Uzak Mesafe İlişkisinde Maddi Yük ve Stresle Nasıl Başa Çıkabilirim?

Neredeyse yedi aydır bir uzak mesafe ilişkim var. Aramızda yaklaşık iki saatlik bir mesafe var ve ikimiz de öğrenciyiz. Zamanımız uydukça buluşmaya çalışıyoruz. Parayı harcarken rahatım, sevgilime bir şeyler alırken çekinmiyorum. “Erkek öder” gibi bir düşüncem yok, zaten o da bazen hesabı ödüyor ve bundan rahatsız olduğunu sanmıyorum.
Ama benim için farklı bir mesele var. Babamın bana sürekli “yük oluyorsun” hissi yaşatması yüzünden, başkalarına maddi anlamda bağımlı kalmaktan korkuyorum. Sevgilim bana bir yemek ısmarlasa ya da küçük bir şey alsa bile hemen IBAN’ına para atmaya kalkıyorum. Çünkü ileride bunu başıma kakmasından fazlasıyla çekiniyorum.
Bu yüzden, farkında olmadan uzak mesafe ilişkimde çok fazla para harcıyorum. Ayrılıp eve döndüğümde ise geriye dönüp baktığımda, çalışarak kazandığım ve emek verdiğim paranın büyük bir kısmının gittiğini fark ediyorum. “Eğer uzak mesafe olmasaydık, bu kadar harcamazdım” diye düşünüp üzülüyorum.
Bu para meselesi beni strese sokuyor ve yoruyor. Erkek-kadın hesabı kim öder tartışmasına girmek istemiyorum, sadece benim hissettiğim şeyi anlayan, benzer şeyler yaşamış kişilerle konuşmak isterim.

Uzak Mesafe İlişkisinde Maddi Yük ve Stresle Nasıl Başa Çıkabilirim?