Bunu hakettim mi?

Bir yıl evli kaldım 26 yaşındayım Evliyken o işten gelemden yemeği temizliği ve güzel giyinmemi hazırlardım süslenirdim kapıyı açtığım da öperek karşılardım ardından yakınlaşırdık. Hep gecelikli olurdum pijama bile giymezdim özel günler hariç, çok komik esprili akıllı biriyim onu hep güldürürdüm romantik danslar ışık şovları ile dans eder mum yakardım , her yerde temas etmek isterdim düzenli yakınlığımız vardı. Sevdiği yemeği yapardım sevdiği rengi giyerdim derdi olunca çözmek için yollar arardım , güzel söz söylerdim o uyurken onu izler okşar öperdim bebek gibi severdim , işten erken gelsin diye beklerdim onu çok görebilmek içindi , o gelince telefon elime almazdım sadıktım ona odaklanırdım onu la bir şeyler yapmak için gözüne bakardım , ondan başkası çirkin gelirdi onun parfümünü üzerime sıkardım o işteyken onu özledikçe. Ona resimler atardım neler istediğini sorardım , yanlışlar yaptıkça karşıma alır bir büyük gibi uyarır nasihat ederdim şanslar verirdim. Dışarda bile ona sevgimi belli ederdim toplum içinde bile onun yanında oturup elimle ilk lokmayı ona verirdim ilk onun bardağını doldururdum. Ona yemeğin en fazlasını koyardım , bir çocuk gibi sever kızardım hemen eşli haline dönerdim. Ona hediye alırdım özel günlerde tatlılar hep yapardım evimi güzel kokuturdum hep evimdeydim. Onun için istemediğim küçük bir ilçeye taşındım tek başımaydım ailemsiz. Ama o ne yaptı? Evlilik öncesi yüklü borç yapmış 1.5 m habersiz. Sonra aldattı yüzüğümle o kadına para yolladı. Sonra eve gelmez oldu geç gelirdi hep çeşitli bahanelerle çıkardı. Altınlarımı sattı yüklü miktarda izinsiz. Sonrada şiddet hakaret yalnızlık ve boşanma … ailesi de ayrı bir dertti çok müdahale ederdi akıl vermek amacıyla ona. Oyun ve telefon bağımlılığı vardı. Küsken artı 18 lik video izlerdi gizli. Her yanlışı gördükçe uyardıkça tekrarlandıkça kötü ben oldum sanki evde huzur istemeyen sorun çıkaran bendim ona göre. Hep kötüye yoran bendim … adam hiç iyi şey yapmadı ki ben iyi bir şey düşüneyim her hareketine artık şüpheliyle bakıyordum aldatınca kısıtladım kontrol altına almak istedim iki ay ancak dayandı sonra tekrar sosyalleşti gece 12 ye kadar hafta da 4-5 gün. Annesi bana kardeşiyle iftira attı söylemediğim bir sözden dolayı onlarla konuşmayı kestim evime onlarla alakalı sorun taşımak istemedim artık kendi evimi korumak için hep uğraştım. Ama karşımdaki adam ergen biri olmuştu baştaki olgunluğu gitmiş beni soğutmak beni yormak için çalıştı. Tahammülüm sevgim saygım güvenim bitti ve onun da … artık bir düşmanla konuşur gibi olduk son kavga da arkadaşından kaynaklı dövdü sonra bana boşanınca iftira attı. Sizce ben ben bunu hakkettim mi? Kardeşlerine ablalık ettim. Ona arkadaş sevgili eş gibi oldum. Renkli bir kadındım eve hapsolan. Ben o yokluğun içinde ona çok şans verdim ama kavgacı ben oldum kızdığım için ne bekliyorlar? Başlarını okşmayı mı? Üniversite mezunuyum dini eğitimim var kapalı biriyim kültürüm var ama o lise terk olmasına rağmen bunu sorun etmedim evlendim sevgi herşeye yeter diye ama olmadı arkadşalar. Dışarda adabı muaşeret kurallarına dikkat eden hanımefendi biriyim. Niye böyle oldu?
Bunu hakettim mi?