bak bu yasaniyor diye aciklarken o sana hissettirdigi dusundurdugu seyi seni suclayarak cevap vermeyi tercih ettiginde ortada sana sicacik bir cevap veren gormediginde karsindaki sana sen zinavadan cikmissin muamelesi yaparken istese hayatta sececegi baska secenekler oldugunuda biliyorsun. acikcasi artik cokca sogudum.
Biz buna toksik insan diyoruz. Sal gitsin muhakkak onu da güdecek biri çıkacak karşısına. Peki sen neden bunun için uğraşacaksın? Hayatta ne kadar yaşayacağını bilmediğin dakikalarını onda kaybedeceksin?
ben suna inaniyorum biriyle kavga etmek zaten basli basina ben bu sorundan hoslanmiyorum demek. ben ne zaman cokca sinirlensem hizli hizli konussam haksizliga ugradigimdan milyonlarca kez emin oluyorum. ben asla durduk yere biriyle kavga etmem. asla durduk yere zinavadan cikmam asla durduk yere bir insanla bagira bagira konusmam her insanin bir esigi var zaten o eşigin ne oldugunu hayatina aldiginda tanistiginda ne oldugunu zaten goruyorlar biliyorlar en basta yapamayacagindan emin oldugu seyi sonradan gostere gostere inadina art niyetli bir sekilde yapan birisi dumduz samimiyetsiz sevgisiz nankör deger bilmeyen hadsiz birisidir bu kim olursa olsun ayni sey arkadas sevgili fark etmez herkes sana nasil davranip davranmamasi gerektigini biliyor eger senin ne dusundugun dusuneceginin umurunda olmadigi yerse artik gecilen eşik bir anlami yok hak edene saygi duyuyorum bu zamana kadar hak etmeyen kimseye kufurde etmedim bagirmadimda cagirmadimda. bir insana insan gibi soylediginde kafasini salliyorsa tamam diyorsa anladim ozur dilerim o insan anladigi seyin anlamini gostermeli icratini akabinde ardindan ayni seyleri yasatan kuzum cocugunun onde gidenidir. insan olmaya luzum yok
İnsan anlamaktan yorulduğu şeyi tekrar tekrar anlatırsa asabileşir. Karşındaki aptal sabit bir bakış açısına ve kendin düşüncesini hep doğru kabul eden bir mazoşist ise vay haline. Lütfen böyle bir ilişkide olma. Ona göre bende sinirlenicem
degil mi peki ben neden bununla ugrasacagim bilmiyorum acikcasi birisi senin uzun sure hayatinda olunca herseye katlanmak zorundaymissin gibi bir algi olusuyor galiba bunu fark ettim biriyle etkilesimin ne kadar fazlaysa aman ya uzun suredir hayatimda onu zaten cok iyi taniyorum sınırları var ama senelerin hatrina bence bunu gormezden gelir aman ya bunuda takmaz bunuda alttan alir diyorlar galiba. acikcasi biktim bu sacmaliktan ben birisi uzun sure hayatimda diye bir seyleri genisletmek prim vermek sınırlarimi ihlal ettirmek veya bunlara saygisizlik ettirmek zorunda degilim hicbir zamanda olmadim saygisizlik alayvari tavirlar ergence sozler yasi buyuk ama yasi oturmamis her insan ergen birazda en basta bu insanlar olgun karakteri oturmus empatik taklidi cok iyi yapiyorlar gozlemlerime gore sunuda anlamiyorum bir insanla arkadas olunabilir sevgilide olunabilir arkadasligin bitirmek mi istiyorsun o insani hayatindan cikart. sevmiyor musun hayatindan cikart hem hayatimda olsun hemde olmasin tavri orsspu cocuklugundan baska bir sey degil seviyorsan hakkini verirsin otaa bka kaybedecek seyler yapmazsin hersey cok acik arkadasligina deger veriyorsan kaybetmezsin insan acik bir varliktir. ama bazi orspu cocuklari hem ayranim dokulmesin hemde yogurdum kalsin gibi birsey
Arkadaşım, eşim, sevgilim hayata benimle gözlerini açamadı bende aynı şekilde. Annesiyle beraber doğdu annesi çeksin kahrını. Annesinin yoğuramadığını sen yoğuramasın bacım. Hayat bu kadar uzun değil sal gitsin
ben bir saat once acilden geldim parmagim catlamis kirik yok aksam ayagimin uzerine dustum sebebi ne peki? beni cok sevdigini idda eden iki senedir hayatimda olup asik oldugunu soyleyen beni seven birisi bana zorluk degil kolaylik saglar aksam dusme sebebimi aciklarsam bu ne tur ergen iliskisi diyecegine eminim 25 yasindayim hayatimda onume gelen insanla oturup bir yerde kahve icip geyik yapmisligim yok insan seçen biriyim yemin ediyorum hayatima insani eleyerek alan diksiyona kaliteye karaktere onem veren biriyim
