• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Diğer

AIDS öldürür mü?

Sinek64
Sinek64 Takip Et
Xper 5 Yaş: 33
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
10
Yapay Zekaya Sor
AIDS nasıl bulaşır? Ölümcülmüdür?
AIDS öldürür mü?
Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• solid
    solid Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38 , eic 47%
    +1 yıl

Aids: (Acquired Immune Deficiency Syndrome/sonradan edinilen bağışıklık yetmezliği sendromu)
    HIV virüsü (aids hastalığına sebep olan virüs): (Human Immunodeficiency Virus/insan bağışıklık yetmezliği virüsü)
    Aids vücut sıvıları ile bulaşan ve tedavisi olmayan bir hastalıktır.
    Tükürük yolu ile bulaşmaz. Kan, cinsel salgı sıvıları bulaşmasına sebep olur.
    Aynı şırınga ile uyuşturucu almak, korunmasız cinsel ilişki (korunurken de %100 korunma mümkün değildir), kan ve organ nakli nakli, hasta anneden bebeğine geçmesi şeklinde bulaşabilir.
    Aids öldürmez. Aids bağışıklık sistemini çökertir.
    Nedir bağışıklık sistemi?
    Vücudun savunma sistemidir. Her türlü hastalık, mikrop, bakteri ve virüsle savaşan sistemdir. Bir Aids hastası aids yüzünden değil grip yüzünden ölür mesela. Vücudun kendisini onarma özelliği vardır. Bunu da sekteye uğratır, hatta durma aşamasına getirir. Sigara, alkol aids hastalarına çok daha fazla zarar verir çünkü organları işlevlerini tam yapamaz. Örneğin normal bir sigara kullanıcısının sağlıklı ciğeri sigara içilmediği sürelerde kendini temizlemeye çalışır. Aids'in sekteye uğrattığı organlar resmen çürümeye başlar. Örneğin Aids hastası aynı zamanda kansere de yakalanırsa kurtulma şansı sağlıklı bir bireye göre çok çok azdır.
    Aids en lanet hastalıklardandır ve hastasının belli bir ömrü vardır. Tedavisi hastalığı iyileştirmez, semptomlarını azaltır ama bir yerde biyolojik bir makine olan insan vücudu dayanamaz hale gelir.
    Allah kimseye göstermesin.

1
    1 Yorumla
    • solid
      solid
      +1 yıl

Bu arada kendimden korkuyorum artık.
      Bunları neden ezbere biliyorum ben? Kaç kişi alakası olmamasına rağmen Hiv, Aids gibi terimlerin İngilizce anlamlarını ezbere bilir? Aklıma gelen ve merak ettiğim her konuyu araştırmayı bırakmam lazım cidden.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Vujks
    Vujks Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

AIDS, HIV etkeni nedeniyle insanlarda bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan bulaşıcı bir hastalık. Aids genetik olarakda bulaşabilir bir anneden çocuğuna geçmesi gibi, cinsel yollada bulaşabilir, aids olan birinin kanı tırnağı sizi çizerek veya size nakledilerekde bulaşabilir, uyuşturucu maddelerdende bulaşabilir ama aids nasıl ortaya çıktı hep birinden bulaşması gerekiyo diyosan ilk çıkmasının sebebini şöyle anlatayım. AIDS zoonoz bir enfeksiyondur. İnsanlar ve aşağı omurgalı hayvanlarda görülür. Genetik olarak HIV'e çok benzer bir virüs, Batı Afrika'da ekvatora yakın bölgelerde yaşayan şempanzelerde bulunmuştur. Maymun bağışıklık yetmezliği virüsü (SIV) olarak adlandırılan bu virüs, henüz şempanzelerde hastalığa neden olmamaktadır. HIV'nin muhtemelen 20. yy'ın ilk yarısında, maymunların etleri için avlanması ve doğranması sırasında insanlara bulaştığı düşünülmektedir. Afrika yeşil maymunlarında görülen ve SIV'in farklı bir çeşidi olan virüsün ise HIV-2'ye neden olduğu düşünülmektedir. HIV-2 de AIDS'e neden olabilir ancak bu süreç HIV-1'e göre çok daha yavaş gerçekleşir. Şu an dünyada en yaygın insan bağışıklık yetmezliği virüsü HIV-1'dir. HIV-2, başlıca batı Afrika'da görülür. Yani şu an afrikada aidse yakalanıp ölen afrikalı insanlara acıyoruz ya onlar acımamıza rağmen hala maymun ve goril leri avlayıp yiyolar ve bu sebeple hala bu virüse yakalanıyolar.

