Güncellemeler
1 yıl
Siteye her seferinde dini temalar, özellikle de İslam ile ilgili konular konulduğu zaman, bu kadar şiddet içeren bir saldırının olması inanılmaz.
Bu tür davranışları görmek şaşırtıcı ama dini konuların da sitede yeri var.
Dinleri sevmeyen, dinlere bağlı olmayan, İslam'a düşmanlığı olanların sinirlerine zarar vermemek için gelmemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Konular nötrdür ve saygı çerçevesinde fikir alışverişinde bulunduğumuz sürece bir sorun yoktur.
Bu tür davranışları görmek şaşırtıcı ama dini konuların da sitede yeri var.
Dinleri sevmeyen, dinlere bağlı olmayan, İslam'a düşmanlığı olanların sinirlerine zarar vermemek için gelmemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Konular nötrdür ve saygı çerçevesinde fikir alışverişinde bulunduğumuz sürece bir sorun yoktur.
Güncellemeler
1 yıl
Kesinlikle bekliyordum 😁 KS'de fırtınasız bir gün sıradan bir gün değildir 🤣
el hmdl Hepinize büyük gülümsemeler ve huzur gönderiyorum ☺️
el hmdl Hepinize büyük gülümsemeler ve huzur gönderiyorum ☺️
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
ilim ve rahmet ile kuşatılmış bir dünyada ilimi seçen göz, rahmeti gören gözden ayrılır. En akıllı melek mesela ilmin alimidir ama rahmeti görebilmek için başını öne eğip oturması gerekir. akıllılar bunu yapmaz. kalbi gören eğilir. keşif akıla muhtaç diye her akıllıya takılırsak kalben düşeriz. akıl alettir kullan at bir şey.
Bu sefer tamamen aynı fikirde olmayacağız :)
Bence bilgi ve merhamet kesinlikle birbirinden bağımsız iki nokta ama aynı zamanda kesinlikle birleşebilirler.
Kuş hikayesinde size Yunus peygamberin örneğini vermiştim, o bilgiye sahipti ama onlara bilgi vermeye ve ilahi vahyi aktarmaya devam etmenin anlamsız olduğunu düşünerek halkını terk etti, aslında onlar onun ilettiği iman yolunda onu takip etmek istemediler.
Kendisine vahiy gelmesi ve tamamlayıcı bir ışığın içine girmesi için onu balinanın karnındaki karanlığa götüren ağır bir çile çekmesi gerekti. Yeniden bağlanması ve merhamet ile bilginin birleşimi sayesinde karanlıktan ışığa çıktıktan sonra, dönüşünde halkına o kadar çok vaaz ettiği yolda rehberlik etmek için yenilenmiş bir arzu buldu. Bu nedenle, merhametin bilgiyle birleşen bir anahtar olduğunu ve çıkış yolunun açık olmadığı en umutsuz ve trajik olaylarda çok daha etkili ve dönüştürücü bir şekilde kök salan çok güçlü bir kombinasyon olduğunu anladı.
Çünkü Allah, kavmine gelecek azabı gösterdikten sonra onları affetmiş ve onlar da bu anlık bilgi sayesinde hem merhamet dilemişler hem de bilgi ve merhamet dışında seçtikleri yolda nefislerine zulmetmeyi bırakarak kendilerine merhamet etmişlerdir. Yunus as'dan vazgeçtikten sonra, Allah onu bir inisiyasyon yolculuğuna çıkardı ve kişinin bir vahyi rehberlik etme ve iletme görevinden asla vazgeçmeyeceğini anlamasına yardımcı oldu, çünkü rahmeti elde etmek için kişi vahiy alarak ve bilgiyi ileterek bilgi yolunda devam etmeli, aynı zamanda kendisi de bilgi ve merhamet almalıdır;.
