1 yılSana Türkçe okumanın uygun olmadığını hangi dahi soyledi. 41:44 süre:.. .. Eğer onu Arapça olmayan bir Kuran yapsaydık, "Neden o dille indi?" derlerdi. İster Arapça olsun ister Arapça olmayan, de ki: "İnananlar için bir hidayet ve şifadır. İnkar edenler ise, sanki kendilerine uzak bir yerden sesleniliyormuş gibi, ona karşı sağır ve kör olacaklardır."
Sure 54, ayet 17... Biz Kur'an'ı öğüt alınsın diye kolaylaştırdık. Öğüt alan var mı?
Sure 54 ayet 32.. .. Biz Kur'an'ı anlaşılsın diye kolaylaştırdık. Düşünen yok mu?
Sure 54 ayet 22. .. .. Biz Kur'an'ı öğüt alınsın diye kolaylaştırdık. yok mu öğüt alan?
Kuran-ı Kerim 18:54 .. .. Biz bu Kur'an'da insanlar için her türlü örneği açıkladık. İnsan ise çok tartışmacıdır.
Kuran Suresi 6:38 .. .. Biz bu kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.
Kuran Suresi 7:52 . . . Onlara, inanan bir oplum için bilgi, hidayet ve rahmet içeren, ayrıntılı olarak açıklanmış bir kitap verdik.
Kuran suresi 17:36 .. .. .. Kendiniz doğrulamadıkça hiçbir bilgiyi kabul etmeyin. Size işitme, görme ve beyin verdim ve bunları kullanmaktan siz sorumlusunuz.
Kuran 20:114 ... De ki: "Rabbim, ilmimi artır.
Kuran. Sure 21:10. Size mesajınızı içerenbir Kitap indirdik. Akıllanmıyor musunuz?
Ayrıca sorunun cevabını biraz araştırma yaparak bulabilirsin yani. arapca okuması kuranin değiştirilmesini de engeller. İncil ve Tevrat'ı ele alırsak, birden fazla çevirinin anlamları değiştirdiğini ve anlamı değiştirmenin ilk başta zararsız görünebileceğini, ancak zamanla çevirilerin devam eden çevirileri ve yeniden çevirilerinin vb. anlamı oldukça kökten değiştirebileceğini biliyoruz. Allah, Kuran'ın mesajının böyle değişmeyeceğini ve zamanın sonuna kadar aynı kalacağını vaat etmiştir. Bu, orijinal Arapçanın bozulmadan korunmasıyla sağlanır. Aslında ilk alimler, İncil gibi değişeceğinden korktukları için Kuran'ın herhangi bir bölümünü çevirmekten çekiniyorlardı
22 Yorumla- 1 yıl
Neden aynı şeyi savunurken ben fırça yiyorum :D Olayı tek düzeye indirgemeye gerek yok. Arapçasını öğrenecek devlete bağlı birimler zaten su an da var o zaman da olsun. Hafızlara arapça öğretilsin vesaire. Okuyan halk Türkçe okusun. Asker yetiştirme gibi düşün. Hafız yetiştir kim yetiştirme diyor ki? Ama bütün sivillerin asker olmadığı gibi kuranı okuyanlar da Türkçe okusun. Okusun ki ne yazıyor ne yapması lazım nasıl davranması lazım nasıl iyi bir insan ve musliman olmayı öğrensin. İlla full tüm dünya Türkçe okusun ya da arapça okusun gibi bir durum olmasın...
- 1 yıl
Doğru önemli olan anlamak ve öğrenmek
En İyi Cevaplar
Konca Kuriş sanırım Türkçe ibadet edilenebilir , kadınlar kapanmak zorunda değil tarzı açıklamalar yapmıştı sonra işkenceler ile öldürdüler kadını…. Sorgulayan insanları istemedikleri için okusunlar ama anlamasınlar diye düşünüyorlar , işlerine geliyor din iman kullanılarak kandırılabilecek koyunlar.
00 Yorumla
1 yılİnsan anlamadığı şeyi uygulayamaz ve insanlar neden Türkçe okuyunca kabul olmuyor bu ne biçim akıl 😏
İmanı hangi yönden kullandığın kadar önemli bir şey yok size bunu nasıl anlatalım.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Diğer konusunda 95,4b cevap paylaştı.
u 1 yılHadi ateistler bunu da açıklasın bekliyoruz...
bence önemli olan dil değil niyet olması lazımdır.