bu kisiyi hayatima ilk aldigimda karakteri ilgimi cekmeyi basardi iyi anlamda cunku gercek manada iyiydi bir seyler surekli iyi gidiyordu anlayisli empatik ve dedimki tamam beni anliyor birinin sadece seni sevmesi yetmez yillarca belki bir cok kisi seni seviyorum dedi ama onemli olan bu degil ki tamam onemli ama beni nasil sevdigi bence daha onemli en basta benim incinmemden ben dussem oturup aglayacak bir insan vibe verirken. gozumlede gordum ben aglarken sarildigimda kendide aglayan biriyken o insan diye birinin tamamiyle fabrika uretimi oldugunu gordugumde anlamsizliga dustum hersey bir kerelikmiş bir kezlik bir anlık bir davranisi bir kez gorursun sonrasi olmaz ya aynen oyle lovebombing dusecek biride degilim ben sadece sevme kapasitesi incelik ve zariflige sevme sekli sevgi sekli buna bakiyordum. yani varmis ama yokmus. gostermis ama yokmus varmis yokmus bla bla bla kendisi hicbir zaman kabul etmedi sen ilk tanistigim o kisi degilsin dedigimde acikcasi kabul edip etmemesi umurumda degil cunku uzun suredir onunla kavga ederken bir seyleri kabul etmesi cok umurumdaydi yaklasik 2 ay kadar once sonralari kabul etse ne olur etmese ne olur ben emin miyim evet ben biliyor muyum yapilani evet eee dedim kendi kendime. haksizliga ugradigimda asla susamam. asla sacmaliga asla gelemiyorum. mantiksizliklara kapaliyim ben her zaman ve öfkeliysem mutlaka birsey olmustur biri birseyi yapmamasi gerektigini bildigi ama yaptigi birsey olmustur birde aptal yerine koyar gibi bilmezden gelmeleri beni ayrica atesliyor ben gelemiyorum gelememem boyle seylere anlasmak isteyen daha ilk dakika seni sakinlestirir uzun sure hayatinda neyin iyi gelecegini zaten biliyor gelmeyecegini bildigi gibi en iyi yaptigi sey bence bu herneyse artik ben sogudum
Aynı yaştayız. Düşünülmek bu hayatta insanı insana bağlayan en güzel duygu. Karşındaki sadece senin sinir noktalarına dokunuyorsa sen neden uğraşıyorsun. Anası eğitememiş sen mi eğiteceksin. Beklenti içinde olduğunu fazla hissettirmiş olacaksın ki cahil kıl kuyruk kendini çok değerli ve vazgeçilmez sanmış. Bu kadın ya da erkek farketmez. Dost ya da sevgili karşındakine sürekli laf anlatmaya ve çabalamaya devam edersen bu nasıl olsa ne olursa olsun benim düşüncemi bastıramaz hayat devam ediyor ve benden de kopamıyor algısına girip sınırları her yönden zorluyor
bir saat once eve girdim ayri yasiyorum ailemden uzun suredir benle yasiyor hastaneye gitmek icin gece ben kalktim ayaga kendi hadi seni hastaneye gotureyim bile demedi en azindan teklif bile etmedi nerde dusunce? aksam ustu ayagimin uzerine dustum fena halde cunku kavga ediyorduk sacma sapan sozler etti ve ona iki tane tokat attim cok sacma birisi haksiz oldugu halde tokat mi yedi yedigi tokatin hesabini yapar bana nasil vurur gibisinden iyide durduk yere yemedin ki o tokati birde tükürdüm iyide durduk yere tükürmedim ki ben sana yaptigim herseye karsilik veriyor insanda sevgi olsa karsilik vermez utanma olsa yine vermez haksizsin saygisizsin ama hala bir karsilik verme cabasi yahu ben kadinim kadin. hicbir erkege durduk yere tokat atmam bana gelmis saka yaptim adi altinda sacma sapan karaktersizce sozler kurdu ondan onceside yok sen boylesin yok sen şöylesin yahu hakliyim asla kadinim diye kendimi yuceltip uste cikan tiplerden degilim hayatimda gorgu kurallarini A-Z ye bilip oyle davranan biriyim kimseye bir fiske durduk yere ne vururum nede sınırımi asip tukurecek biriyim yemin ediyorum hak ediyordu. asla hak etmedi diyemem.
