Bizler Allah çarpsın veya Kuran çarpsın diye yemin ederken sizde İsa çarpsın veya İncil çarpsın mı diyorsunuz :D
0
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Hristiyanlıkta, yemin etmek genellikle Tanrı'nın adına yapılır, ancak İncil'de yemin etmekten kaçınılması gerektiği öğütlenir. Matta 5:33-37'de, İsa, insanlara yalnızca "Evet, evet; hayır, hayır" demelerini ve yemin etmekten kaçınmalarını söyler. Hristiyanlar, "İsa çarpsın" veya "İncil çarpsın" gibi ifadeler kullanmazlar çünkü bu tür yeminler, İncil'in öğretilerine aykırıdır kardeşim
Aynısı biz müslümanlar içinde geçerli ama çoğu kişi kullanıyor :D esprisine sordum ya bizim bir arkadaş var onunla böyle dalga geçiyoruz o yüzden aklıma geldi böyle bir cümle kullanayım demiştim :D kızma nolur
@ariariel neler neler başımıza geliyor bir bilsen. Şuraya yazsam şaşırirsisn.
Bunlar çok tehlikeli insanlar özünde. Sırf Hristiyansin diye adamın karısını kızını kaçırmaya çalışan insanlar biliyorum zamanında. İzmir'de adamın karısını çocuğunu kaçırmaya çalışmıştı birisi kadın adamı yaralamıştı. Tam 2 ay plan yapmış. iş arkadaşının ve ailesinin hristiyan olduğunu duyunca zarar vermek istedim demiş. Kadın şişeyi kırmış adamın kafasında.
@Lattoo544 nee yok artık yani bir nefret olduğunu biliyordum da bu kadarini tahmin etmezdim jahajahaha yemin ediyorum özü cahil zihinlere medeniyet öğretemezsin
Bu arada birisi bizi hedef alan soru sordu az önce kalktı. Muhtemelen ikimizden bahsediyor.
Bir kız ve erkek hesabı son günlerde İslami hedef alıyor ve Hristiyanlığın misyonerlik yapıyor bunları bilen var mı nerde buluruz yazdı Dikkat et sen sen ol herkese güvenme
@Lattoo544 ben şahsen asla ama asla bu geri kafalılığı anlayamayacagim sirf başka görüşler diye bu nefret nereden doguyor acaba. Şeytanın işi diyorum baska diyecegim yok. Siz de dikkat edin insanoglu hic belli olmuyor
16:1 “Bunları size, sendeleyip düşmeyesiniz diye söyledim. 16:2 Sizi havra dışı edecekler. Evet, öyle bir saat geliyor ki, sizi öldüren herkes Tanrı’ya hizmet ettiğini sanacak. 16:3 Bunları, Baba’yı ve beni tanımadıkları için yapacaklar. 16:4 Bunları size şimdiden bildiriyorum. Öyle ki, saati gelince bunları size söylediğimi hatırlayasınız. Başlangıçta bunları size söylemedim. Çünkü sizinle birlikteydim.” Yuhanna
@Lattoo544 evet evet biliyorum ben ayetleri benzettim iki dinin de tek tanrılı olmasi, ahlaki değerleri vb. çok benzer bunu güzel buluyorum demek istiyordum sadece
Bizi asip kesmeyi cihat etmeyi Hristiyanları öldürün dostunuz değil diyen bir dine saygım da yok. bir insan müslüman olup bize saygı duyuyorsa ya cahildir ya a. ptal dinini bilmeyen
@Lattoo544 nefrete bulanmişsiniz ben din konuşmayi sevmeyen biriyim hiçbir yere vardirmiyor ama siz saygili oldugunuz için konusmuştum az da olsun. Hepimizin inandığı bir din veya bir inanç var ama herkes herkese inandiği şeyler yüzünden nefretle hareket etse aynen şu an oldugu gibi savaşlar diz boyu olurdu. ben inancimdan açikça bahsetmiyorum asla çünkü biliyorum ki karşidaki budist de olsa hristiyan da olsa kafasinda bir çizimi olacak benimle alakali. Size de dininizi özgürce yaşamayi diliyorum ancak başka inanclari için o bahsettiginiz bazi müslümanlar gibi kimseye nefret kusmayin
@Lattoo544 “Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları velî edinmeyin. Onlar birbirlerinin velîleridir. Sizden kim onları velî edinirse, şüphesiz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet etmez.” O zamanlar özellikle hristiyan kesimin müslümanlara karşı zulmü gözardı edilemez bir gerçek. Böyle bir ayette ben bir asip kesme durumu göremedim şahsen
Tövbe 29 birde Maide 51 de sorunlu bizleri zalim olarak görüyor. İslam'da bizi dost edinmek yasak.