10 Yorumla
1 yılKur'an, bütün milletlerden insanların ortak inandığı İslâm dininin tek ortak dilidir ve her müslümanın öğrenmesi farz olan bir kitaptır..
İngiltere de cami de namaz kılan bir japon İngilizce okunan bir Kur'an dan ne anlayabilir, ama İngiliz ve Fransız ya da japon müslüman kişi ortak dilde Fatiha suresi okuduğu zaman ve ayetlerin kendi dillerinde anlamlarıni biliyorsa işte o zaman ortak nokta da bulusulabilir..
Nasıl ki Mekke de , 200 ülkeye yakın insanın ve milletin, tek bir Kâbe yi merkez alıp secde ediyorsa Kuran da tek bir dille okunur..
Gelelim Türkçe küfüre , sen dua ederken Türkçe dua etmende nasıl ki yasak yok sevap verse Türkçe küfür etmende yasak ve günah yazılır.. selametle vesselam 🌹
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu dünyada hiçbir dil diğer dile tam karşılığında bir şekilde cevirilemez. O yüzden Kuranı ibadet icin aslı olan Arapça dili ile okumalıyız. Ama olur da ne yazdığı hakkında fikir edinmek istiyorsun meal ve tefsirlere bakabilirsin. Ama Arapça Kuranı tamamen hayatından cikaramazsin eğer Muslumansan. Bu ezan için de geçerli. Sadece Türkce değil her dilde küfür günah. Sonuçta anlamının ne olduğu belli.
213 Yorumla- 1 yıl
Ama bu bahsettiğin şey bu alim dediğimiz kişilerin uydurması bunu biliyorsun dğeil mi? Hemen kanıtlayabilirim. herhangi bir surenin herhangi bir ayetinin anlamını googleye yaz. Çıkan 100 sonucun hepsinin aynı anlamı vereceğini anlarsın. Birebir bir örnek verecek olursak. ''bu mumları al tam çemberin ortasına yerleştir'' bu cümleyi sana şu şekilde de söyleyebilirim. ^^mumları tam çemberin ortasına koy'' Kelime ve harflerin farklı olması sende farklı bir anlam oluşturdu mu? Hayır. Ne bahsedildiğini ne konusulduğunu anlatmak istediğim gibi anlamıs oldun. Evet bende zamanında bize söylendiği gibi, aşağı yukarı yazdıkların gibi savunurdum. Ama biraz derinlemesine araştırdığımız zaman bu sefer ortaya çıkan tablo şu oluyor. Mesela kuranda der ki bir insan İYİ BİR İNSAN olamıyorsa, musliman da olamaz. Kuranda beled suresinde bu yazar. Ama bize nasıl öğretiyorlar? Musliman olduktan sonra kötülüklerinin cezasını çekip cennete gideceksin. Ama kuran diyor ki hayır. Önce iyi bir insan olmak zorundasın. Bu sefer ne oluyor? İşçinin hakkını yiyen, fakiri ezen, muhtacı gözetmeyeni hak hukuk faiz yiyen, her türlü 3 kağıtla iş yapan yalan söyleyen ama namaz kılıp kuran okuduğu için cennete gideceğine inanan insanlara dünyayı cehennem eden kişiler türüyor. Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Cevap sahibi1 yılBen zaten insanların Kur'an'ın emrine göre yaşaması taraftarıyım
- 1 yıl
Türkçesini bilmeden neyi yaşayacaklar? Türkçe okumadan nasıl mğrenecekler? Cübbelinin yalanlarıyla mı? Peygamberden 300 sene sonra 400-500 adet yazılan sözde sahih hadislerle mi? Ki bugün sayıları en son 3 milyona geliyordu. Sadece bu hükümet zamanında 250 binden fazla doğru bilinen hadis yalan diye sahıh hadislerdne kaldırıldı. Bunun için soruyorum zaten. Türkçesini okumadan ne sakallı şeytanların insanları nasıl kandırdığını bilebilir insanlar ne de inançlarının neyi emrettiğini bilir. Bugüne kadar duydun mu hiç kimseden iyi insan olmadan musliman sayılmayacağını ayeti verdim açıp okuyabilirsin. İşte bu yüzden böyle bir soru soruyorum. Ama böyle sorduğum için kafir edip engelleyenler oldu :)
Cevap sahibi1 yılBelli hadis nakilcisi kişiler var. Onların hadisleri doğru. Mesela. Müslüm, Tirmizi, Ebu Davud. Ve ayrıca mantığınla da hadis doğru mu yanlış mı cozebilirsin diye düşünüyorum. Bazı hadisler ben uydurmayim diye bağırıyor zaten.