Sorularım var
1) Evde önce sen mi yaşıyordun da yanına geldi
2) Evde evdeki sorumlukların tamamını sen mi alıyorsun
3) Neden hala kendine saygısızlık yapılmasına izin veriyorsun yoksa senin kendine de mi saygın yok
cirkef bir erkek tokatta yer tukurukte yer o boyuta kendi getirdi birde bana utanmadan benim yaptiklarimi taklit edip sen istedin dedi ne tur bir cocuk iliskisi diyorum. olgun oldugumu akil yasinin kendiyle orantili olmadigina benide asagi cektigine karar verdim fiziksel mental her anlamda. biraz mantik. bir kadina deliymis gibi davranamazsin ki kadin durduk yere bunlari yapmaz karsimda hosuma gitmeyen bir seyi yapip daha once yuzlerce kez hosuma gitmedigini artik adı gibi bilip yinede sikine takmadan oyle davranan biri varsa ben tukururumde a... s... rim. siddete gercekten karsiyim. dusme sebebime gelirsek. yaptigi saygisizlik icin ona tukurdum ve bana tukurmeye calistigini fark ettim diger odaya gecerken ayagim kaydi ve dustum acikcasi uzuldugunu sanmiyorum asla dusunmuyorum aylar once elini kesmisti ben uzulmemisimde onun konusunu yapti ben canimla cebellesirken ama ben bunu yaptiysam madem o halde terk etseydin beni haksiz oldugunu burdan anlayabiliyorum sevgi degil bunun adi surekli gecmisi acip kendi yaptigi sacmaliklari ben yapmisim gibi yedirmeye calisan bir ruh hastasi
hastanede ayagimi sardilar eve getirdi ve ben gidiyorum diyip cikip gitti kendi evine gunlerdir benimle yasayan birisin mesela cok seviyorsun ya asiksinsin ya kardeşim oglu kardeşim ne diye acaba gece basina birsey gelir mi acaba susar mi su alabilir mi ya hepsini yaparim ama ne biliyor musun birinin seni dusundugunu hissettirmesi gostermesi aylardir yasadigim iliskiden *. en basta bir kez yasadim herseyi gordum hepsi bu kadarmis. guzelde bir kizim alimliyim mukemmelim galiba ne buldum delisi bir nankormus yapicak birsey yok kimsenin pesinden kosmam burada konusmus bulundum ama. libidom sifirlandi. kendinden her gecen gun daha cok soguttu hep ozur dileyip yine ayni bokun laciverti seyler yapti insan bikiyor bir noktada ben bu saaatten sonra cokta ami::mdaydi moodundayim
Okurken cümlenin sonunda ayrılmaya kadar verdim yazman için dua ediyorum. Ev arkadaşı olmuşsunuz sevgili değil. Kiraya, evin giderlerine, mutfak masraflarına mükemmel bir ortaksın. Erkek arkadaşını kutluyorum. Sevgili adı altında bütün hamlelerini mantık çerçevesine kılıfına uydurmuş.
