Şu anki geceliğinizle , Parasız şekilde Hindistana paraşütle bırakılsaydınız. Neler yapardınız? Nasıl kurtulurdunuz? Türkiyeye nasıl dönerdiniz. Ve dönmeniz ortalama kaç gün sürerdi? Dönebilir miydiniz yoksa hint fakiri mi yaşardınız?

Şu anki geceliğinizle , Parasız şekilde Hindistana paraşütle bırakılsaydınız. Neler yapardınız? Nasıl kurtulurdunuz? Türkiyeye nasıl dönerdiniz. Ve dönmeniz ortalama kaç gün sürerdi? Dönebilir miydiniz yoksa hint fakiri mi yaşardınız?

Kuru, mantıklı , matematik ve okunmayacak kadar uzun bir cevap olsun :)
Eğer Hindistan’a parasız bir şekilde paraşütle bırakıldığımı varsayarsak, başlamak için bazı stratejik adımlar atmam gerekirdi. Hindistan oldukça büyük ve farklı bölgeler arasında büyük kültürel ve ekonomik farklar var, bu yüzden hayatta kalmak ve Türkiye’ye geri dönmek için doğru bir yaklaşım belirlemek önemli olurdu. İşte adım adım ne yapardım:
1. İlk Başlangıç (Hindistan’a Bırakıldım)
Hindistan’a ilk geldiğimde, yerel koşullara hızla uyum sağlamam gerekirdi. İlk olarak, hayatta kalma için temel ihtiyaçlarımı karşılamaya yönelik adımlar atardım:
Su ve yiyecek: Hindistan’da su bulmak genelde zor olabilir, bu yüzden temiz su içmek için yerel bir kaynağa yönelir ya da temiz su temin edebileceğim bir mekan arardım.
Barınma: Çadır, örtü veya geçici bir barınak bulmaya çalışırdım. Eğer şansıma, yerel bir köyde insanlarla iletişime geçip, bir süreliğine onlardan yardım alabilir miyim diye düşünürdüm. Hindistan'da bazı köylerde insanlar misafirperver olabilirler.
2. İlk Yardımlar ve İletişim Kurma
Dil bariyeri: Hangi bölgeye düştüğüm, orada konuşulan dile bağlı olarak iletişim kurma sorunu yaşayabilirim. Hindistan'da en yaygın diller Hindi ve İngilizce olsa da bazı bölgelerde yerel diller daha baskın olabilir. Eğer İngilizce bildiğim için bu dili bilmeyenlerle iletişim kurmak zor olsa da, genel olarak insanlar çoğunlukla yardımseverdir. Kendimi anlaşılır şekilde ifade etmek için işaret dili veya vücut dili kullanarak iletişim kurardım.
3. Para Kazanmak ve Kaynağa Ulaşmak
Geçici iş bulma: Hindistan'da bazı insanlar günlük işlerde çalışarak geçimlerini sağlıyorlar. Yani çok uzun sürmeden, basit işler yaparak (pazar yerinde çalışmak, el sanatları satmak, yerel restoranlarda hizmet vermek gibi) geçici bir gelir kaynağı elde edebilirdim.
Turist olmak: Eğer turistik bir bölgeye düştüysem, turistlerle iletişim kurarak onlardan yardım alabilir veya onlara yerel rehberlik hizmeti verebilirdim.
Bağış ve Yardım: Hindistan’daki bazı hayır kurumları veya misyoner gruplar, yardıma ihtiyacı olan yabancılara yardımcı olabilirler. Bir süre burada hayatta kalabilmek için, dil yoluyla ya da insanlarla etkileşime girerek, yardım talep edebilirdim.
4. Türkiye’ye Dönme Planı
Türkiye’ye Geri Dönüş: Türkiye’ye geri dönebilmek için seyahat masraflarını karşılamak büyük bir problem olabilir. Hindistan’dan Türkiye’ye dönebilmek için en uygun seçenek, hava yoluyla olacaktır.
