Görüyorum cübbe giymiş sakal bırakmış hocalar kalkıp Tevrat bozuldu deyince inanın gülesim geliyor bir insan bu kadar dinin içinde olup dinden uzak olamaz diye yahu Tevrat bozulmuş bir kitap olsa kuran onu tesciller mi bir insan düşünür bugün tevratta yazan hersey kuranda ayni şekilde geçiyor eğer Tevrat bozulsaydi bu benzerlikler olur muydu sadece bir kısmı değiştirilmiştir tamamen bozulmamistir dininizi bilin yoksa yaşadığınızı din sanırsınız anladınız mı
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çok vahşet içeren dehşete düşüren bir kitap tamamen Yahudilerin bozduğu ve kendi kültürlerinin kitabına çevirdiği bir kitap
Domuz eti yememe
Kan yutma
Sünnet
Sakal bırakmak
Tarikat
Bir çok şey Yahudilerden İslama aktarildi biliyor muydun
Eski ahitin güncel tanrısı dünyada en dehşetli en şeytani şeydir
Tanrı daha sonra tüm kadınların tehlikeli doğumlar yapması gerektiğini emreder çünkü Havva meyveyi yemiştir. Hiçbir şekilde, biçim ve formda, atalarımın günahlarının bedelini ödemem adil değildir. (Yaratılış 3:16)
Tanrı, hiçbir gerekçe göstermeden, Habil'i Kabil'den üstün tutarak kardeş rekabetine neden oldu. Bu kayırmacılık eylemi Habil'in ölümüne yol açtı. (Yaratılış 4:3-5)
Tanrı, büyük tufanda sekiz kişi hariç, gezegendeki her erkeği, kadını ve çocuğu kasıtlı olarak öldürdü. (Yaratılış 7:23)
Tanrı, Hacer'e köleliğe dönmesini ve efendisi için çocuk doğurmasını emreder, oysa Hacer bunu istemez. (Yaratılış 16:7-9)
Tanrı, sadece eşcinsel oldukları iddiasıyla bütün bir şehri (kadınlar ve çocuklar dahil) yakar. (Yaratılış 19:23-25)
Er, Yehuda'nın ilk oğlu, Rabbin gözünde kötüydü; ve Rabbin onu öldürdüğünü. Er nasıl kötüydü? İncil bize bu bilgiyi vermiyor, sadece Er'in Rabbin gözünde kötü olduğunu söylüyor. (Yaratılış 38:7)
Tanrı, kayınvalidesiyle ensest ilişkiye girmeyi reddettiği için Onan'ı öldürür. (Yaratılış 38:10)
Çıkış 12:29 Tanrı, Firavun İsrailoğullarının kölelikten kurtulmasına izin vermezse Mısırlılara bir sonraki felaketinin ne olacağını Musa'ya defalarca söyler. Sonra Musa'ya (yine defalarca) Firavun'un kalbini katılaştıracağını, böylece İsrailoğullarının gitmesine izin vermeyeceğini, böylece kendi halkına bir felaket getireceğini ve ona İsrailoğullarının Rabbinin müthiş gücünü göstereceğini söyler. Bu tekrar tekrar gerçekleşir ve Mısır halkına felaket üstüne felaket getirir. Bu ayette rahatsız edici olan şey, Tanrı "Firavunun kalbini katılaştırdığında" Firavunun özgür iradesine müdahale ediyor olması ve en sonunda Mısırlılara sorumlu olmadıkları bir şey için ceza getiriyor olmasıdır. Tanrı, son bir ceza olarak Mısır'ın tüm ilk doğanlarını öldürmeye karar verir. Rab, İsrailoğullarını "her şeye gücü yeten" gücüyle kendisi özgürleştirebilirken, kendini masum çocukları öldürmeye indirgemiştir.
Tanrı, çocukları babalarının günahları için üçüncü ve dördüncü kuşaklara kadar cezalandırır. Bir çocuğu atalarının günahları için cezalandırmak pek de adil değildir. (Çıkış 20:5 ve 34:7)
Tanrı köleliği onaylar. Hatta köleliğin nasıl yürütüleceğine dair yasalar bile koydu ve onları dövmeyi onaylayacak kadar ileri gitti. (Çıkış 21:2-6)
Tanrı birinin kızını satmasını onayladı. Herhangi bir varlık bir başkasına çocuğunu kelimenin tam anlamıyla köleliğe satmasını nasıl söyleyebilir? İğrenç! (Çıkış 21:7)
Tanrı cadıların, büyücülerin ve büyü yapan herkesin ölümünü emreder. Üzücü bir şekilde, bu ayet Engizisyon için bir gerekçeydi. (Çıkış 22:18)
Tanrı, 3.000 İsraillinin altın buzağıya tapmaktan daha büyük bir suç işlemedikleri için öldürülmesini emretti. Sizin için bilmiyorum ama ölüm oldukça sert bir cezadır. (Çıkış 32:27)
Tanrı, birinin anne babasına küfür etmesi için ölüm ve zina için ölüm emreder. Aman Tanrım, bu tür yasalarla nüfus neredeyse sıfıra inmiş olmalı. (Levililer 20:9-10)
Tanrı bir kez daha homofobiktir, ya da en azından bağnazdır. (Levililer 20:13)
Engelliler sunağa yaklaşmamalıdır. (Levililer 21:16-23)
Ve oğullarınızın etini yiyeceksiniz, ve kızlarınızın etini yiyeceksiniz. (Levililer 26:30)
Tanrı insan kurban edilmesini emretti ve buna izin verdi. (Levililer 27:28-29)
Tanrı Korah'ı ve ailesini diri diri gömer. (Sayılar 16:27)
Tanrı, Musa'nın liderliğine katılmayan 250 Levi prensini öldürdü. O kadar kana susamıştı ki, ikna edilene kadar daha fazlasını öldürmek istedi. Daha sonra, 250 prensi öldürmenin yanlış olduğunu düşünen 14.700 Yahudi'nin üzerine bir veba koydu. (Sayılar 16:35)
Tanrı, Yahudilere bir iyilik olarak Kenanlıları Horma'da tamamen yok etti. (Sayılar 21:1-3)
Tanrı, Musa'ya Heşbon'da Amorluları , erkekleri, kadınları ve küçükleri de dahil olmak üzere tamamen yok etmesinde yardım etti. (Sayılar 21:27-35)
Tanrı, Musa'ya çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere tüm Medyen halkını öldürmesini emreder. Üstüne üstlük, bakirelerin Musa'nın askerleri tarafından daha sonra tecavüz edilmek üzere saklanmasını emreder. (Sayılar 31:17-18)
Tanrı, Musa'nın ordusuna 60 şehri tamamen yok etmesini , içlerindeki bütün kadınları ve çocukları öldürmesini emretti! (Tesniye 3:3-7)
Tanrı İsraillilere yedi milletin tüm insanlarını öldürmelerini emretti. Hatta onlara merhamet göstermemelerini bile söyledi. (Tesniye 7:12)
Tanrı, bize miras olarak verdiği kentlerde yaşayan her canlıyı öldürmemizi emrediyor. (Tesniye 20:16)
Bir *, “onuncu kuşağa kadar” bile kiliseye gidemez. Sanki masum bir çocuğa ibadet etme hakkını reddetmek zalimlik değilmiş gibi. (Tesniye 23:2)
Böyle bir din nasıl bozulmamış olabili, şeytani
öyledir
Sen ne kadar boş adamsın inan boş adamsınız
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!