Güncellemeler
1 yıl
Ne zaman yasalaşır diye sordum arkadaşlar?
Adalet bakanı Yılmaz Tunç aciklamada bulundu Hani mesela 10yil ceza alacak olan kisi 7. bucuk yil yatacak 4/4 sistemi degisiyor eskiden olsa hepsini yatirirlardi 10sene cezada tekkerrür ve mükerrirde ornek 10ay ceza alan bi cezanin 2ayi kadarini yatmissa denetimli serbestlikle tahliye olacak sizce bu meclis bunu gündemi ne zaman getirir ve komisyondan gecer ne zaman yasalasir bu madde bilginiz veya tahmininiz var mı bu konuyla ilgili?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ne güzel ya katilleri kadin katilleri ni bıraksınlar. Lanet olsun
Kadin cinayetleri, cinsel istismar, terör, uyusturucu, ve adam öldürme cezaları kapsam dışı ablacım sadece hafif suçlar yaralama hırsızlık hakaret tehtid bu suclari kapsiyor hafif suclari
Ben erkeğim ablası ya profil maviş penbis değil olsun sonuçta boşuna girmiyorlar oraya çıkıp bir daha yapmicagini. Ne. Malum
Teror suclarida 4/4 oldugu icin diger hafif suclarada tekerrur etse bile terorle bir tutulamaz gozuyle bakiyorlar buda T. C adalet sistemini zedeliyor adaletsizlik algısı olusuyor toplumun kafasinda bu algiyi kirabilmek ve ufak tefek hata yapan iceride disiplin cezasi almamis efendi duran egitimlere seminerlere katilmis puani yuksek mahkumlara hak taniyorlar sartli tahliye edliliyor zaten ve denetimli serbestlikle birdaha islerse ayni sucu daha fazla yatacak
Ve ayrica vatan hainliği terorle hicbir suc bir tutulamaz. O yuzden bu dengesizlihi duzeltmeye calisiyorlar suanki yasada tekkerrur etmis en hafif suc bile teror gibi buyuk bir suc islenilmis gibi yargılanıyor bu dengeyi kurmak icin bu yasayi devreye sokacaklar hepimiz insaniz hataya dusebiliriz ummadigimiz anda cevresel faktorler psikolojik sorunlar kimsenin ne yasadigini bilemeyizki
resmen suçluyu övüyorsun allah acısını çıkarır inaşallah bu mübarek ayda sizin gibiler yüzünüzden sokakta çocuklarımızla yürürken tedirgin oluyoruz
@Damla1231313131 Yavrum sen ne anlatiyorsun? Daha kücüksün belli ne demek istedigimi tam algiloyamiyorsun veyahutta kendini yeterince gelistirememissin cahil kalmissin? beddua etme mübarek gün ağzından çıkar sana geri döner. Ufak tefek suclardan bahsediyorum kader mahkumlari mesela, sapıklar cinayet isliyenler , tacizciler , uyuşturucu satan zehir tacileri , karısını kızını darp eden iskence cektirenler vatan hainleri dısarida kol geziyor! Amma ve lakin hafif suçu olanlara ağır cezalar dayatıyorlar Ben sucluyu asla savunmuyorum bu suclari isliyenlere idam cezasi getirilmeliki ibreti alem olsun birdaha kimse kimsenin canını yakamasın kökünü kazımaları lazım. Ama Tayyip erdogan adalet sistemindeki eşitsizliğe her zaman göz yummustur idam cezasi getirmeye bile cesareti yok adamin böyle lider olmaz. Simdi bu adaletsizliği ortadan kaldiracak bir yasa teklifi düsünülüyor agir suclarin yaptirimlari artirilarak hafif suclara indirim ve denetimli serbestlik sağlanacak örnek bir insan maddi yetersizlikten dolayi zincir marketlerden birinden hirsizlik yapiyor 5yıl kapalı cezaevinde yatacaksin diyorlar halbuki o zincir marketin milyonlari var 1000tl ona dokunurmu batırırmı? Ama ceo nun avukatlari var fakir mazlum yokluktan hataya dusmus insani cezalandirip hayatini mahfediyorlar bu adam iceri girince karisi colugu cocugu ne yapacak? Onlara kim sahip cikacak? mahkum yakinlarida cok cile cekiyorlar burada bahsettigim böyle hafif suclar hafif hatalar biraz empati yapmak gerekiyor bir insani yargilamadan once. Sende insansin hayatinda hic hata yapmadinmi? İnsanlık hali herkes hata yapip pisman olabilir insani yargilamadan büyük konusmadan once kendini onun yerine koyup dusunmek gerekiyor. Allah bile tövbe edeni affediyor merhameti sonsuz rabbimin biz kullar veya sen kimsinki? Burada tecavuzculer, istismarcilar, teror orgutleri, kadina çocuga siddet gosterenler, zehir tacirleri, mazluma masuma zarar verenler
Damla1231313131bunlardan bahsetmiyorum kesinlikle ve kesinlikle onların iskence cektirilip elektirik verilerek iple sallandirmalari lazim!!! Kökleri kurutulmasi lazim cezalarin agirlastirilmasi lazim yoksa bu millet islah olmaz. Kahrolsun hepsi Kahrolsun böyle sistem Kahrolsun Türkiye adaleti...
Damla1231313131 bunlardan bahsetmiyorum kesinlikle ve kesinlikle onların iskence cektirilip elektirik verilerek iple sallandirmalari lazim!!! Kökleri kurutulmasi lazim cezalarin agirlastirilmasi lazim yoksa bu millet islah olmaz. Kahrolsun hepsi Kahrolsun böyle sistem Kahrolsun Türkiye adaleti...
ay bu ne ne yapmaya çalışıyorlar bunlar? resmen hapishaneler sokaklardan daha güvenli olcak bu gidişle
boşuna mı yeni cezaevleri yapılıyor? ben böyle yasanın içine..
Herkes hakettiği kadar yatsın af indirim isteniyoruz