- 1 yıl
Geldin mi soruma? Türkçesini okuyup bilmediğin şeyi hangi hadise uyduracaksın? Tırmizi kim? Ebu davud kim? Ne kadar tanıyorsun haklarında ne biliyorsun? Bundan 200 sene sonra cübbeli ahmeti de böyle anacaklar. Tanımadığımız kişilerin bilmediğimiz kişilerin sözde hadislerini nasıl kabul edeceğiz. İşte sana soru tırmızı ne zaman doğdu? Peygamberin ağzından çıktığına inandığı sözler ne zaman çıktı? Peygamber 632 yılında vefat etti. Sadece duyduklarınızı size öğretileni kabul ediyorsun. Mantığını kullan hele. Peygamberden 200 sene sonra doğanlar mı sahih kaynak gerçekten?
Cevap sahibi1 yılTamam da bu hadisler çıkıp bir tane adamın kendi kendine bu hadis diye ortaya attığı sözler değil. Pek çok hadis kaynağında geçiyorsa eğer doğru olma ihtimali yüksektir. Yoksa bugün ben de gider aklımdan bir cümle kurar bunu hadis diye ortaya sürerim. İnanan birkaç saf illla olirdu
- 1 yıl
İnan aynen de senin söylediğin gibi biliyor musun? Dünya sandığımız kadar karmaşık değil. Daha 1700 lerde vatikan denize açılanlar zenci olur diyordu ve tüm avrupalılar böyle inanıyordu. Bak ben sadece sorguluyorum inanç zaten kişinin kendi yolculuğudur. Ben inançlı bir muslimanım ve hiç kimse beni inancımdan çeviremez. Ama bazı gerçekleri o işin içine girince anlıyor insan. Eğer peygamber hadis isteseydi kendi zamanında hadis yazdırırdı. Ama o kendi zamanında kuran hariç yazıları yakınız diye emretmiş 4 halifeye de bunu tembihlemiş. Bana ümmetim soru soruyor bende kuran akdi üzerine yanıtlar veriyorum. Bunları not almayınız insanların kafasını bulandırmayınız. Ben Ben hangi soruya ne şartlarda bu cevapları verdim benden sonra ki ümmetim bunu bilemez. Ben buna kefil olamam demiş. O yüzden 4. halife devri bitince yine hadis toplamışlar. Kendilerince peygamber şöyle demişti peygamber böyle demişti diye... Kaç tane sahte hoca var yüz binlerce milyonlarca inananları var. Menzil tarikatını duymadın mı hiç? Hiç bitmeyen çorba kazanları varmış. Neredeydi deprem zamanında? Ona inananlara sorsan küfür ederler sana şeyhimize küfür mü ediyorsun diye. Tamam da deprem zamanında neredeydi bu çorba kazanı Allah hikmetini depremzedeler den mi sakladı? Yani küfrü aslında ben yapmıyorum küfrü bu şarlatanlar yapıyor kendi cepleri için...
Cevap sahibi1 yılYa tamam da Kuran yaklaşık bir 600 sayfa kitap. Allah ne istediyse hepsi Kuran'da yazamaz ki. Kaldı ki bazı çok ince ve detaylı şeyler var. Onların mesela Kuran'da ne işi var. Mesela cinsel hayatla ilgili şeyler, vücutta yapılmasi günah kabul edilen şeyler filan bunların Kuran'da ne işi var?
- 1 yıl
Bak işte bilmiyorsun ki kuranı. Kuran en başından en sonuna kadar tek bir olay anlatan bir kitap değil. Kuran sure lerden olusur. Sureler de ayetlerden. Her sure farklı bir olayı anlatır. Bu olaylar peygamber zamanında vuku bulmuş olaylar üzerine indirilmiş surelerdir. Mesela gayrimuslimler muslimanlara işkence edip ailelerini katletmeye başlamışlar. Bunun için bir sure inmiş ve bu olay üzerine muslimanların alması gereken aksiyonlar yazılmış oğütler verilmiş. Mesela bir şehir feth edilmiş. Kuranda o fethedilen şehre nasıl davranılması gerektiği ile alakalı sure gelmiş. Ayet de bu sureleri oluşturan her bir cümle gibi düşün. Ve demiş ki kuranda size lazım olacak temel bilgiler var. Ne gibi durumlarda nasıl aksiyonlar almanız ile alakalı kuranı kendinize rehber tutun. Yani bir noktada senin hadisleri kurana mantığınla uydurabilirsin sözü var ya, heh kuran sana diyor ki işte bizim ahlakımız yoğurt yeme şeklimiz sen hayatında bu tarz şeylerle çok yüz göz olacaksın. O yüzden bu durumlarda nasıl davranman gerektiğini burada yazanlar ahlakı üzerine inşa et. Bak ne güzel belki bilmediğin bilgiler ediniyorsun...