Uçuş için para kazanma: Eğer Hindistan'da birkaç hafta geçirirsem, yeterli miktarda para kazanarak uçak bileti almayı hedeflerdim. Ancak uçak biletlerinin fiyatları, Türkiye'den Hindistan'a gitmeye göre daha yüksek olabileceği için bir süre geçimimi sağladıktan sonra, uçuş için gerekli parayı biriktirmeyi planlardım.
Alternatifler: Eğer havayolu ile dönüş imkanı bulamazsam, Hindistan’ın kara yoluyla komşu ülkelerine geçip (Pakistan, Bangladeş gibi) oradan Türkiye’ye geçmeyi deneyebilirim. Ancak bu yol, ciddi güvenlik ve vize engelleriyle karşılaşabileceğim bir yol olurdu, bu yüzden riskli olabilir.
5. Ne Kadar Süre Sürer?
Hindistan’da başlangıçta hayatta kalma ve para kazanma süresi değişebilir, ama temel ihtiyaçları karşıladıktan sonra, birkaç hafta içinde (2-3 hafta gibi) geçici bir iş bularak para kazanmaya başlayabilirim.
Türkiye’ye dönüş için gerekli vize, bilet ve seyahat düzenlemelerini yapmam 1-2 hafta alabilir. Yani toplamda, hayatta kalmayı öğrenip Türkiye’ye dönmeye karar verdikten sonra, yaklaşık 1-2 ay gibi bir sürede geri dönmek mümkün olabilir.
6. Hindistan’da Kalmak mı, Türkiye’ye Dönmek mi?
Eğer geri dönme şansım olmazsa, Hindistan'da yaşamaya devam etmek, dil engeli ve kültürel farklar nedeniyle başlangıçta zor olabilir. Ancak Hindistan, yaşam maliyetlerinin düşük olduğu ve farklı iş imkanları sunduğu bir ülke. Uzun vadede, burada kalıp bir iş kurmak veya yerel bir işte çalışmak mümkün olabilir. Ancak kesinlikle kolay bir yaşam olmazdı; çünkü Hindistan'da fakirlik ve zorluklar oldukça yaygın. Yine de, çok zorlanarak da olsa Hindistan’da bir süre yaşamayı sürdürebilirdim.
Cevap
7Cevap
ben ülkeye dönerdim.
Ama nasıl ve ne kadar zaman sürer
Vallaha güzel olduğum için hemde beyaz tenli baya dikkatlerini çekerdim, e bi reklam filminde felan oynardim ya 😅😅😅
Sevinirdim. İnsan ömrünü sadece bir ülkede geçirmemeli, farklı deneyimlere açık olmalı.
Hindisrtanda değil ama italyada Roma nın 30-40 km guneyinde Anzio denen yerde kaldım :) hemde 19 yaşımdaydım. 15 gün kadar ordaydım. Benim için tecrübe oldu o Bu soru aslında oradan çıktı. Ama bunu daha kötü şarlarda oslaydı diye düşündüm. Çünkü hindistana gitmediysem 100 kere gitmişimdir arada büyük fark var. Daha kötü şartların olması.
Türkiyeye dönmezdim. Hemen sanayinin yolunu tutardım.
Paraşütle ilgili hiç güzel anım yok ama Hindistan’a gitmek isterdim
ilk iş çamura batar kamufule olurdum (ırkçı biri değilim toplumları tuhaf) sonra paraşütü satar uçak bileti alırdım total 1 gün 😂
Bana tapar onlar tanrıça gibi gacıyım :D
Alttaki Trump'a benziyor niye
Ohh sadece bi kâbusmuş shsjsjs
konsolosluğa gider, dönerdim
Büyük ihtimalle ölüm dönerdi
Ölmek daha iyi fmdkdldjdld
Kurtulmazdım ölürdüm
Hint fakiri olurdum
Ölürdüm muhtemelen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?