0
    1 Yorumla
    • Vujks
      Vujks
      +1 yıl

Ancak Afrika'nın ücra ormanlarında gerçekleşen bu olaylar nasıl oldu da tüm dünyayı etkiler hale geldi? Orta ve Batı Afrika’nın hızla kolonileştirilmesi ve şehirleşmesi nüfus yapısını ve davranışlarını değiştirdi. Farklı yerlerden pek çok insanı bir araya getiren bu yeni yaşam alanlarında yaygın olan hijyen dışı şartlar, steril olmayan enjeksiyonlar ve korunmasız cinsel ilişkilerin SIV virüsünün HIV’e evrimleşmesini ve yayılımını hızlandıracak bir ortam oluşturduğu görüşü kabul görmektedir.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

AIDS'e sebep olan HIV virüsü ölümcül bir virüs değildir. Bağışıklık sisteminde kalıcı hasarlara yol açar ve en ufak bir grip yüzünden bile ölüme sebep olur. Fakat erken teşhisle beraber diyabet gibi kronik bir hastalığa dönüşmesi sağlanabilir. Cinsel yolla ve kan yoluyla bulaşır, anneden bebeğine ya hamilelikte ya da süt yoluyla geçer.
    HIV virüsü vajinal sıvılardan bulaşabilir ama bunun için penisinde açık yara ve benzeri şeyler bulunması gerekli. Tabi ilişkinin nasıl gerçekleştiği de önemli... Ama sürtünme yoluyla HIV bulaşma ihtimali çok düşüktür. Yine de içini rahatlatmanın tek yolu AIDS testi yaptırmak.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Eğer öyle olursan diğer insanların da günahına girip onları da hasta ediceksin sana zaten bulaşmış bir kere ama asla normal bir insan seninle evlenmek bile istemicem bir de bunu düşün :( inşallah öyle bişey olmamıştır sonra hep çekersin

1
    4 Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

İnsallah

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Teşekkür ederim eig için, içinizi rahat tutun inşallah yoktur öyle bişey eğer rahat olamıcaksanız bence bir test yaptırın içiniz rahatlasın saygılar.

Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

Test yaptırmak istemiyorum tesekkur ederim görüşlerin icin

Yorumla
    • Skdnks
      Skdnks
      +1 yıl

seks için evlencekse Biplersin gitsin

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

10

Cevap

9

Cevap

• curiousgirl_OoO
    curiousgirl_OoO Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

AIDS Kan yoluyla bulaşır, cinsel ilişki ile ve anneden çocuğa bulaşabilir. Öldürme konusunda ise aslında hayır. Aids insanı öldürmez. Fakat aids olan bir insan ölümcül hastalıklara daha da yakındır. Yani vücut direncini kaybediyor ve en ufak bir hastalık bulaşsa bile öldürür. Mesela bir grip bile vücudunuza bulaştığında çok kısa bir süre içerisinde hayatınızı kaybedebilirsiniz. Bu nedenle tedavi olmanız gerekir.