O zamanlar özellikle hristiyan kesimin müslümanlara karşı zulmü gözardı edilemez bir gerçek.
İddiainizi doğrulayacak bir şey yok. Sizin kendi yorumunuz. Ayet o zamandan vs bahsetmiyor bir genelleme var. Nerede yazıyor o dönemdeki Hristiyanlar diye yok öyle bir şey. Tamamen sizin uydurmamiz. Ayet gayet açık ve net ortada.
Ayet, açık bir şekilde Yahudi ve Hristiyanları “zalim” olarak nitelemekte ve Müslümanları onları dost edinmekten men etmektedir. Ayette, "savaş zamanı" veya "barış zamanı" ayrımı yapılmamıştır. Aksine, “Kim onları dost edinirse, o da onlardandır” ifadesi, bu yasağın mutlak olduğunu gösterir. Ayrıca tarihsel bağlama bakıldığında, Muhammed’in Medine döneminde Yahudilere karşı aldığı düşmanca tavır, bu ayetin pratikte de evrensel olarak uygulandığını göstermektedir.
Hristiyanlık ise düşmanlarını sevmeyi ve onlara dua etmeyi emreder (Matta 5:44). İsa Mesih, evrensel sevgi ilkesini getirerek, insanlar arasındaki düşmanlıkların ortadan kaldırılmasını hedeflemiştir. Oysa İslam, din temelli bir ayrımcılığı teşvik etmekte ve toplumsal barışı zedelemektedir.
@Lattoo544 bakin işte tam da bu yüzden din konuşmayi apt@lca buluyorum bir zaman ayriligi yapilmamiş olsa bile bazı dönemlerde inen ayetler *o dönemdeki insanlara* bir yol gösterebilmek içindi. Bunu ikimizin de kabul edecegini düşünüyorum en mantıklısı bu olurdu çünkü.
Ayrica madem burada hoşgörülülüğü karşılaştırıyorsunuz. Ben de kadinlara verilen değeri zevkle karşilaştiririm. Hristiyanlıkta asla akil veremediğim şeylerden biri de budur çünkü.
Benim doğma büyüme hristiyan arkadaşlarim bile bilir kendi dinlerindeki kadina olan tavir korkunçtur. Hatta bana defalarca kez islam dininde kadına olan güzellikleri kendileri araştırıp övdükleri zamanlar oldu.
Biraz düşünmenizi, iyi geceler demeyi istiyor ve konuyu kapatmak istiyorum. Yaşamımız uzun, sağlıklı ve güzel olmalı. Din tartışarak bir dakikami daha harcamak beni yoruyor artık. Varılan hiçbir yer yok ve herkesin dini kendine. Bilim ve buluş tartışmak yerine inanç gibi insana özel kalmasi gereken bir şeyi paylaşmak hoş gelmiyor artik.
Bir daha yazmazsaniz sevinirim çünkü bu benim son yorumumdu.
Benim doğma büyüme hristiyan arkadaşlarim bile bilir kendi dinlerindeki kadina olan tavir korkunçtur. Hatta bana defalarca kez islam dininde kadına olan güzellikleri kendileri araştırıp övdükleri zamanlar oldu.
