Eşimin “canım” kelimesine olan tepkisi neden bu kadar garip olabilir?

Biz kadınlar genelde bu kelimeyi hemcinslerimize karşı çok kullanırız. Mesela bi arkadaşımıza “nasılsın canım iyimisin?” vs gibi cümleler kullanırız cümle içerisinde çoğunlukla bu kelime olur ama tamamen alışkanlık. Ben zaten kendime yakın görmediğim birine kullanmam bu kelimeyi. Her neyse konumuza geçiş yapıyorum direkt. Bizim bi arkadaş grubumuz var. Ben, eşim, eşimin iş arkadaşı ve onun hanımı. Gayet iyi anlaştığımız arkadaşlarımız birlikteyken çok güleriz eğleniriz falan. Dün onlara gittik ben kızdan bi bardak su istedim. Dedim ki “canım bi bardak su alabilirmiyim?” Neyse her şey iyi hoş evimize döndük falan. Az önce eşim bana aniden durduk yere dediki “bida o kıza canım kelimesini kullanma hiç samimi değil çok yapmacık ve sahte” sustum hiç bişey demedim uzamasın diye ama bozuldum biraz. Hayır yani yanlış bişeymi demişim ben? Bunu tekrar soracağım ona. Öncesinde sizlerinde görüşlerinizi almak istedim. Tamam belki eşim kötü bişey demedi kendince görüşünü belirtti ama en yakınınızdan bu denli sert bi çıkış görünce bozuluyorsunuz açıkçası…
Eşimin “canım” kelimesine olan tepkisi neden bu kadar garip olabilir?