Sağlığa zararlı kavramı tam önümüzde şekilsiz bir ucube gibi durur. Her şey sağlığa zararlıdır; naylon poşet, sigara, kablolu ağlar, karbonhidrat, ilaç, un, şeker, alkol, topuklu ayakkabı, telefon… Sağlığa zararlı şeylerin hepsini bir araya getirdiğimizde geriye pekte bir şey kalmıyor.
Hayat sigara gibidir. Yaşamak sigara içmek gibidir. bağımlılık yapar ve sağlığa zararlıdır. hiçbir şey olmayacakmış gibi başlanılır her ikisine de. Bırakabilirim sanılır, bırakılamaz. Kimileri başarabilir bırakmayı, kimileri başaramaz. kimileri hiç zarar görmez, kimileri görür. Önce kokusu siner üstüne, çıkar sanılır, çıkmaz. Hayat bir çıkmazdır. Kendi içinde bir çıkışı yoktur. yaşamak bağımlılık yapar, tıpkı sigara gibi, zararlı olduğunu bile bile, acı çeke çeke yaşanır. Sigarayı içine çekersin, aynı yaşamanın ağırlığını içine çektiğin, çaresiz kalıp zorlukları sineye çektiğin gibi. Çok kısadır bir sigaranın içim süresi, tıpkı hayat gibi. hiç bitmeyecek sanırsın; bir de bakmışsın bitmiş. Paylaşırsın hayatını hiç tanımadığın insanlarla, tıpkı sigaran gibi. son bir sigaran kalmıştır, onu da hiç tanımadığın birine verirsin, tıpkı hayatını verdiğin gibi. sigara istersin hiç tanımadığın birinden, tıpkı umut dolu gözlerle bir yaşam, bir sevgi ister gibi. Dostum sandığın sigaran seni içten içe zehirler, aynen hayatın yaptığı gibi. yaşamak sağlığa zararlıdır, tıpkı sigara gibi...
Ben artık bambaşka bir yıldızlayım yerdeniz, Senin alasafaklarin yordu beni yordu beni, Senin bir yaninda bahar var bir bir yaninda kıyam, Sahiplerin eşkalimi sordu benim sordu benim. Derdi şair. (Alıntı)
Belki yaşamda kendinden vazgeçmişti, Baharı bekleyemeden kalp krizi geçirmişti, Zamanın sancısı tarafından seçilmişti.
Onlar olmasa bile zararlıdır. Çünkü doğduğumuz andan itibaren yaşamın kendisindeki tehlikeler sağlığımızi tehdit eder. En başta da bakteri ve virüsler.
Sonrasında da zamanla bu artarak devam eder. Önce bu zarara karşı yenilenerek başkaldırırız vücudumuzla fakat bir süre sonra bu etki kazanmaya başlar ve yavaş yavaş zararını arttırır.
Onlarında zevki başkaydı. Herkesin oynayabileceği, reklamsız yüce gönüllü bir oyunlar evreni😸
Ama gerçekten bir arkadaşa bakıp çıkmışım. Sana derin oyun bilgimden aynı zamanlarda oynadığım diğerlerini sıralayayım. Öhöm.. Nfs araba oyunu, counter, bir tane daha vardı adını unuttum onu hemen şimdi bulmalıyız. Bir adam vardı silahları falan oluyordu, araba istediğinde arabası olanı çıkarıp attıktan sonra biniyordu. Neydi o?
Yaşamak insani her duyguyu yeşerten dünyasını güzelleştiren bir faaliyet aslında. Ama bizi ası tüketen, hayallerimizi söndüren ve fikir ağacımızın yapraklarında sigara gibi canlılığını tüketen insanlar. Dallarımızı kabalığı ve yıkıcı bakışlarıyla kesen yargıçlar.
Sahi ya, her şey zararlı. Bi de ülkede gıdalara plastik hariç her şeyi katıyolar. Domuz eti, öşşek eti, at eti, insan eti (bunu da yakında katarlar), salatat, dalak böbrek. Sinir var stres var, "ne bakıyon" muhabbetinden adam pıççaklıyolar. Kısaca ölelim biz djndndjd
Yok, 12 saat izin veriyolar, zar zor 36ya ikna ettim. Maaş günü gelince mavışlar hesaplanırken iş kanununa aykırı davrandığım için azar yicem muhtrmelen ama napalım, atın azar yiyişi arpadan olsun
Yaşamak, aslında bir denge sanatı. Modern hayatın sunduğu her şeyin bir yan etkisi var; stres, teknoloji, işlenmiş gıdalar ve çevre kirliliği. Ancak sağlığa zarar veren unsurları bilinçli seçimlerle dengeleyebiliriz. Temiz hava, dengeli beslenme, spor ve ruhsal dinginlik, bu zararlara karşı kalkan oluşturur. Yaşamak başlı başına risk içerir ama doğru alışkanlıklarla sağlıklı bir yolculuğa dönüştürülebilir.