Güzel senaryo. İslam'da kadının değeri çok büyük evet. Kargalar bile güler buna. Kadın erkek yan yana ibadet edemeyenler hristiyanlıkta kadının değeri ayaklar altında diyor. Guxel eğlence oldu tesekkurler. İslam soslu misyonerlik bizlere sökmez. " Kuran ile İncil benzer" biz çok duyduk bu masalları..
Vaftiz suyu, kutsanmış sudur ve Hristiyanlıkta vaftiz töreninde kullanılır. Kutsal su olarak adlandırılan bu su, bir din görevlisi tarafından özel dualar ve ayinlerle kutsanır. Vaftiz, kişinin günahlarından arınmasını, Hristiyan topluluğuna kabul edilmesini ve ruhsal bir yenilenmeyi simgeler. Bu tören sırasında su, kişinin üzerine dökülür veya kişi tamamen suya daldırılır, bu da bireyin Mesih ile birlik içinde olduğuna işaret eder. Vaftiz suyu sıradan bir su değildir; Hristiyanlıkta bu su, Tanrı'nın lütfunu ve ruhsal temizliği simgeler. Bazı mezheplerde vaftiz sırasında "Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adına" dualar edilerek suyun kutsal bir nitelik taşıması sağlanır. Bu nedenle, okunmuş veya kutsanmış su olarak düşünülebilir, ancak Hristiyanlıkta çok daha derin bir anlam taşıyor. Eğer daha çok merak edersen bunun hakkında sana okuyabileceğin makaleler yollayabilirim.🙏
Hristiyanlıkta zina, Tanrı'nın buyruklarına aykırı bir davranış yani günah İncil, zina eylemini cinsel sadakatsizlik olarak tanımlar ve genellikle günah olarak değerlendirilir. Eski Ahit'te, özellikle On Emir'in yedincisi olan "Komşunun karısıyla zina etmeyeceksin" (Çıkış 20:14) emriyle zina açıkça yasaklandı
Yeni Ahit'te de İsa, sadece fiziksel zina değil, içsel arzu ve düşüncelerin de günah sayılacağını vurgular. Örneğin, Matta 5:27-28'de İsa, "Bir adamın, bir kadına arzu ile bakması, o kadına zina etmiş olmasıyla aynıdır" der. Bu, sadece dışsal eylemlerin değil, içsel düşüncelerin de günah sayıldığını belirtilir
Kısacası bu günah ama affedilmeyen bir günah değil kişinin kalpten bir şekilde tövbe etmesi gerek, bu şekilde affedilir :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
neden hiristyanlık?
https://youtu.be/6cqWGvrQMco?si=XpiyvNyVflS_1ipe
izlemeni öneririm, kendisiyle aynı fikirdeyim
teşekkürler
Rica ederim
Hayırlı olsun kuzum. Hristiyansın, ateistsin, deistsin diye başka bir insana dönüşmezsin. İyi kalpli herkese selam ! 💙
Şöyle yorumlara bakıyorum da malum dinin yuksek IQ seviyesi olan üyeleri yıkıyor ortalığı
İstanbuldaysan beni götürebilirmisin merak ediyorum
Ben İstanbul'da değilim ama İstanbul'dan tanıdıklarım var aslında iletişime geçebilirim senin için
Olur
burada ne yaziyor.. eşhedüenneaailahailllalah ve eshedüenne mujammeden abduhu veresuluhu
😃😃😃
Yorum yok, ben Hristiyanlık hakkında soru sormanız için soruyu açtım
İslam hakkında değil 😃😃😃
Ha okuduk cümleyi şimdi müslüman oldum tamam 😃😃😃
Sende dinin hakkın pek bilgili değilsin ha? 😃
Bugün kiliseye gittin mi
Evet gittim
Var hemde çok
Sorabilirsin
Hangi birini
Bizler Allah çarpsın veya Kuran çarpsın diye yemin ederken sizde İsa çarpsın veya İncil çarpsın mı diyorsunuz :D
Hristiyanlıkta, yemin etmek genellikle Tanrı'nın adına yapılır, ancak İncil'de yemin etmekten kaçınılması gerektiği öğütlenir. Matta 5:33-37'de, İsa, insanlara yalnızca "Evet, evet; hayır, hayır" demelerini ve yemin etmekten kaçınmalarını söyler.
