Annem yüzünden kilo alıyorum?

Bu yaz 5 kilo verdim, verdikten sonra 49-50 kiloydum. (Boy 1.71) Hiç de iştahlı biri değilimdir ama annem sürekli bana yemek yedirme derdinde. Mesela bugün iki kez akşam yemeği yedim, neymiş ilk yediğimin üzerinden 3 saat geçmiş ve dışarıdan gelmişim. Sorunu ne bu kadının anlamıyorum. Kaç kez kilo aldım diye ağlamıştım ona, hala da ağlıyorum. Şu an 57,2 kiloyum. Evet, birkaç ayda beni bu hale getirmeyi başardı! Sürekli yiyecek bir şeyler yapıp önüme koyuyor. Mesela patates kızartması yapmış, bana isteyip istemediğimi soruyor ve ben de patatesi sevmeme rağmen direnip istemem sivilce yapar falan diyorum. Ama annem ne yapıyor, bir kap dolusu patatesi önüme koyuveriyor ve doğal olarak ben de karşı koyamıyorum. Bir yandan da suçluluk duygusuyla yediğim için hem ne yediğimden anlamıyorum, hem de kilo alıyorum. Sonraki gün uyandığımda ise yüzüm sivilce dolu oluyor.

Siz söylemeden belirteyim, ben annemle kaç kez bu konuyu konuştum ama onun yegâne amacı benim kilo almam gibi görünüyor. Benim bir şekilde hızla kilo vermem ve bir daha almamam gerek. Yani işi anneme bırakamam ve bu davranışını durduramam.

Bunun yerine kendi irademe nasıl hâkim olacağımı söyleyebilir misiniz?

Not: Kilomu söyleyince babam bana yuh dombili dedi. Sağol baba.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar yanıtlar için çok teşekkürler. Artık bana bol bol yürümek, su içmek ve patatese hayır tişörtü bastırıp hayatımın geri kalanında onunla yaşamak kaldı.
Annem yüzünden kilo alıyorum?