Arkadaşlar yanlış anlamayın bende müslümanım ve bizim dinimiz okuyup öğrenmemizi yorumlamamızı emreder açıklayamadığım için soruyorum tamam kadınlara çok değer verildiği söyleniyor ama bazı gerçekler örtbas ediliyor gibi bence Mesela kadınları demir parmaklıklar ardına hapsediyor acı gerçek bütün vücudunn örtülmesi isteniyor sesi dahi erkeklere haram kılınıyo ses tonlamasına dahi dikkat etmek zorunda ve buna rağmen erkeklere cennette sayısız huriler layık görülüyo ve kadınların kıskançlık duyguları bir hiçmişcesine empoze ediliyor bu adalet mi sizce?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 314 cevap paylaştı. Bu söylediklerinizin...
https://www.youtube.com/watch?v=4vdygfhkol4
bütün vücudun örtünmesi yani kara çarşaf
sesin haram olması
kıskançlık duyguları vs.
Bu dediğiniz şeyler geleneksel islam dininde görülebilen fakat islam dininin esas kaynağı Kuran-ı Kerimde olmayan şeylerdir. Bakalım Kuran erkeğe ne diyor kadına ne diyor.
Erkeğe diyor ki
"Mümin erkeklere söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Bu onlar için daha arındırıcıdır.(Nur 30)
Kadına ne diyor
"Mümin kadınlara da söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Süslerini/zînetlerini, görünen kısımlar müstesna, açmasınlar. Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar.(Nur 31)
Duruma bakılırsa örtünme konusunda erkeğinde kadınında cinsel organlarının örtülmesi ve koruması emrediliyor. Harici olarak kadınların bir örtü aracılığı ile (şal gibi) göğüs dekoltelerinin örtülmesi emrediliyor. Yani vücudun çekici yerleri
Ses konusunda ise... öyle olsa peygamberimiz kadınlarla nasıl diyalog kurabiliyordu diye sorabiliriz. Kuranda kırıtarak fahişeler gibi konuşmaya bir atıf vardır fakat ses için değildir bu ve ayrıca hitap peygamber eşlerinedir.
Ey peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer korunup takvaya sarılıyorsanız sözü kırıtarak söylemeyin ki, kalbinde maruz bulunan biri ümide kapılmasın. Örfe uygun söz söyleyin. (Ahzab 32)
Kuran hayatın gerçeklerini göz önünde bulundurarak kadına ve erkeğe belli başlı uyarılar verir. Maalesef örf ve adetlerin getirileri de dinselleştirilmiştir bu sebeple kadınları ezen örf ve adetler dini bir getiri gibi bazı yobazlar tarafından kullanılırlar.
Hurilere gelince kuran hurilerle ilgili cinsiyet belirtilmez sadece güzel oldukları belirtilir. Kimisinin aklı sürekli cinselliğe çalıştığından cennette afedersiniz "orgy" falan yapacağını sanıyor. Detaylı bilgi için youtube dan "ihsan eliaçık huri" şeklinde aratınız. :)
Ayrıca aşağıda ki Edip Yüksel videosunu da tavsiye ederim00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMümin Kardeşim İlk olarak Kadınların Sesi haram falan değildir Kuranda bunun hakkında tek bir şey bile yazmaz. Sadece hadisler (Uydurma) sesi haram der. Ama bunlara inanmamız mümkün değildir. Allah yerine hiçbir Peygamber hüküm çıkaramaz. Düşündüğün konu da ilk önce kurana bakmalısın orada yoksa umrunda da olmamalıdır.
Hurilere Gelince.
Huriler hakkında Kuran'da cinsellik için yaratılmış bir şey olduğu geçmez. Hatta ve hatta huri Havari kökünden gelmektedir havari ve hur Sohbet arkadaşı , sohbet anlamına gelmektedir.
Ağzımı bozacağım kusura bakmayın lütfen. Bu 72 huri bilmem neyi uyduran Hocalar Sanırım Cenneti Kerhane Gibi hayal etmektedirler.
Aynı zamanda Hurinin bir cinsiyeti yoktur. Sadece bembeyaz , iri gözlü anlamına gelmektedir. Cinsiyeti bile verilmeyen aynı zamanda İnsandan farklı olan bir varlığı Nasıl Cinsellik için yaratılmış Olarak kabul ederler anlamıyorum.