Hristiyanlar, "İsa çarpsın" veya "İncil çarpsın" gibi ifadeler kullanmazlar çünkü bu tür yeminler, İncil'in öğretilerine aykırıdır kardeşim
Aynısı biz müslümanlar içinde geçerli ama çoğu kişi kullanıyor :D esprisine sordum ya bizim bir arkadaş var onunla böyle dalga geçiyoruz o yüzden aklıma geldi böyle bir cümle kullanayım demiştim :D kızma nolur
Kızmadım kardeşim,
Tanrı seni seviyor
Sağol kardeşim
🥰🥰🥰
🫡🙌🙌🙏😊🤗
Umarim mutlu olursun :)
Hristiyan hakkında çoğu şeyi biliyorum soracağım bir soru yok
Ne sorayım ki bilemedim simdi
Hiç bir dine inanmıyorum
Yeni iman etmişsin önceden neydin
Agnostik
Teistik mi ateistik mi
Yargılamadan saldirmadan art niyetsiz ikinci cevap
İlk başta müslümandım, sonra agnostik oldum, sonra hristiyan
@ariariel istersen kız kardeşle birlikte yönlendirme yaparız merak edip görmek istersen
@Lattoo544 anlamadim niye yargilayim ki
@ariariel
Türkiye'de hristiyanlar çok fazla yargılanıyor ve linç yiyor o yüzden senin yargılamadan cevap vermene şaşırdı 😃
Ha yok benim hristiyan arkadaşlarim da var öyle biri değilim asla şükür
agnostikten hristiyanliğa nasil geçtin neler itti seni
@ariariel neler neler başımıza geliyor bir bilsen. Şuraya yazsam şaşırirsisn.
Bunlar çok tehlikeli insanlar özünde. Sırf Hristiyansin diye adamın karısını kızını kaçırmaya çalışan insanlar biliyorum zamanında. İzmir'de adamın karısını çocuğunu kaçırmaya çalışmıştı birisi kadın adamı yaralamıştı. Tam 2 ay plan yapmış. iş arkadaşının ve ailesinin hristiyan olduğunu duyunca zarar vermek istedim demiş. Kadın şişeyi kırmış adamın kafasında.
Doğrudur yorumlar beyin yakıyor göz atarsan 😂
@Lattoo544 nee yok artık yani bir nefret olduğunu biliyordum da bu kadarini tahmin etmezdim jahajahaha yemin ediyorum özü cahil zihinlere medeniyet öğretemezsin
Maalesef böyle kardeş. Kaç tane rahip ve kilise üyesi öldürüldü bir bilseniz. Neler neler oluyor.
Evet lattoo çok haklısın
Bu arada birisi bizi hedef alan soru sordu az önce kalktı. Muhtemelen ikimizden bahsediyor.
Bir kız ve erkek hesabı son günlerde İslami hedef alıyor ve Hristiyanlığın misyonerlik yapıyor bunları bilen var mı nerde buluruz yazdı
Dikkat et sen sen ol herkese güvenme
@Lattoo544 ben şahsen asla ama asla bu geri kafalılığı anlayamayacagim sirf başka görüşler diye bu nefret nereden doguyor acaba. Şeytanın işi diyorum baska diyecegim yok. Siz de dikkat edin insanoglu hic belli olmuyor
16:1 “Bunları size, sendeleyip düşmeyesiniz diye söyledim.
16:2 Sizi havra dışı edecekler. Evet, öyle bir saat geliyor ki, sizi öldüren herkes Tanrı’ya hizmet ettiğini sanacak.
16:3 Bunları, Baba’yı ve beni tanımadıkları için yapacaklar.
16:4 Bunları size şimdiden bildiriyorum. Öyle ki, saati gelince bunları size söylediğimi hatırlayasınız. Başlangıçta bunları size söylemedim. Çünkü sizinle birlikteydim.”
Yuhanna
@Lattoo544 Kurana bazı yönlerden çok benziyor İncil uzun zamandır fark ediyorum
Yok bizim kuranla İslam'la ilgimiz yoktur. Kuran'da ki Allah bizim inandığımız tanrimiz Yehova değildir. Allah'a iman etmiyoruz dolayısıyla
@Lattoo544 evet evet biliyorum ben ayetleri benzettim iki dinin de tek tanrılı olmasi, ahlaki değerleri vb. çok benzer bunu güzel buluyorum demek istiyordum sadece
Yorum Yok
@Lattoo544 baska dinlere hoşgörüluluk olmadigi için mi?
Bizi asip kesmeyi cihat etmeyi Hristiyanları öldürün dostunuz değil diyen bir dine saygım da yok. bir insan müslüman olup bize saygı duyuyorsa ya cahildir ya a. ptal dinini bilmeyen
@Lattoo544 nefrete bulanmişsiniz ben din konuşmayi sevmeyen biriyim hiçbir yere vardirmiyor ama siz saygili oldugunuz için konusmuştum az da olsun. Hepimizin inandığı bir din veya bir inanç var ama herkes herkese inandiği şeyler yüzünden nefretle hareket etse aynen şu an oldugu gibi savaşlar diz boyu olurdu. ben inancimdan açikça bahsetmiyorum asla çünkü biliyorum ki karşidaki budist de olsa hristiyan da olsa kafasinda bir çizimi olacak benimle alakali. Size de dininizi özgürce yaşamayi diliyorum ancak başka inanclari için o bahsettiginiz bazi müslümanlar gibi kimseye nefret kusmayin
Maide 51, Tövbe 29
İyi geceler
@Lattoo544 “Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları velî edinmeyin. Onlar birbirlerinin velîleridir. Sizden kim onları velî edinirse, şüphesiz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet etmez.”
O zamanlar özellikle hristiyan kesimin müslümanlara karşı zulmü gözardı edilemez bir gerçek. Böyle bir ayette ben bir asip kesme durumu göremedim şahsen
Tövbe 29 birde
Maide 51 de sorunlu bizleri zalim olarak görüyor. İslam'da bizi dost edinmek yasak.
O zamanlar özellikle hristiyan kesimin müslümanlara karşı zulmü gözardı edilemez bir gerçek.
İddiainizi doğrulayacak bir şey yok. Sizin kendi yorumunuz. Ayet o zamandan vs bahsetmiyor bir genelleme var. Nerede yazıyor o dönemdeki Hristiyanlar diye yok öyle bir şey. Tamamen sizin uydurmamiz. Ayet gayet açık ve net ortada.
Ayet, açık bir şekilde Yahudi ve Hristiyanları “zalim” olarak nitelemekte ve Müslümanları onları dost edinmekten men etmektedir. Ayette, "savaş zamanı" veya "barış zamanı" ayrımı yapılmamıştır. Aksine, “Kim onları dost edinirse, o da onlardandır” ifadesi, bu yasağın mutlak olduğunu gösterir. Ayrıca tarihsel bağlama bakıldığında, Muhammed’in Medine döneminde Yahudilere karşı aldığı düşmanca tavır, bu ayetin pratikte de evrensel olarak uygulandığını göstermektedir.
Hristiyanlık ise düşmanlarını sevmeyi ve onlara dua etmeyi emreder (Matta 5:44). İsa Mesih, evrensel sevgi ilkesini getirerek, insanlar arasındaki düşmanlıkların ortadan kaldırılmasını hedeflemiştir. Oysa İslam, din temelli bir ayrımcılığı teşvik etmekte ve toplumsal barışı zedelemektedir.
@Lattoo544 bakin işte tam da bu yüzden din konuşmayi apt@lca buluyorum bir zaman ayriligi yapilmamiş olsa bile bazı dönemlerde inen ayetler *o dönemdeki insanlara* bir yol gösterebilmek içindi. Bunu ikimizin de kabul edecegini düşünüyorum en mantıklısı bu olurdu çünkü.
Ayrica madem burada hoşgörülülüğü karşılaştırıyorsunuz. Ben de kadinlara verilen değeri zevkle karşilaştiririm. Hristiyanlıkta asla akil veremediğim şeylerden biri de budur çünkü.
Biraz düşünmenizi, iyi geceler demeyi istiyor ve konuyu kapatmak istiyorum.
Yaşamımız uzun, sağlıklı ve güzel olmalı. Din tartışarak bir dakikami daha harcamak beni yoruyor artık. Varılan hiçbir yer yok ve herkesin dini kendine. Bilim ve buluş tartışmak yerine inanç gibi insana özel kalmasi gereken bir şeyi paylaşmak hoş gelmiyor artik.
Bir daha yazmazsaniz sevinirim çünkü bu benim son yorumumdu.
Güzel senaryo. İslam'da kadının değeri çok büyük evet. Kargalar bile güler buna.
Kadın erkek yan yana ibadet edemeyenler hristiyanlıkta kadının değeri ayaklar altında diyor. Guxel eğlence oldu tesekkurler.
İslam soslu misyonerlik bizlere sökmez.
" Kuran ile İncil benzer" biz çok duyduk bu masalları..
İyi grceler benimde son mesajım
Allah kabul etsin diyelim o zaman.
Vaftiz suyu bildiğin okunmuş su mu oluyor?
Vaftiz suyu, kutsanmış sudur ve Hristiyanlıkta vaftiz töreninde kullanılır. Kutsal su olarak adlandırılan bu su, bir din görevlisi tarafından özel dualar ve ayinlerle kutsanır. Vaftiz, kişinin günahlarından arınmasını, Hristiyan topluluğuna kabul edilmesini ve ruhsal bir yenilenmeyi simgeler. Bu tören sırasında su, kişinin üzerine dökülür veya kişi tamamen suya daldırılır, bu da bireyin Mesih ile birlik içinde olduğuna işaret eder.
Vaftiz suyu sıradan bir su değildir; Hristiyanlıkta bu su, Tanrı'nın lütfunu ve ruhsal temizliği simgeler. Bazı mezheplerde vaftiz sırasında "Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adına" dualar edilerek suyun kutsal bir nitelik taşıması sağlanır. Bu nedenle, okunmuş veya kutsanmış su olarak düşünülebilir, ancak Hristiyanlıkta çok daha derin bir anlam taşıyor.
Eğer daha çok merak edersen bunun hakkında sana okuyabileceğin makaleler yollayabilirim.🙏
Cevabı aldım zaten teşekkür ederim 🙏🏼😊
Rica ederim 🥳
Isacilikta zinanın hükmü nedir
Hristiyanlıkta zina, Tanrı'nın buyruklarına aykırı bir davranış yani günah
İncil, zina eylemini cinsel sadakatsizlik olarak tanımlar ve genellikle günah olarak değerlendirilir. Eski Ahit'te, özellikle On Emir'in yedincisi olan "Komşunun karısıyla zina etmeyeceksin" (Çıkış 20:14) emriyle zina açıkça yasaklandı
Yeni Ahit'te de İsa, sadece fiziksel zina değil, içsel arzu ve düşüncelerin de günah sayılacağını vurgular. Örneğin, Matta 5:27-28'de İsa, "Bir adamın, bir kadına arzu ile bakması, o kadına zina etmiş olmasıyla aynıdır" der. Bu, sadece dışsal eylemlerin değil, içsel düşüncelerin de günah sayıldığını belirtilir
Kısacası bu günah ama affedilmeyen bir günah değil kişinin kalpten bir şekilde tövbe etmesi gerek, bu şekilde affedilir :)
Tesekkurler guzelce cevapladigin icin :). Peki bu dine yonelmene sebep olan neydi sevgi dini olduğu için mi? Böyle tabir ediliyor.
Yorumları okumaya geldim
sen hangi tarikattansın :D
Merhaba tatlım. Ben de Bülent Ersoy.
Protestan mısınız acapağ
Hangi hristiyanlardansın :)
Kaç mum
Yokk
Vaay 😀
Uza burdan
Buradayız hiçbir yere gitmiyoruz.