Cevap sahibi1 yılKur'an'ın mealini okudum ve ne anlattığını biliyorum. Kıssalar var ve olaylar üzerine inen ayetler. Ama Kuran her şeyi detaylı şekilde anlatmaz. Dinin detaylarını daha çok hadislerden öğreniyorsun.
- 1 yıl
Hadisler bir başkalarının çıkarımları. Hadisten öğrenmiyorsun. Bir başkalarının çıkarlarını Allah kelamı ile bir tutmak sakıncalı. Dur bak hemen su anda bakıyorum sana tırmızı den bir kaç ohaa diyeceğin hadis bulurum şimdi en kötü buhariden bi dk.
Kadında, atta ve evde uğursuzluk vardır. Al ebu davud,
Namazın önünden kadın, eşek, siyah köpek, Yahudi veya domuz geçerse namaz bozulur. Al buhari
Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir. tırmızı de ebu davud da buhari de kullanıyor
Çoktanrıcıların yaşlılarını öldürün tırmızı
Namazı terkeden kafir olur. tırmızı
Bunlar hakkında kuran da bir tane örnek yok. Tam tersi kadınlar Allah ın erkeklere emanetidir der yüceltir. Kızma ama dediğim gibi başkalarından duyduğun için bunları sahih zannediyorsun dğeiller...
Cevap sahibi1 yılKadının eksik diye bir şey yok. Bu kadar kadın doktor, muhendis nasıl yetişiyor o zaman kadının aklı eksikse. Ama şöyle bir durum var. Kadının aklının noksanligi derken kastedilen şey kadının duygusallığı ve heyecanlılığı. Mesela kadınlar adaletli ve mantıklı kararlar vermesi gereken yerlerde duygularına yenik düşüp yanlış karar verebiliyorlar. Veya mesela erkeklere göre daha çabuk heyecanlandiklari için anlatmalari gereken şeyleri yanlış anlatabiliyorlar. Ben kendimden biliyorum. Mesela benim de heyecanlı bir yapim var. Ondan mesela bir şey anlatacağım bazen aklımdaki şeyler çorba olabiliyor. Olduğu gibi durumu ifade edemeyebiliyorum Çünkü heyecan konsantrasyonu bozar. Yani kadınların otonom sinir sistemleri erkeklere göre daha hassas. Ha tabi hepsi böyle diyemeyiz. Ama genelde durum bu
- 1 yıl
Tebrik ediyorum bu şarlatanlara pk kondurmamak için kendine hakaret edebiliyorsun. Bu söylediğin şeyler erkeklerde yok mu zannediyorsun? Ben sana bu kadar örnek verdim ya. Yemin ederim binlercesini veririm. Kuranda şunu söylemek istiyor diye bir şey yok. Kuran apaçıktır. Ama kuran okurken zamanın şartlarını ve surelerin o an yaşanılan bir olaya örnek olduğunu bilerek okuyan herkes çoook net anlar.
Gerçek bir tanrıdan gelen kitap hangi dile çevrilirse çevrilsin anlamını kaybetmiyor olmalıdır bu yüzden Türkçe okumak da gayet uygun
10 YorumlaDiğer konusunda 415 cevap paylaştı. bunu neden hocalara değilde bize soruyorsun biz hocamıyız
10 YorumlaKur'an-ı kerim küfür gibi kötü bir söz mu neyin kafasi bu
23 Yorumla- 1 yıl
Konu küfür mü? Burada kuran ya da ezan Türkçe olmaz, Türkçe okununca uygun olmazı sorguluyorum aslında. Aksini iddia edenler neyden sebep iddia ediyor nasıl bilgileri var hangi bilgilerle donatabilir bizi bunun peşindeyiz.