Balinanın karnındaki çilesi sırasında ona hikmet ve sabır öğretildi. Manevi beslendi, hikmet ona nüfuz etti, dayanıklılık ve Allah'a güven de yeniden canlandı ve ilim ile merhametin birbirine bağlı olduğunu anladı, Öğrenmek, anlamak, bilmek, aktarmak ama kendine karşı merhametli olmak, kendine kaynaklarını tükettiğini ve her şeyin boş olduğunu söylememek ve bu bilginin onlara bilgelikle aktarılmasını istemek için başkalarına karşı merhametli olmak gerekir.
Yunus, aynı zamanda gerekli bir inisiyatik yolculuk olan balina çilesinden geçerek, halkıyla aynı durumdaydı, sembolik olarak okyanusun karanlığında, bir balinanın karnının karanlığında, en derin sonsuz uçurumdaydı, ama bu kurtarıcı olacaktı (derin ve yüceltici bir dönüşüm), Bu noktadan itibaren bütün bir dönüşüm aşamalı olarak hayata geçirildi ve bu paralellik, sonsuz derecede gerekli bir vahyin tazelenmesinde ve bütünlüğünde, nihai bir merhamette ve herkese bütünlükleri içinde, kesinlikle her birine özgü olan ama aynı zamanda bilgi ve merhamet gözüne doğru götüren bir bilgi edindiler.
Ama ben de seninle aynı fikirdeyim, duygusal aldatmacaların ötesinde, aklın aldatmacalarının ötesinde zihnimizi kullanmalıyız ama bunun için de sabit açıları kıran, bizi yenileyen, tazeleyen durumlar, deneyimler yaşamalıyız ve bu günlük vahiylerin ve incelikli güncellemeler için merhametlerin bir parçasıdır. Akıl ve gönül birer araçtır, herkese iyi gıda lazımdır. Çünkü aklın kapasitesi ve kalbin taşıdığı ölçü ne olursa olsun, meyil de orantılıdır, kendimizi tazelemezsek, vahiy almazsak, merhamete mazhar olmazsak her şeyin kölesi oluruz. Her şey, her insanın sağlıklı bir sınır içinde işlev görmesini sağlayan denge ve ince kombinasyonlardır; sınırların ötesine geçmemiz gerektiğinde, içimizde gömülü olanı çıkarmamız veya içimizde sabit ve tükenmiş olanı ve döngülerde ve alışkanlıklarda kullandığımızı dönüştürecek bir ışık almamız gerektiği içindir. Bazen kendimizden, zamandan ve mekandan çıkıp, bilgi ve merhameti birleştirmek ve zeka ve kalp anlayışımızı daha iyi oranlarda ve algılarda ve en işlevsel araçlarda yeniden konumlandırmak için bizden daha güçlü olana bağlanmaya zorlanırız. Zihin bir iletkendir, gerçek bağlayıcı ruhumuz ve ruhsal gözümüzdür, aşkınlık maddede derin değişiklikler yaratır. Kendimizi gerçeğe daha iyi demirlemek için kendimizi kandırmalıyız ama kendimizi aşmak için deneyimler yaşamalıyız, eğer bilgi ve merhamet gözlerse o zaman ince karanlığa girerek bir süreliğine maddede kör olmalı ve yüzeye daha vizyoner ve bizi daha cerrahi bir şekilde basiretli kılan açıklayıcı bir vizyonla geri dönmeliyiz, merhamet ve bilgi daha sonra bir kez daha bir araya gelir: kalp / akıl, zeka duygular / madde / maneviyat, karanlık / ışık, yapıbozum / gerçek
evet suyu ziyan etmemeye dikkat ettiğimiz sürece kana kana içebiliriz 😃
Bu suyu israf etmeyeceğimizi her zaman planlayamayız, öğrenmemiz gerekenlere, ihtiyaç duyduğumuz derslere ve bilgilere bağlıdır, bazen boğazımız kurur ve bazen su taşar :)
ama diyelim ki akış istikrarlı ve tatmin edici olduğunda, sessiz ve oldukça düz bir yolda seyrediyoruz ama fırtınalardan, su girdaplarından veya bir balinanın karanlık ve belirsiz karnından asla korunmuyoruz :) Bu suyu içmek güzel ama bu suyu neden içtiğimizi anlamak daha da güzel.
