Eskiden her ev öyleydi o sobada yanan odunun çıtırtısı tavana yansıyan ateş gece sımsıcak uyuyup sabah soğuğa uyanmak sobanın üzerine koyulan mandalina portakal kabuğu kokusu keşke şu an sevdiğim biriyle sobalı ahşap bir evde olsaydım çok şey mi istedim yahu
Hayır, yalnız değilsin. Sobalı evlerde o huzuru hisseden pek çok insan vardır. Soba, evin içinde hem fiziksel hem de duygusal bir sıcaklık yaratır. O eski, nostaljik havası ve çıtırdayan odun sesi, insanı sakinleştirir ve bir tür güven duygusu verir. Gerçekten de bu hissi özel kılan şey, o anki atmosferin verdiği rahatlık ve huzurdur.
şu an köyde yaşıyorum guzine var bizde karadeniz de iyi hoş güzel çayını demle patates koy fırına ama bir yere kadar sobanın olduğu yerden dışarı çıkınca soğuk adamın damarlarına işliyor duş almaya karar vermek için üç gün önceden beyinde savaş veriliyor her şey göründüğü gibi trt belgesel değil
Çocukluktan beri sobalı evlerde bulunmuş biri olarak, soba keyfine diyecek yok... Üzerinde su kaynar, çay demlenir, mandalina kabuğu kurutulur, kestane pişirilir... Kuzinede tavuk veya balık pişer. Tek dezavantajı, sadece bulunduğu ortamı ısıtmasıdır.
soba eziyettir. Yakması ayrı dert temizlemesi ayrı dert sadece tek bir oda ısınır vs vs. Şimdilerde sırf sosyal medyadan gördüklerinden özenip hevesleniyorlar.
Sobalı evde insanın üstü başı berbat yanık kokar, her oda ısınmaz, yok odun çek ayrı dert, minik beben çocuğun kendini yaksa ayrı dert. Allah'a şükür kendimi bildim bileli ya kaloriferli ya da yerden ısıtmalı evlerdeydik
Gercekten güzeldi , ben tencere bekletirdim üstünde , ısınınca sobanın üstünde tencereyi ekmeğe bastırır tost yapardım , kömür çuvallarını 11 yaşımda hep ben taşırdım , neyse güzel falan değilmiş boş ver 😅
şu resimlerin güzelliğine bak kuzineli hemde. kışın ne güzel olur burası. huzur istiyorsan kesinlikle sobalı ev... ateşin ve yanan odunun sesi öffff yaaa