Bugünkü Arkadaşların Yakın Dostların Belki de cehenneme gidecekler bunu bilemezsin kardeşim. Allah ise sana Sohbet arkadaşı vereceğini söylemiştir. Bu cinsellik olarak kullanılsa bile bir cinsiyeti yoktur.
Kuran kadını 2. plana atmıyor kardeşim.
Kuran henüz inmemişken kadınlara mirastan hak verilmiyordu. Hatta ve hatta Allah Eve ve Ailesine bakma yükümlülüğünü erkeğe vermesine rağmen Kadınlara da mirastan pay vermiştir. Erkekler bu mirası kendileri için kullanamazlar aileleri için kullanmak zorundadırlar. Ama kadın Kendi için kullanır bu mirası. Ve bu hak Allahtan kadına verilen bir hediyedir. Allahın kadınlara değer verdiğini sadece buradan bile anlayabilirsiniz.
Allah sizleri sevmiş ki yaratmış. Başka erkeklere Karşı Tacize uğramanızı ister mi? Neden örtünmenizi emrettiğinide anlamışsındır buradan umarım.
Ama ben Örtünmenin Bu kadar katı olduğunada İnanmıyorum belli düşüncelerim var.21 Yorumla- +1 yıl
Ve Aynı zamanda Mümin Kardeşim Sizi Eşşeğe benzeten:
Namazın önünden kadın, eşek, siyah köpek, Yahudi veya domuz geçerse namaz bozulur. [2732-Buhârî-Müslim-Muvatta-Ebû Dâvud-Tirmizî-Nesâî] [2743-[Müslim-Ebû Dâvud-Tirmizî-Nesâî-İbnu Mâce] [6237- Müslim-Ebu Davud-Tirmizi-Nesai-İbn Mace]
Sizleri Cehennem ile dolduran:
Cehennemdekilerin çoğu kadınlardır. [5374-Buhârî-Müslim-Nesâî-Muvatta-İbn Mace] [2075-Buhârî-Müslim] Bkz. Kur’an-7/179 72/15 33/35
Ey kadınlar, sizler cehennem odunusunuz. [3039-Buhârî-Müslim-Ebû Dâvud-Nesâî] Bkz. Kur’an-72/15
Peygamberimize bu iftiraları atan :
“Peygamber 30 erkeğin cinsel gücüne sahipti.” (Sahih-i Buhari, Muhtasar Tecrîd-i Sarih, hadis no: 192)
“Peygamber bir gecede dokuz hanımıyla ayrı ayrı cinsel ilişki kurardı.” (Sahih-i Buhari, Muhtasar Tecrid-i Sarih, hadis no: 192)
“Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar, hanımı Zeynep’le cinsel ilişkiye girerdi.” (Sahih-i Buhari, Hibe,8
Kitaplara İman etmeyi kesin lütfen. Kuran yeterli.
O kadar kuranı araştırdım ettim ortaya çıkan tablo kadın-erkek eşitliği açısından şöyle bir şey;
Kadın 'aklen ve kalben eksik ' yaratılmış. ' Kötü ve dövülmesi gerek' ne kadar sevimli..
'Dişinin gebe kalması ve doğurması ancak Allahın izniyledir..' (Fatır Suresi)
Bkz bu nasıl yorumlanmış; '' Evin köşesindeki bir hasır, döl getirmeyen kısır kadından daha hayırlıdır ''
Bir başka örnek; ' Bugün, size sizden önce kitap verilenlerin kadınları helaldir ' (Maide suresi)
Yani sadece müslüman erkekler başka bir dinden kadınla evlenebilir ama müslüman kadın evlenmez.
Hülle sistemi ise kadını korumaya falan yaramaz, Nisa suresinde ise açık açık kadını dövün yazar.
Yani bu örneklerden çok var, say say bitmez. Adalet veya mantık arama çünkü yok.22 Yorumla
Bence tam tersi kadin 1. Planda oldugu icin zaten bukadar korunması gereken bir varlık.
Altını mı sarıp sarmalar saklarsın gümüşü mü?
Bence biz kadinlar buna adaletsizlik diyecegimize sevinmeliyiz.115 Yorumla
Soran+1 yıldoğru beklediğim cevap :)
- +1 yıl
güzeldi
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
17Cevap
Allah sizin bilmediklerinizi bilendir. Biz işittik ve itaat ettik. Kadını koruduğunu kendi ellerinle yazmışın verdiği değerden ötürü sesini bile haram kılmış bunda nice ibretler var. Unutma ki senin bilmeyip Allah'ın bildiği çok şey var. İşittik ve itaat ettik. Allah'ın üzerimize tastamam indirdiği dini sorgulayacak mıyız vallahi uçurumdan aşağı düşeriz.