korunamadığımız su, içtimiz su, doyduğumuz su, taşırdığımız su yani hepsi birden su. itirazım balığın karnına değil 😅 sadece sussuzluktan suyun kadri bilinmez. içilmiş suyun hatta taşan suyun kıymetini de gözetmek gerekir. benim ki az bir eklemeydi.
Söyleyecek çok şeyim var ama hiçbir şey söylemeyeceğim :)
yani bana göre durum bu aslında biraz. söz söylenmez dinlenir. dinlemeyene konuşmak söylenmeye benzer. muhabbetin en güzeli de dinlenceden ibaret hatta. ama kişisel bir bakış olabilir yine emin değilim 🤣
evet kesinlikle Sanırım bir başlangıç noktası verdiniz ve bu da bilgi ve merhamet kavramlarına ilişkin algınızla yaptığınız bir yorumdur.
Farklı bir varyasyon vererek devamlılık sağladım. Her ikisi de geçerli ama herkesin bu konuda kendine göre bir görüşü var. Balinanın karnı, hikayenizde siyah zeytini bulan kuşun hikayesiyle bağ kurduğunuz bir benzetmeydi; kuşun kalenin karanlığında beslendiğini ve vahiy aldığını ve doğasının ve içgüdüsünün ötesine geçmesi gerektiğini öne sürdünüz ama buna tekrar geri dönmeyelim :)
Bugün geldiğimiz nokta, suyun bütün özellikleri ve halleridir.
Bir şeyler yazacaktım ama balık ve saatle ilgili hikayenizin zaten bir cevabın parçası olabileceğini biliyorsunuz :) ve bilinçsizce merhamet ve bilginin sıkıntıda birlikte gittiğini zaten kurmuşsunuz balık vahiy ve paylaşım arasında ikili bir konumdadır ayrıca saatin sembolizmiyle şunu da söyleyebiliriz ki balık saati okyanusta bırakarak zamanın bir döngü olduğunu ve onu su elementinde terk ederek balığınızın sıkıntı yaşadığını ve çok şey öğrendiğini, kendisini zincirleyen nesneyi paylaşmak için dönüştüğünü, su döngüsünü ve kendisinin yaşadığı deneyimi kolektif ve paylaşılan zeka prizmasından yeniden yaşadığını gösteriyor.
Siyah balık hikayenizde sudan ve zamandan bahsediyoruz, balık bir anda dışarı çıkıyor ve kuruyor :), yani suyun taşmasını deneyimledikten sonra susamış :) ama sudan beslenmiş ve paylaşmak istediği çok derin bir vahiy elde etmiş.
bazen hiçbir şey söylememek daha iyidir :) ama senin balıkla ilgili bir hikayen vardı ve bunu kendi yazınla ve ondan aldığın sonuçla paralellik kurmanı istedim.
Yaptığınız küçük hikayeleri birbirine bağlamaya çalışın ve başlangıçta bilinçli düşüncenizi alıp, daha sonra yazabildiklerinizi ve ilerleyişiniz için sorulara dönüştürerek çeşitli temalar üzerinde çalışın.