ben yasiyordum o istanbuldan benim icin tasindi oldugum sehire
evde sorumluluklari basta aliyordu sonradan nasil desem kahvalti hazirliyor ama boyle agzindan getiriyor bir kavga cikiyor ben her sabah kahvalti hazirladim gibisine konusmaya basladi fakat ben iki kez temizlik yaparken yani tum evden bahsediyorum kilini kipirdatmadi yardim edeyim gibisine ve bunu kinci olarak yapti mesela kavga ettik diyelim evet yardim etmedim cunku sen boyle davrandin gibisine acikcasi ne olursa olsun ben yaptim mi yaptim ama sen bir b@k yapmadin bahane ederek ben yoruldum mu yoruldum bir kac kez yemek yapti asla evi supurmeye camasirlari atmaya yanasmadi haftalarca yasadik benden izin almadan birseyi gayet yapabilir cekingende degil. ama sknde olmadi sadece yemek yapip onuda yuzume vurdu ben ondan oncede yemek yaptim kahvalti hazirladim kendime buyuk isleri yapmadi bana gore ne zaman söylensem kalkti yapti bence bu boş. soylenince yapmasi saygisizlik.
kendime saygisizlik yapilmasina izin vermiyorum aksine bu yuzden karsi cikip bagiriyorum bir sure herseyi duzeltiyor sonra yine ayni boyle gorunmesi cok normal ama bende artik sıkıldım dedigin gibi acikca bana saygisizlik yapiliyor sen soylemeden oncede buna sahidim zaten goruyorum. seninle ciddi dusunuyorum evlenmek istiyorum dedi asigim dedi iki senedir bir yoldayiz bir kac esya aldi onuda yuzume vurdu acikcasi ben esyasindanda sogudum bugunde agzinin payini verdim istedigini al gotur diye sikayet ettigi an madem sikayetcisin boş ver git dedim istedigini alip pilini pirtini toplayip ama bu ayranim dokulmesin yogurdumda kalsincilardan benimle bu sekilde zaten olamaz ya hadi ordan gidicek ya da ne derler deveyi afedersin ama guducek sartli da kimse adam olmaz benimde adam olmayani adam etmeye niyetim zaten yok
para harciyor mesele inan bana para degil mutfaga para harcadi yapti etti ama bu mesele paradan cikti asiri sacma sapan mantiksiz alakasiz kibarliktan inceliktan zariflikten dusunceden uzak davraniyor basta boyle degildi bende birsey yapmadim suclamalarinida kabul etmedim edicek bir yani hicbir zaman yok tamamiyla kinci bir sey. herseye kurulmus dusmanmis gibi malca tavirlar
para degil mesele sevgisiz sevgiden anlayistan incelikten yaptigini ettigini yuze vurmasi zaten hak ettigim icin yapiliyor kulfetmis gibi davranmasi yaptigi herseyi benim icin her erkek yapar cunku guzel bir kadinim neden yapilmasinki seviyorsa deger veriyorsa hicbir erkek icin kulfet degil yaptiklari kahvalti hediye para harcamak cart curt. bunlar ozel seylerdir. yapiyor ama yaptigi herseyi en ufak bir seyde goze carpiyor bunu yaptim hadi suclu hisset gibisine midemi bulandiriyor artik
hersey para degil ama cok sey konu artik en basta ne love bombingler aman aman hareketler falanlar filanlar sonradan ne dusuncelilik kaldi ne zariflik icten geldigini sandigim seylerden bile supheliyim artik cunku yapiyor yapiyor bir bakiyorsun altindan baska birsey cikmis ya yemege gittik oturduk masadan kalkip gitmeme sebep oldu insan bir kadinin yaninda nasil davranacagini az cok bilir aylardir sanki ben kadin degilmisim gibi davraniyor kendiside kadinmis gibi ben kadinim ve iliskide erkek oldugundan haberi olmayan biriyle olmak en basta boyle degildi dedigin gibi beni ceker sabreder kismi tamamiyla yanlis surekli yeni bir karaktere sahit oldum ne yaptigi kim oldugu belirsiz ben bu insanla gelecek nr diye dusunebilirim mantik ne seviyorum cumleleri var bunlarda tek tuke dustu sevildigimi iliskinin en basinda falan hissediyordum galiba
Eşim ilk başta çamaşırlarını yere atıp bunlar kirli neden yakınmadın diyordu. Bende kirli sepetinde olmayan eşyayı neden yıkayayım hayatım diyip yıkamadım. Dolap kapağını kapatmaz çayını kendisi demlemezdi. Şimdi bir çay demlede içelim diyorum kalkıp yapıyor. Tavrını o anda belli etmeyince bunu yapıyordu neden yapmıyoru sorguluyorlar. Zamanında eğitilmeyen insanı sonradan eğitmek çok zor. Seninki de o en zorlarından. Eşim işten gelir yorgunum diyor hayat herkesi yoruyor yanlız değilsin diyince de aman ne yemek yapalım diyip mutfağa giriyor. Erkek sinekler biz sineklerle iş yapamayı öğrenmeli hayat nihayetinde müşterek
artik sevildigimi hissetmiyorum benimde iliskide kalmaya niyetim yok surekli kavga edip bana bir sekilde kendi yapmasada dolayli olarak ya bir esyayi kiriyorum ya da elim aciyor ya da kolumu tutup sıkıyor veya ona vuruyorum vurdugum icin elim aciyor bazen karsilik veriyor bana sert vurmasada karsilik verdiginde tekrar soguyorum acikcasi ben zaten ondan sogudum ve beni bir turlu en basta ona sevecen ilgili alakali kisiye donduremedi aramiz duzelsin diye iliskide kaldim bana tekrar en basta hissettiklerimi yani onda gordugumu tekrar gostersin canlandirsin diye ama bunu yapmak yerine daha da cansizlastirdi. tekrar soyluyorum bana siddet uygulamamis olsada acikcasi ben ne kadar sinirlenirsem sinirleniyim karsilik vermesi yani ben onu ittim diye beni itmesi ve bahane olarak benimde canim yandi demesine asla inanmiyorum ne kadar yakabilirim ki ben kadinim o erkek asla ona inanmiyorum. hicbir zamanda inanmicam bazi sozleri varki sacmaligin nirvanasi seven bir insanin asla kurmayacagi nirvana sozler. ben bunu yaparsam ne olur diye dusunulmeyen herseyi gordukce koptum kadinin iliskide olmasi iliskide oldugu anlamina gelmiyor o bunlari yaparken ben kendimi sona hazirliyordum. cekip gitmeyen kadin bagiriyor cagiriyor diye orada sanmayin. azalarak bitiriyor
Şiddet sadece fiziksel olmaz
ben iliskiye basladigimda onun beni sevdigini soyledigi gibi onu sevmedim asikta olmadim sonradanda asik olmadim ben sadece onun beni sevme seklini sevdim onu degil ve onun beni sevme seklinin degistigini gordukten sonra sogumaya basladim biz kadinlar illa asik olmak zorunda degiliz bizi sevme sekilllerinide sevebiliyoruz bazen zaten asik olan biri degilim hicbir zamanda olmadim ama onun beni sevme seklini sevmistim artik onun beni sevme seklini sevmiyorum cunku bu sevgi degil sevgisizlik oluyor. hersey acik davranislari bozuk ona hicbir zaman asigim demedim buda onu biliyor ve bilerek basladi sonralari beni sevmiyorsun dedi durdu ve bir gun hersey iyi gidiyor sevilmeyi hak ediyor dedim ve ona seni seviyorum dedim ama sevgi anlaminda ask falan degil ondan sonra hicbir sekilde beni sevme sekline sahit olamadim daha cok sevgisizlik nankorluk ve budalalik sevilmeyi o kadar cok istedi ama ilk anda nankorlesti insanlara neden asik olmadigimi kesinlikle biliyorum :)
kac yasina gelirsem geleyim kimseye asik olmayacagim. erkekler asik olur kadinlar sadece sevme seklini sever ve deger verir saygi gosterir ve duygularini incitmez benim kadinlik anlayisim bu oda bunu biliyordu ama demekki ona bu cok fazla ne diyelim daha azina gitsin bir kac numara fazla bazilarina
Bir an önce bu tiyatroyu sonlandırmalısın
siddet sadece fiziksel olmaz evet. ne dedigini cok iyi biliyorum tiyatro kisminda bile uzun uzun yazmasanda ne dedigini biliyorum o kadar cok piskolojik kitap okudum ki neler oldugunu biliyorum goruyorum sadece gulumseyerek sonlandiracagim cevabimi :) iyi geceler dilerim
İyi geceler tez zamanda kurtulursun umarım. Ara sıra info vermelisin çook merak ediyorum
sen bonnie olmayasın. terslik varda o yüzden
Var öyleleri