52 Yorumla- +1 yıl
artı kere artı 1
Soran+1 yılevet sorgulamak değil bu herkes yanlış anlamış körükörüne bişeye inanmak bağnazlıktır müslümanlıkla bağnazlığı karıştırmayalım kadın korunmuyor demiyorum ama erkek çoğu konuda üstün yaratılmış neden anlamak istiyorum
Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Bu söylediklerinin hepsi yanlış. Kadın eve falan hapsedilmiyor. Dışarda dikkat çekmemesi isteniyor hepsi bu. Bu emrin olduğu ayette, bir sure önce erkeğe uyarı var. Onu neden görmüyorsunuz? Sesi erkeklere haram falan değildir. O hadis uydurmadır. Huri meselesi de, sen o ayette geçen '' onlara orada uyumlu eşler vardır'' ayetine cinsiyet atfedersen, huri de olur nuri de. Ayette KEVAIB ve ETRAB kelimeleri geçiyor. Uyumlu eşler, dostlar manasına gelir. Ne hurisi? Ne Nurisi?
Örtünme meselesi, esas örtünmenin libas'ü-t takva olduğu buyruluyor. Ve dikkat et, A'raf Suresi'nde geçer bu, ilk önce Adem A. S.'ın ismi geçer örtünme konusunda. ADEM VE EŞİ diye geçer yanılmıyorsam. Hani? Al, kadına da erkeğe de emir var? Şimdi ne olacak? Uydurma dine değil, İNDİRİLMİŞ DİNE İNANIN.16 Yorumla
Soran+1 yılbayanların sadece yüzü elleri dışrda kalacak şekilde örtünmesi gerekiyor erkekler kadına nikah kıyabiliyor bunlarıda açıklayın
- +1 yıl
Yahu kadınlara sadece ziynetlerini sakla diyor o ayet. Ziynet ne demek? Konuşturma beni şimdi. Sen de takmak için takmışsın resmen. Erkek nikah kıyıyormuş da, kadın kıyamıyormuş. E kadın da dünyaya bir varlık getirebiliyor. Kendi canının içinden bir can çıkartıyor, erkek çıkartamıyor, ee? Erkek mi şimdi 2. planda demek yani? İnanmamak için kendini bu kadar zorlama.
Soran+1 yılsaçmalama neden inanmayayayım müslüman olduğumu söyledim bu değişmez i gerçek dini mi Allahın varlığını sorgulamıyorum burada hepimiz buna inannıyoruz sadece bazı ayetlere açıklama getirmak farklı açılardan bakıp yorumlamak için soruluş bir soru düzgün anla ve saygılı ol bir müslüman bir müslümanın dinini asla sorgulayamaz önce bunu öğren
- +1 yıl
Belli mi olur, ateist kaynıyor buralar. Ayetlere saygısızlık etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. O dediğin ayette ziynetlerini gizlesinler diyor. Bir başka ayette cilbablarını örtünsünler diyor. Bir başka ayette yaşlı kadınlardan bahsederken başka bir şeyler söylüyor Allah. Bir tane değil kapanma ayeti. Hazret*i Adem'e ve onun şahsında tüm erkeklere kapanma var diyorum Kur'an'da. Hiç duydun mu şimdiye kadar? Allah için, şu ayetleri ondan bundan duyarak tartıya koymayın. Kendiniz okuyun. Arapça manalarına bakın. Hangi kelime neyi karşılıyor bilin. Böyle kadını ikinci planda sanıyorsunuz işte.
Ben, Kur'an'ın kadına verdiği değeri burada 10 tane 20 tane örnekle anlatırım sana. ''Aaa harbiden de öyleymiş'' dersin.
Soran+1 yılsoru bana ait değil nette araştırırken sitede sorulmuş soru olarak gördüm uzun uzun yazmayayım diye kopyala yapıştır yaptım kız biraz sert yazmış yanlış anlaşılması normak ama ben burada ana fikir aynı diye sordm
doğru söylediniz teşekkürler :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBurada o kadar gerizekalı insan var ki yanlış yerde sordun bu soruyu, git netde araştır burada herkes kafanı karıştırır ayrıca anlatsakta anlamazsın, anlasanda anlamak işine gelmez. İnternet gibi bir nimet var sor araştır bakalım aklına yatkın bir cevap bulabilecekmisin. Ben özetle sana cevap veriyim çok BOŞ bir düşüncedesin.