Yazmak güzel bir terapidir. Bazen öğrendiğimiz şeyler bir duvar olur ama yazdıklarımızla, kendi içimizde beslediklerimizle, bilinçsizce içimizde tuttuklarımızla ve deneyimlerimiz sayesinde o duvarı aşarız. Bazen gerçeğin ve bize gelen vahyin bir parçasını bulmak için bir dekonstrüksiyon, bir konumlandırma, hatta bazen her iki süreci birden uygulamak gerekir :) Yazdıklarını dikkatle dinledim ama her şeyi de söylemedim çünkü insanın biraz da kendini dinlemesi lazım sanırım :)
dinlenme ve sevgi de sorgulanabilecek şeylerdir. sevgide huzuru buluruz ama bazen sevgide huzuru daha iyi bulmak için fırtınalara ihtiyacımız olur :) dinlenme ancak berrak ve durgun sularda yelken açtığımızda gerçekleşir. eğer rahatsızlıklar dinlenmenizi engelliyorsa bunun nedeni hala çalışmanız gerektiğidir :) saf ve koşulsuz sevgiye doğru birleşen bilgi ve merhamet arayışı, bu sefer iki ruh gerçek bir dinlenmeye çekilir ve bağlanır
sen fenasın haa 🤣🤣 analizlerin çok başarılı gerçekten ve sonuç kısmında da haklısın. kusurlarla varız. nasipse elden başka bir şey gelmediğinde ele gelir. çok uzun süre tuttum ben şimdi salmayı deniyorum. hayırlısı djddj
Sizi temin ederim ki umursamıyorum :) Ben sadece not edilen noktalara değiniyorum, kötülükler hakkında kimin söz sahibi olacağı konusu kendi başına asıl mesele değil, her şey birbiriyle uyumlu, hatta siz bazı unsurları koydunuz, ben de bazılarını koydum ama her şey tamam.
Sadece muhabbet ediyoruz, ben tamamen kendimi kaptırdım, sadece konular uyuştu ve ilk başta susmak istedim :) ama yine de yazdım çünkü yazılarında cevapları vardı.
Su unsurunda bıraktın sana sadece balıkla olan hikayeni ve benim sorduğum konuya cevap olarak merhamet ve bilgi üzerine yaklaştığın konuyu tekrar gözden geçirmeni söyledim.
Hepimiz bir süre dayandık ve sonra gerekli olan bırakmayı gerçekleştirdik ama bu herkes için farklı ve herkes birbirinin iş yapma biçimini kendine göre yorumluyor. Tek parolamız saygı ve hoşgörüdür.
Birisi benimle çatışmaya girdiğinde gülerim ve kendi kendime öfkenin geçmesini beklerim ama bazen bu saf kötü niyetten kaynaklanır ve bu da ilerlemeye yardımcı olan bir tavırdır. Şimdiye kadar saygı ve açıklıkla konuştuk. Hikayelerinizi beğendim ve söylediklerinizde bazı iyi şeyler var. Ama sen de kötüsün değil mi 😁djdjdjdjdj al bir bardak kahve iç sana ikram edeyim ☕ çünkü ben kötü rolü oynadığımda bu sadece gülmek ya da kişinin içinde gömülü olanı ortaya çıkarmak için oluyor asla bedavaya değil, seninleyken bu senin içinde cevaplar olduğunu ama onları bilinçaltında bıraktığını görmeni sağlamak için oluyor çoğu zaman derinliklerine inmek zorunda kalıyorsun bırakıyorsun ama bu sefer dalgıç kıyafetinle deniz tabanına gidip su altı mağarasını ziyaret etmek zorundasın :)
muhabbete kahveye ve iyiliğe teşekkürler 🙂 ötesi hakkında çok bilgim yok açıkcası hiç scuba diving setim olmadı benim 😄
her şeyin bir başlangıcı vardır 😁
😀😀
Belgeseli hazırlayan arkadaş yalnızlıktan kafayı tırtlatmış gibi daha çok
İnsanı ve onun ne hale geldiğini bir kenara bırakalım. Bu şekilde konuşmak indirgeyicidir; sorulan soruya cevap vermez.
İçerikte sadece belirlenmiş özelliklerden bahsediliyor, belirli şeyleri deneyimleyen insanlar var, belirli bir dini gruba özgü değil, herhangi bir grupta benzer şeyleri deneyimleyen insanlar var. Ben bir Müslüman olarak bu konuya İslam penceresinden yaklaşıyorum ama bu konuları ele alan çeşitli kaynaklar mevcut.
Napim
yalnızlık, birçok diğer yaşam durumu gibi bazıları için desteklenen, diğerleri için ise dayanılmaz bir şeydir herkes farklıdır onu destekleyenler vardır, sağlığını veya aklını kaybedenler vardır, onu faydalı bir şekilde kullananlar vardır hatta onu bir güç haline getirenler vardır aynı durum için çeşitli olası olasılıklar vardır her biri tekildir ve her biri için özeldir
Kesinlikle katılıyom
O zaman her bir kişinin, kendisi için ortaya çıkan durumlar karşısındaki hassasiyetlerine ve kapasitelerine saygı gösterelim. İnançları veya etnik kökenleri, sosyal statüleri ve insanlığı bileşiminde çeşitlendiren diğer faktörler ne olursa olsun, var olan bir konuyu ele alan ve bazı insanların gerçekten deneyimlediği içerikler koydum.
Çok haklısınız, kelimeler kifayetsiz
Sanırım bunlar hepimiz için gayet açık şeyler ama biraz zaman ayırıp sakince düşünmemiz gerekiyor. Tam olarak doğru değilim, sadece mümkün olduğunca sık farkında olmaya çalışıyorum, hepimizin zorluklar ve anlar yaşadığı doğru, her zaman olması gerektiği gibi hizalı veya konumlu olamayız, ancak geri döndüğümüzde ivme kazanıyoruz ve yola koyuluyoruz. Empati ve fedakarlık, kendimizi ve başkalarını anlamak için gerekli şeylerdir; sabır ve dayanıklılık, durumları yönetmek için araçlardır; egodan uzak hoşgörü ve anlayış, birliğin ve ilişkisel dengeye ve belirli bir istikrara dönmenin anahtarıdır.
Bravo
Biz sadece fikir alışverişinde bulunup tartışmamızı tamamlıyoruz, birbirimize iyi unsurlar getireceğimizi umuyoruz.
Lütfen bana bravo demeyin, bunu sadece mizahta veya ikinci dereceden biriyle gülmek istediğimde ve nezaket gösterdiğimde yapıyorum, küçük ego patlamaları yaşıyorum ama bu ciddiye alınacak bir şey değil veya birinin içindeki bir sorunu çözmek veya içindeki bir yarayı patlatmak için onu ortaya çıkarmaya çalıştığımda olmuyor.
Bu videonun içeriği hakkında bu özelliklere sahip kişileri tanıyor musunuz yoksa kendiniz mi düşünüyorsunuz?
Tanımıyom ama hala ayakta alkışlıyom sizi
Alkışlanmaktan pek hoşlanmam. Genellikle yapılandırılmış alışverişleri severim ve konuşmayı, bilgi aktarmayı ve bilgi almayı severim.
Sitede bazen kendimizi çatışma içinde bulmamız veya alışılmadık durumlar yaşamamız üzücü çünkü asıl amaç soru, içerik oluşturmak ve birbirimizle anlaşıp anlaşamayacağımızı görmek, farklı görüşlerimiz ile konuşup birbirimizi tamamlamak.
Cevap bölümünde, kendi sorularımızı oluşturduğumuzda verdiğimiz benzersiz cevabı veriyoruz; ilginç olan nokta burası çünkü başkalarıyla gerçekten etkileşime girebiliyor ve onların fikirlerini saygı ve nezaketle sunmalarına izin verebiliyoruz; ancak bazen bazı insanlar sadece saldırmak veya atmosferi bozmak için geliyor; bu, bazen bu tür eylemlerin neden yapıldığını anlamakta hâlâ zorluk çektiğim bir şey.
Alkıslamak yerine sizi ayakta tebrik ediyom
size mesaj atamıyorum... konuşmak istedğim önemli bir konu var.
bence siz bir noktada hata yapıyorsunuz! ya da ben öyle hissettim.