https://youtu.be/mAFmFmp7dZk?si=YK5oR5iRaCKgtVqs
youtube.com/shorts/gPCyfGI1Pk8?si=PRqeiMKpOelqvoz3
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Günaydın millet😇
Size günlük hayattan basit bir soru, bakalim kim neyi ne kadar biliyor 😉😉
Belieye toplanan çöpleri ne yapar? Karton plastik geri dönüm falan demeyin. Ayrıştırılamayacak durumda olanlari soruyorum?

Pazar günü sabah sabah kafama bu mu takildi yaw 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤷♀️
Geri dönüşümü olanlar ayrıştırılip kullanılıyor. Evet TR plastik çöplüğü olmuş durumda ama bunun da bir sebebi var. Türkiye bu atık plastikleri hammadde olarak kullanıyor. Özellikle pazarlarda gördüğünüz sebze tasimak için kullanılan siyah incecik , kırılgan kasalar var ya, Hah işte onlarin hammaddesi büyük oranda çöp plastikler. Onları ucuza mal etmek için ger dönüşüm plastik kullanıyor. Orijinal hammadde kullanılsa çok daha pahalıya mal olacak çünkü.
Geri dönüşümü yapılamayan çöpler ise parçalama makinaları kullanılarak en ufak parçalara ayrılıp yakılarak enerji üretiminde kullanılıyor. Yani eğer geri dönüşüm mekanizma yatırımı belediye tarafından tam yapılırsa çöplerin tamamı bir şekilde geri dönüştürülur. Zayi olacak çöp nerdeyse yoktur. Ama Türkiye'de boş araziden bol bişey olmadığı için yığınlar halinde boş arazilere dökülür.
Belediye mi çöpleri ne yapar?
Şehrin belirlenen çöplüğüne döker:)
İzmir'de çöplükte metan gazından elk üretilen bir tesis var mesela
Her belediyenin kendi tasarrufu Yani ama bu dünyanın en büyük sorunu zaten
Peki o belediye coplukleri hic mi dolmaz. Her gun kamyon kamyon alinan o kadar cop sigar mi ki?
Bir 2. si belediye coplugune dokuldu diyelim. Sonrasi ne oluyor?
Yazdim ama :)
Her belediyenin bir planlaması vardir fakat cok da seçenek yok hava ve koku kirliliği yakıldığı da olur çeşitli projeler ile degerlendigi de :)
Bu birde dünyanın en büyük sorunu cop özellikle de plastik cop :)
Yani bunun ile ilgili dünyanın bir cozup arayışı var ve dünyada ki en çok cop çıkartan varlık insan :)
Cevap
16Cevap
Issız bir yere döküyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam dış ülkelerden birine çöp ihraç ediyoruz son yıllarda.
Sana daha korkuncunu soylimm; Turkiye avrupanin coplugu durumunda. Bircok ulkenin toplanan plastikleri Tr'ye sevk ediliyor, hatta Adanaya yanlis hatirlamiyorsam 😔😪 bulursam o paylasimi atimm. Senaryonun korkunclugunu dusunsene‼️‼️
Durum tam tersi o halde, ben yanlış hatırlıyorum.
Almanya dami türkiye demi ama hepsi degişik calışır canim
Kafana gore cevapla iste nerde neyi biliosan 😊
tamam ayri ayri yaz sende 😄😁
A B diye grupla.
Güzel ve sağlam bir poşete koyulup çöpe atılır. Sen garipsin 😅🤣🤣
He yaa, ben nasil dusunemedim.😬😬
...
Sen de benim gibi trollemelere basladin artik bakiyorum, cok takilma bana, bulasiciymis bak 😅😝
Azcik aklımız var onu da yakcan anlaşılan 😅
Hahaha 😆
Resimdekini de ilkkez goruyom cahillik galiba benimki
Nasil yani. Anlamadim?
Resimdekini ilk kez gördüm ondan
burada topladığı çöpleri gaz yapımında kullanıyorlar bir nevi çöp ve atiklardan enerji üretimi diyebiliriz :))
Maalesef birgün kandırıldık ve çok geç anladık diyeceğiz 🤦
Toprak kazılır ve gömülür. Tüm dünyada bu şekilde şu an bazen de yakılır ve elektrik elde edilir.
bizim burada bi yakma tesisi var, güya fitresi var, yersen. sözde enerji üretiyorlar
Görmüyorlar diye biliyordum
Ben görüom 😆😅
Gözün biri kapalı iken fazladan Arf girmiş araya
Hahaha dogru da yazamio 😝
Nereye gomuyorlar o kadar seyi Allah askina? Hadi gomdu diyelim o zehirli atiklar topraga karisinca ne oluyor? 😟
Saha yapılırken büyük çukur açılır ve içine yalıtım yapılır toprağa karışmasın diye ve buraya atıklar atılmaya başlanır.
Toprağa gõmúyordur 😀
Ama o kadar zararli atigin topraga karismasi da korkunc degil mi 😟😟
Hem her gun alinan kamyon kamyon copleri dusundukce bu ciddi anlamda buyuk bir toprak alanini kapsamali
Normalde gelişmiş ulkeler belki enerji elde etmek gibi teknolojiler de kullanabilir ama çoğu ülke toprağa gõmúyordur veya bizim gibi ülkelere ihraç ediyor ara sıra haberleri düşüyor yani tabii ki o kadar çöp ne oluyor ilginç bir nokta 😀
Tersine bi durum var, Tr Avrupanin coplugu durumunda 😟🥹 her yil tonlarca plastik atik ulkemize gonderiliyor. Bulup aticam o videoyu da senaryonun korkunclugunu gorun 🤦🏻♀️
Belirlenen bir alana döküp bırakıyor
Peki ya sonrasi?
Alan imara açılana kadar şehir büyüyene kadar orada kalır
Imara acilinca ne oluyor peki o copler?
Başka yere taşınıp dökülür ya da öğütülür
Yapma şöyle pp tetikleniyorum lütfen olur mu libidom artıyorr
Bilmiyorum bilgim yok..
Elektrik üretir
Hepsinden de uretilmez mi? Dusun bir suru boklu bez attin, ped attin, kullanilmis siringalar tuvalet kagitlari plastikler. Bunlardan ne elektrigi uretirsin?
Çöpe atıyorlardır😂
Wayy cok mantikli 🤔🤔
Tabi yani😏
Dönüşüm
Dönüştırulemeyecek durumda olanlari soruyorum; yani plastik, karton, metal, cam, bio atik disindakiler
Çöplüğe
Eee peki sonrasi? Noluo coplukte? Hic mi dolmuyor bu coplukler? 🤔
Eriyor yok oluyor pazaitlrr
Ufacik bir plasik bile dogada 1000 yilda yokolur, bundan habrin var mi? 😪😔
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?