13 Yorumla
Soran+1 yılsorgulamak boşluksa evet boşum koşulsuz şartsız bilmeden bişeye inanmak istemem
Cevap sahibi+1 yılNot: koşulsuz şartsız iman etmek imanın farzlarındandır. dönüşü olmayan bir günaha girmek üzeresin haberin olsun... Senin bu merak ettiğin konu eğer tamamiyle dinde gizli olsa idi evet merak etmekta haklılık payın var derdim ama bir erkek olarak bu konuyu defalarca araştırdım ve hep makul cevaplar buldum. Sen ise bu soruyu öyle bir sormuşsun ki tam bir inançsız havasında dine şüphe eden bir karakter modunda. Ayrıca imanın farzlarından birine bile inanmayanın akıbeti nedir onuda araştır.
Soran+1 yılsoru bana ait değil nette araştırırken sitede sorulmuş soru olarak gördüm uzun uzun yazmayayım diye kopyala yapıştır yaptım kız biraz sert yazmış yanlış anlaşılması normak ama ben burada ana fikir aynı diye sordm
- Diğer konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılKadının bedeni erkegi tahrik ediyor. ayakları elleri hatta ses tonu bile öyle. belkide ondandır. neden 2. planda diyorsun buna kimsenın aklı yetmez. Zira görüyorsunki ufacık minnacık bir dünyada yaşıyoruz uzay milyarlarca dünyayı alıcak kadar büyük. tüm insanları oluşturan atomlar bir küp şekeri kadar küçülebilir.
00 Yorumla değil 2. plan 10. planda. Karınızı dövün diye ayet var. Nisa suresi bilmem kaçıncı ayet. cidden kadınlar sarılıp sarmalanıyor altın gibi değerliler ki hakları kötek..
00 Yorumlaburada sana uzun uzun anlatamicaz anlatsak bile anlamican
03 Yorumla
Soran+1 yılneden anlamayayım mantıklı konuşabilirsen anlarım cevap veremiceksen başka şeylerin arkasına sığınma
Soran+1 yılailemle uzun zamandır bazı sebeplerden dolayı konuşmuyoruz soracak birileri olsa sorardım hatırlatmak zorunda değilsin cevap verme geç
Gizli Üye(30-35)+1 yılkesinlikle adalet değil, islamdaki amaç da bu zaten kadını erkeğe köle yapmak ve erkeğe köleliğini meşrulaştırmak
30 Yorumla
+1 yılneden 2. planda olsunki koskoca sonsuz cennet ayaklarının altında nesi 2. planda kadının? Suudi Arabistan kanunları gibi yazmışsın sanki biraz
00 Yorumla
+1 yılo islamın adaleti değil.. o insanların islam adı altında sözde adaletleri.. ve yanlış. :) islam kimseyi hapis et demiyor..
00 Yorumla
+1 yılKadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir. Sahihi Buhari. Yeterli mi hanim efendi?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhttps://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=563
Burayı okuyabilirsin01 Yorumla
Soran+1 yılokudum orayı
+1 yıl, slamda acıklamıslar işte bizim acıklamamız neyı degsck.
02 Yorumla
Soran+1 yılaçıklama bulamadığım için sordum
- +1 yıl
Gereken yazılmıs acıklamaya gerek var mı
Bu konuyu gerçekten sizinle tartışmak isterim ama burada çok uzun Sürer Bide yazı yazmakla olmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılyaa gerçekten merak ediyorum yanlış anlayanlar oluyor ama çok saçma bir müslüman neye niçin inandığını bilmeli körü körüne inanmak bağnazlıktır o yüzden merak ettim
Soran+1 yılevet kesinlikle insanlar saygılı değil hemen yanlı anlıyorlar ayrıca bu konuyu din adamlarının kendi yorumlarında değil bizati kuranı kerimi okuyarak kendim yorumlamak isterim sadece fikir almak için sordum ama saçmaladılar
+1 yılOna kalırsa kadınlara çok eşlilik verilmemiş 😁 erkek yapar kadın yapamaz. Kafamda deli divane sorular
04 Yorumla
Soran+1 yılaynı şeyden bahsediyoruzz :)
- +1 yıl
Ben bunun cevabını alamadım :) zaten inanmıyorum hiç bişeye
- +1 yıl
Kuranda Çok eşlilik Yoktur kardeşim.