- 1 yıl
Kardeşim bak ben en az senin kadar muslimanım. Etrafında ki insanların %99 u musliman. Kuranı neden okuyoruz? Anlamak için. Ben İsmail ağa dan kuran dersi alıp muslüm gündüzle zikir çekmiş, cübbelinin sohbetlerine yıllarca katılıp büyük aydın diye adlandırdığınız insanların içinde doğdum büyüdüm. Fıkıhmış makammış oymuş buymuş bunların hepsi hikaye. Derler ki mesela aynı alimler siz kuranı yalnış anlarsınız, bırakın biz size öğretelim. Allah kitabında diyor ki''size apaçık anlaşılır bir kitap indirdik'' Allah a mı inanalım bu alim dediklerinize mi? Bak sadece düşün. Allah sana diyor ki kurana göre yaşa, ama sen kuranda ne yazdığını bilmiyorsun çünkü Türkçe okumuyorsun...
1 yılTürkçe Kur’an okumak uygun ve kabul oluyor. Aksini kim söyledi?
10 Yorumla
1 yılGüzel soru😊 mantıklı cevabı bende merakla bekliyorum
00 Yorumla
1 yılKim kabul olmuyor diyor ki
12 Yorumla- 1 yıl
Şeyh hazretleri padişahım aşkım öncüm liderim Allah dostum mubareğim totosunu yediklerim öyle diyor genelde...
- 1 yıl
Kabul olmak fiili başlı başına saçma zaten. Namaz gibi bişi diil ki kuran okumak. Oku okuma hocam amaan
1 yılKur'an evrenseldir her dilde kabul görülür önemli olan doğru niyet etmektir uygun olmama gibi bir durum söz konusu değil sadece Kuran'ın dili Arapça ve Kur'an a en yakın dili kullanmak niyet açısından daha anlaşılır olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl😂😂😂 Harika soru...
18 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Berat_krc Adam mizah yapmış.
- 1 yıl
Aslında kara mizah. Sonuç olarak Türkçe konusup Türkçe iyilik ya da kötülük yapabilmek için dilimizi kullanıyoruz. Madem Türkçenin sevabı yok öyleyse günahı neden var? İnsanlar anlamadıkları dilde okuyup okuduklarının ne anlattığını anlamadığı sürece nasıl ibadet edecek? Dededen atadan kulaktan kulağa dolma bilgilerle mi?
- 1 yıl
@Berat_krc Kanka sen daha kara mizah ne demek bilmiyorsun ki. Şey diyeyim o zaman trajikomik...
Cevap sahibi1 yıl@Berat_krc Arkadaşım sakin ol lütfen. Adam yalnızca mizah yapmaya çalışmış, hakaret gibi bir amacı olduğunu sanmıyorum.
- 1 yıl
Benim sorumda beni engelliyor. Dur engelliyim de cevap ta yazamasın. Kafasını kuma gömerek yaşamaya devam etsin. Allah buna sana akıl verdim düşünemedin mi? Hadi düşünemedin zihninni açmaya çalışanları terslemedin mi dediğinde ''Rabbim cübbelinin sümükü şerifine inanıyordum. Bu kırmızı dik saçlı ne olduğu belli olmayan herifin neyine inanıyım'' der artık. Benim kadar ilim sahibi olmadığına adım gibi eminim...
1 yılKuranın Türkçe okunması uygundur. İbadet olarak kabul olur tabii ki. Ama namazlarda Türkçe kuran okunmaz.
00 Yorumla
1 yılSorun olmamış gibi bence çok bağlantısı yok ama Türkçe de okunur sen onları dinleme hem Arapça hem Türkçe oku
00 Yorumla
1 yılben farz diye biliyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Öyle bir şey yok kim diyor onu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBu soruyu sormak için Ne kadar düşündün acaba
11 Yorumla- 1 yıl
Düşünüyorum çünkü beynim var :D
Gizli Üye(45 üstü)1 yılMüslolara gelsin bu soru
18 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKuran'da allahın sözleri yazmıyor mu? Türkçe okuyunca allahın sözü olmuyor mu ne değişiyor? Allah arap mı yoksa 😯
Cevap sahibi1 yılKardeşim aşırı mantıklı bir şey sordum siz sapkınsınız diyerekten kaçma sorumdan
Cevap sahibi1 yılBazıları kuranın türkçe okunmasına karşı
- 1 yıl
Bazıları değil hepsi karşı. Düşünsene sana kullanım klavuzu veriyorum ölene kadar okuyup anlamıyorsun. Sana ne emrettiğini bilmediği için cübbeli gibi şarlatanların sümükü şerifiyle yaşıyorsun. Muslimanım ama muslimanların cahilliğinden utanıyorum...
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat