Sizce hatalı olan kim?

Erkek arkadaşımın benden önce 3 yıllık ve 5 yıllık sevgilileri olmuş. İkisini de zamanla sevmiş. Sadece beni çok kısa sürede tanımadan sevmiş. O yüzden aramızda büyük bir aşk vardı. Benimle tanışmak için başka bir ülkeden gelmişti. Pahalı bir hediye getirmişti. Çok kısa sürede benimle evlilik ve gelecek planları yapmaya başlamıştı. Her şey çok güzeldi. Fakat ara sıra eski sevgililerinden sıradan şeylerle ilgili örnekler veriyordu. Üstelik verdiği örneklerde sürekli "uzun ilişkideydim" cümlesini söylüyordu. Başta pek takmasam da zamanla taktım ve kurcalamaya başladım. Bir gün eski sevgilisi hakkında "eğer o olay yaşanmasaydı biz hâlâ beraberdik gibi bir cümle kurdu". Başka bir gün ben eski sevgilisiyle ilgili "güzel değil" dediğim için bana ayar çekmeye kalkıştı. Saygılı olmamı söyledi. Ben de o günden sonra eski sevgilisinin dış görüşüne yönelik daha kötü şeyler söylemeye başladım. "Çingene, maymun, bk gibi çirkin" gibi şeyler söylemeye başladım. Üstelik kendi ırkçı konuşmalarına da şahit oldum. Bir arkadaşı benim hakkımda "Türklere benzemiyor, Türkiye'de genelde insanlar esmer olurlar" demiş. Erkek arkadaşım da "neyse ki o kadar tipik ve iğrenç bir şey değil " yazmış. Bu yüzden kavga ettik ama geri adım bile atmadı. Kendini haklı gördü. Hatta arkadaşlarıyla bile beraber bu konu üzerinden benimle alay etti. En ufak tartışmada hatta bazen şakasına "eşyalarını al ve Türkiye'ye dön" gibi şeyler söylüyordu. Ama güya amacı evden kovmak değilmiş. Bunların hepsini sineye çektim ama kendi içimde sindiremedim. Eski sevgilisiyle ilgili sorular sormaya başladım. Fakat sorduğumda hakaret ediyor, bana deli ve paranoyak muamelesi yapıyor. Tüm bunlar yüzünden ben de ona hakaretler etmeye başladım. "Çöp kadar değerin yok, sen de eski sevgilin gibi çirkinsin, ben sana fazlayım, sen o maymunu hak ediyorsun" gibi şeyler söylemeye başladım. Hatta bir ara kendimi kaybedip o... Çocuğu bile dedim. Vurup yüzüne tükürdüğüm bile oldu. Bazı şeyleri aşamıyorum ve uykum bile kaçıyor. Bugün ona yine önceden kendisinin eski sevgilisiyle ilgili söylediği bir sözü sordum, direkt bana küfür etti agresif davrandı. Sonra da "ayrıl o zaman, umrumda değil" gibi şeyler yazdı ve engelledi. Ben de onu engelledim. O engeli kaldırdı ama ben hâlâ kaldırmadım. Siz olsanız ne yapardınız?

Sizce hatalı olan kim?