1
    0 Yorumla
  • missmtf
    missmtf Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

aids kan yolu, cinsel ilişki, milyonda birde olsa öpüşmeylede geçebilir. dokunmayla temasla aids geçmez. Aids öldürmez bağışıklık sistemini çökertir ve bağşlk sistemin zamnla çöktüğü için hiç bir hastalığı mikroba karşı koyamazsn ve buda ölüme götürür. sana en güzel cevabı ne verir biliyor musun bir aidslnin hayatını anlatan İncir Reçeli. eğer izlemediysen hemn izle hem süper bir film hemde aradığın cvpları orda bulursun.

0
    4 Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

Cinsel ilişkiye girmedim sadece sürtünme oldu. Kız daha önce ilişkiye girmedim dedi ama güvenemedim

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

İncir reçeli bir çuval inciri berbat etti. Orda hıv korkutmak amaçlı kullanılmıştır. HIV tedavisi vardır.

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

Yani bilmiyorsun. Bu adam korkmuş zaten neden yalan yalnış bilgiler veriyorsun?

Yorumla
    • missmtf
      missmtf
      +1 yıl

böyle kimisi öldürür dicek kimisi öldürmez kimisi tedavisi var dicek kimisi yok. sen burada sorma bunu senin yapacağım, git bir uzman bul ona sor ve git test yaptır yoksa için rahatlamaz geç kalmadan git testini yaptr.

Yorumla
  • Herkestenfarklı6
    Herkestenfarklı6 Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

Aıds bulaşmaz. Hıv + olursun ilk önce
    Nasıl bulaşır diyorsan. Kan yoluyla-Anneden bebeğe geçerek-Korunmasız seks yaparak bulaşır.
    Ölümcül müdür?
    Hayır ölümcül değildir. Günümüz şartlarında çıkan ilaçlarla kronik rahatsızlık grubuna giriyor. Sigara Aıds den daha zararlı. =):

0
    19 Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

Sürtünme yoluyla bulasırmı

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

Sürtünürken. Penis kapanmamış yara bir yere sürtünüyorsa kanlı yani O zaman az da olsa bulaşma riski vardır.

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

Bu arada hıv+ öldürmez. Yataklara falan düşürmez. Cahil insanların dediğine bakya.

Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

Sıvılardan bulaşma ihtimali yok dmi

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

Var tabi kan veya cinsel sıvı partnere geçerse bulaşma ihtimali var. Hıv + oldugundan falanmı korkuyorsun?

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

Şüpheli ilişkiden yaklaşık 1 ay sonra hıv duo testleri yaptırabilirsin. Herhangi bir hastanede 1 saat sonra söylerler.3 ay geçmişse elisa testi yaptırcaksın 35-40 TL. Ama doktorlar elisa testi yaptırmak gerektiğini söyler.

Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

Evet

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

İlişkiden 15 gün sonra mide bulanması ishal Baş boyun ve eklem ağrıları. Yani grip ya da soğuk algınlığıyla aynı belirtileri vardır. O zaman hıv aşamasındasın. Ve hıv+ tedavisi var. Şeker gibi hepatit gibi bir hastalık.

Yorumla
    • Vujks
      Vujks
      +1 yıl

Sen insanları yanlış bilgilendirme asıl dostum hıvın tedavisi yok ama aidse dönüşmesi engellenebiliyor ve aidsin tedavisi yok. HIV enfeksiyonunda virüsü ortadan kaldıran bir tedavi henüz yoktur. Tedavi yaklaşımı hastanın ömrünü uzatmak ve yaşam kalitesini arttırmaya yöneliktir. HIV enfeksiyonu ve AIDS'de 2 amaçla ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bir gurup ilaç direkt HIV Virüsüne etkilidir, virüsün çoğalması engellenir. Kombine tedavi denilen birkaç ilaç birden kullanılır. İkinci grup tedavi ise AIDS gelişmiş vakalarda fırsatçı enfeksiyonların ve kanserlerin tedavisine veya gelişmesinin önlenmesine yöneliktir. Her ne kadar tıpta gelişmeler devam da etse, AİDS’in henüz tedavisi yoktur. Ayrıca bu virüsten koruyacak herhangi bir aşı da geliştirilememiştir. Yine de birkaç ilacın bir arada kullanılması hastanın biraz daha uzun ve rahat yaşam sürmesine yardımcı olmaktadır. Hayat boyu tedavi gerektirir ve hastanın dikkatli bir yaşam sürmesi gerekir.

Yorumla
    • Vujks
      Vujks
      +1 yıl

Hastane sitesi bunları yazıyor bizzat www.konakhastanesi.com.tr/.../...yontemleri--.aspx insanları yanlış bilgilendirmeyin

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

@vujks kronik rahatsızlık ne demek duydunmu hiç?
      Hıv ölümcül değildir. Git istediğine sor. AIDS öldürücü bir hastalıktır. Eğer kişi Aıds a geçmişse O zaman tamam. Benim demek istediklerimi anlayamadan. Burada gelmiş peşşkeş çekiyorsun.

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

Ben burada HIV+ Anlatıyorum. AIDS li biriyle ilişkiye girersen Hıv bulaşır. Ve HIV + öldürmez.
      @Vujks

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

İnsanları yanlış bilgilendiren sensin şuanda @Vujks

Yorumla
    • Vujks
      Vujks
      +1 yıl

sigara aidsden daha zararlı dedin daha ne olsun hacı ben soran arkadaşı düşünüyorum önemli bir konu bu çünkü

Yorumla
    • Vujks
      Vujks
      +1 yıl

Tartışma niyetinde değilim kusura bakmada iyi günler

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

@Vujks araştırmanı öneririm kardeşim. Evet sigara Hıv dan daha zararlı dediklerimi yutmam. Ben yardım amaçlı buradayım. Ama yalan yanlış bişey söyledik gibi davranman gücüme gitti.

Yorumla
    • Vujks
      Vujks
      +1 yıl

tamam alınma alınma kırmak değil amacım

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

https://pozitifyasam.org/tr/hiv-ve-aids-nedir.html sanada şu siteye bakmanı öneririm.

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

Sanada iyi günler.

Yorumla
  • Alexey
    Alexey Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

cinsel yolla kanla vucut sıvıları ile bulaşır kondomsuz ilişkiler risklidir oral yoldan da bulaşabilir anneden bebegede geçebilir kan alisverisindede geçebilir belirti leri 10 yıl sonra çıkmaya baslayabilir birine bakıp hasta olup olmadığını anlayamazsin aids testi yapmak lazımdır vücudun bağışıklığı ni çökertti gi için belli bir süre sonra kişi hayatını kaybeder

0
    2 Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

Sürtünmeyle bulaşır mı

Yorumla
    • Alexey
      Alexey
      +1 yıl

hayir

Yorumla
  • başbelası1kadın
    başbelası1kadın Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 54%
    +1 yıl

AIDS öldürmez. Bağışıklık sistemini çökerterek gripten bile ölünebilmesine sebep olur.

Cinsel yolla ve kan yoluyla bulaşır. Ayrıca annenin AIDS olması durumunda da çocuğuna bulaşır.

0
    2 Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

Sürtünme yolu ile nasıl bulasır

Yorumla
    • Herkestenfarklı6
      Herkestenfarklı6
      +1 yıl

Aşşağıda sana açıkladım kardeşim? @

Yorumla
  • Maria_Antoinette
    Maria_Antoinette Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

Aids aşamasına gelmişse evet. Ama hic + vaka kendine iyi bakar ve ilaçlarını düzenli olarak kullanırsa uzun yıllar yaşayabilir...

0
    0 Yorumla
  • MrJake
    MrJake Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42
    +1 yıl
    Diğer konusunda 536 cevap paylaştı.

Yavaş yavaş öldürür bide oyle hızlı bir şekilde degil, kulucka donemi 10 yıl 10 yıldan once bir belirti gostermez test yaptırmadan da anlayamazsın aids olup olmadıgını.

0
    0 Yorumla
  • açılınhatungeldi
    açılınhatungeldi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

yiyonuz haltları yiyonuz sonra da yusuf yusuf ediyonuz :)

0
    2 Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

bir halt yemedim milli olmadım daha sadece sürtünme yoluyla gecermi onu merak ediyorum

Yorumla
    • açılınhatungeldi
      açılınhatungeldi
      +1 yıl

nolursa olsun umarım olmamışsındır bari

Yorumla
  • esintili
    esintili Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

Kan yoluyla veya cinsel ilişkiyle bulaşır. Kesin tedavisi yoktur.

0
    0 Yorumla
  • KimMiyim
    KimMiyim Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl

Öldürmeyen şey güçlendirir pampa :)

0
    1 Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

:) haklsn

Yorumla
  • PianistKadın
    PianistKadın Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

ölümcüldür
    tedavisi yoktur
    ve öldürür.

0
    3 Yorumla
    • Sdrftr
      Sdrftr
      +1 yıl

Hiç ölmeyecekmiş gibi hisset kendini, çok ayıp bu tarz. ölümlüsün öleceksin belki de ölmüşsündür!!!

Yorumla
    • PianistKadın
      PianistKadın
      +1 yıl

Ölmedim henuz hagsnaga @Sdrftr

Yorumla
    • Pisqogirl1901
      Pisqogirl1901
      +1 yıl

Keske gebersen kanser li O r os pu sari p i c lanet kopek

Yorumla
  • tesbihinimamesi
    tesbihinimamesi Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl

Genelde gripten öluyorlar.

0
    0 Yorumla
  • higistamis
    higistamis Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

İnanmıyorum bu çok kötü bişey araştırdım

0
    0 Yorumla
  • wolf_06
    wolf_06 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 45
    +1 yıl

sen bir dene... ölmezsen bizde deneriz :)

0
    0 Yorumla
  • ByÇocukk
    ByÇocukk Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

e tabiki

0
    2 Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

Ölümcülmüdür

Yorumla
    • ByÇocukk
      ByÇocukk
      +1 yıl

yok öyle gelir can alır gider :)) hey allahım yaa hastalanırsın yataklara düşersin

Yorumla
  • hazardoğa
    hazardoğa Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Öldürür.

0
    2 Yorumla
    • Sinek64
      Sinek64
      +1 yıl

Kimisi öldürmez diyor :) sürtünme yoluyla bulasırmı peki

Yorumla
    • hazardoğa
      hazardoğa
      +1 yıl

Vücut sıvılarıyla, cinsel yolla ve kan yoluyla bulaşır ve öldürür.

Yorumla
  • Celesti
    Celesti Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

Öldürür.

0
    0 Yorumla
  • ayn1299
    ayn1299 Takip Et
    Guru Yaş: 46
    +1 yıl

kesin öldürür

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

öldürür

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > AIDS öldürür mü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

AIDS hastalığı sürtunme ilişkisi? 6 cevap verildi
AIDS'ten korunma yolları? 12 cevap verildi
Kendinde Aids olan biri kendisine bulaştırabilir ve ölebilir mi? 7 cevap verildi
AIDS hastalığı? 14 cevap verildi
Aids Veya Hıv İçin Net Belirtiler Nelerdir? 3 cevap verildi
AIDS BELIRTILERI NEDİR? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Birine aşık mısınız 😄?
  • Aşk hayatlarınız nası gidio🥲?
  • Herhangi bir alerjiniz var mı 🙃?
  • Neşeli cıvıl cıvıl bir sevgiliniz /eşiniz olsun istermiydiniz?
  • Yatakta yemek yer misin?
  • Komple kahverengi giyinmek güzel mi?
  • Kadınlar da erkeklere yürüyebilir mi?
  • Kaytaz böreği hiç yediniz mi?
  • Astra K mı Megane 4 mi?
  • Bu yemek tabağı sizce kaç puanlık, nasıl duruyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