Askerde kalıcı hastalığa yakalandım , haklarım neler?

Öncelikle hayırlı günler , ben 9 Mart 2024 yılında Sağlam raporu ile (hiçbir hsztalığım veyahut engelim) bulunmadan askerliğimi yapmak için birliğime teslim oldum , öncelikle amacım hiçbir kurumu , hiçbir kimseyi kötüleyip zan altına bırakmak değildir , askerliğime başladığım ilk hafta (Acemi birliğimde) hasta oldum ve aşırı derecede ateş , burun akıntısı , öksürük gibi semptomlara maruz kaldım , 1 kez revire çıkabilidim ve soğuk algınlığı denilerek parol yazıldı , bende grip geçiriyorum zannederek devam ettim , yemin törenim 29 Mart günü sabah olur olmaz dağıtım izni kullandığın için ailemle memelekwtime gidip devlet hastanedine göründüm , törenim 12 gibi bitti 6 saatte memleketime vardım , gitmiş olduğum hastanede ağır zaatüre geçiriyorsun diyerek apar topar yoğun bakıma kaldırdılar ve 29 marttan 15 nisana kadar 10 gün yoğun bakım 5 gün servis olmak üzere 15 16 gün hastanede yattım , ve tekrar askere usta birliğime geri döndüm , usta birliğimde zaatürem tekrarladı ve Bronşektazi adı altında kalıcı akciğer hastalığına yakalandım , hava değişimi verip heyete girmemi söylediler , hava değişimi bittikten sonra tekrar askeriye sevki ile Gataya gittim ve komando olamaz adkerlik yapabilir (Hastalığı ileri seviyede değil) raporu verdiler , bu olaydan 20 gün donra tekrar rahatsızlandım ve tekrar zaatüre geçiriyorsun dediler ve tomografi gibi tetkik kontrollerden geçtim , bu süreçte minimalis denilen Kalıcı akciğer hastalığım yaygın dereceye gelmiş ve her iki akciğerimde de geri dönüşü olmayan kalıcı bronşektazik alanlar mevcut , askerliğimin bitmesine 20 gün kala bana askerlik yapamazsın diyerek çürük raporu verdiler , amacım çürük almak değil sağlığımdan olmamaktı , ama şimdi hem kalıcı akciğer hastalığına yakalandım hemde bitmesine 20 gün kalmış askerliğimi çürük nedeniyle tamamlıyamadım , yaşamış olduğum rahatsızlık askerlik süresince birliğinde vazifemi yaparken oluştu , ne yapmam gerekiyor , şu an çalışamıyorum rahatsızlığımdan dolayı , hayalim Türk subayı olmaktı ama artık olamıyorum.

Askerde kalıcı hastalığa yakalandım , haklarım neler?