Nereye gitmesem bilemedim, Acıyla gecen bir ömür dilemedim, Olduğum yerde rahat değildim bunu istemedim, Yaşamak bir zincirdi ve ben zincirlendim.
Solmuşların en masumuydun hani, Canlı iken çoğu umrunda değildi tabi, Sürekli mutlu olacağını mı zannettin zati, Yaşadıklarım , pek coğuna kâfi. Psigaresh
Her öğrendiğiniz bilgi , bilgisizliğinizi mi pekiştiriyor?
Yok. Her bilgi yeni bir ufuk gibi aklıma giriyorsa detaylarına inerim. Deneyimler olmadan tecrübe elde edilmiyor ki bu da bilgisizlikten gelmiyor. Eğer öğrenmeyip üşengeçlik ediyorsak sonradan hayıflanıyorsak öğrenmek için bilin ki o bilgisizliğin ne kadar geç kalınmış olduğunu gösteriyor.
Aynen kardeşim. Öğrenmenin yaşı yok bence. Akıl sağlığın yerindeyse her türlü bilgi öğrenilir. Herkesin aslında biraz her alanda bilgisi olmalıdır. Çünkü girdiğin ortamda en azından söyleyecek sözlerin olmalıdır. Böylece kendine güven gelir. Çoğu kişi bundan muzdarip ve asosyal oluyor. Özellikle üniversiteli gençler.
Soran
1 yıl
Yani bende aynı durumu yaşıyorum : ) bakalım hayat neler gösterece
Valla kardeşim sana söyleyeceğim mezun olmadan alanını iyi öğren ve gerekirse bitirmeden staj yap zorunluluk olmasa da. Sonra finansal yönden bilgiler öğren ve özellikle teknoloji odaklı bilgiler edin ve gerekirse makale ve yazılar oku. On yıl sonra beni hatırla. 😃
Şiir çok güzel, kalemine sağlık. Evet öyle.. Yeni bi şeyler öğrendikçe daha fazlasının olduğu düşüncesi ve hepsini bilemeyeceğimi bilmek.. garip ama hoş bi duygu daha da heveslendiriyor öğrenmek için
1
24 Yorumla
Soran
1 yıl
Teşekkürler.
Öğrenmek icin teşvik ediyor ha anlıyorum. Hepsini bilemeyeceğini bilmek
Hadi canım ") İnanmam 😂 90 lar güzel değildi evet ama Seksenler gibisi yok bence hem içimizden hem gerçekçi, doğal : ) Konudan bağımsız yaşını merak ettim ama cevaplamak istemezsen sorun değil 🙂
Gerçekten şaşırdım o zaman : ) Tavsiye ederim ama keyfine kalmış tabii. Ben normalde tv izlemem ama yalnızım tek eğlencem akşam seksenler izleyip deli gibi tek başıma gülmek oldu bsjxjwsğzisi
Vay be şaka gibi. Araştırayım merak ettim kendini donduranları. Bi film izlemiştim dondurma niyetine alıp kapsülün içinde insanları yakarak öldürüyorlardı..
Teorik bilgilerin hepsi doğru olabilir ancak bunu pratikte doğru bulabilmek için deneyim gerekir... Deneyimse hatalar, yanlışlar sonucunda hata yapmamayı, yapsan da toparlamayı öğrenmektir. Yani teoride öğrendiğim bilgi yeni hataların cahilliğidir bu yüzden bilgisizliğimi pekiştirir...
Bazı zamanlar gereksiz bilgiler, kafamızın içinde bir çerçöp gibi yer alıyor.. Olumlu ve kaliteli bilgilerin yerini işgal ediyorlar ve o cihetle bilgisizliği arttırmış oluyorlar...