Kuran'ın ilk muhattabı Arap erkeklerin 8 9 karısı bulunuyordu.
Ve Kuran onlara ''en fazla 4 eş ile evlenebileceklerini ama aralarında adaleti sağlayamazsanız 1 eş ile evlenmelerini' buyurmuştur. Ama Başka bir Ayette ise ''Ne yaparsanız Yapın Kadınlar arasında adaleti sağlayamazsanız öyleyse birine büsbütün gönül verip diğerini askıda bırakmayın'' buyurmuştur.
Allah bir ayette aralarında adaleti sağlayamayacağınızı düşünürseniz 1 eş alın derken başka bir ayette ise Ne yaparsanız yapın adaleti sağlayamazsını buyurmuştur. Bakın Sağlayamayabilirsiniz değil. Sağlayamazsınız !!!
Yani kuran o dönemki arapların eş sayılarını 4 ile sınırlamış bize ise 1 eş ile evlenmemizi emretmiştir.
- +1 yıl
Neden Arapların eş sayısını 1'e indirmemiştir?
Bir düşünün Bir adamı 7 kadın almış hangi 6'sını bırakacak?
Eğer 1'e inseydi Çok fazla Kadın ve çocuk ortada kalmaz mıydı?
şu an ki Araplara bakıyoruz (hala fazla eş alan Allah'ın emrini anlayamamış Araplara)4 karısından en az 2 sinden çocuğu var.
O dönemde düşünürsek 7-8 karısı olan bir Adamın en az 4 eşinden çocuğu olduğu anlamına gelmez mi?
Allah çocuklarında Ortada Kalmasını İstemediği için En uygun rakamı 4 olarak uygun görmüştür.
+1 yılKadın erkek için yaratılmış olduğundan olabilir mi acep?
Erkeğin kaburga kemiğinden06 Yorumla
Soran+1 yılislam dini adalet dini diyoruz peki adalet nerede
- +1 yıl
Kadın tarladır tohumunu ekersin soyun devam eder. adalet çok ince bir kurallar çerçevesi içinde işliyor.
Kadın anne olduktan sonra cennet onun ayağının altına giriyor da halen nankörlük ediyorsunuz. peygamberin annesi Karısı bu soruyu sormamış ta sen mi soruyorsun?
Benim birşey sormaya hakkım yok ama Allah hesabını sorar.
Soran+1 yılsorgulamak araştırmak günah değil bağnazlık etme inandığın şeyi ayrıntılarıyla öğrenmen gerekir bende elhamdülillah müslümanım ama inandığım şeyi her yönüyle bilmeliyim saygılı ol
- +1 yıl
Kadınların da yüzü falan görünmücek kendi anlatmak istediğiniz gibi anlayıp yorumlamayın kadın dışarıdayken kimse bakmıcak kadar kapanması gerekiyor gözler dahil. eller ayaklar dahil.
- +1 yıl
Ben inandığım herseyi ayrıntısına kadar biliyorum. ama böyle bir soruya yazıyla cevap vermeye uğraşamam kusura bakma. allahın Kuralı bu kaidesi bu ister iman et ister etme o senin bileceğin iş kimsenin bilgisi Kuranı kerim kadar değil aç kuranı oku iman etsende etmesende bana zararı yok.
- +1 yıl
Sorduğu sorular la seçtiği eig arasında hiçbir alaka yok. Allah ıslah etsin
ResulALLAH 'ın son sözü veda hutbesinden = kadınlar size ALLAHIN emanetidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCevap veremeyince buna aklımız yetmez çok düşünme kafa yorma araştırma sadece iman ve sus...
00 YorumlaBiz heriflerin kemiklerinden yaratılmışız.
14 Yorumla
Soran+1 yıladalet
Soran+1 yılhyr?
2 planda olduğunu kim diyo
00 YorumlaDiğer konusunda 387 cevap paylaştı. Çünkü erkek 1. Planda :D kadınada 2 kalmış :)))
00 Yorumlasallama din çünkü ;)
05 YorumlaDiğer konusunda 398 cevap paylaştı. Din yalan
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri