Türk olup da böyle bir hayat yaşamasaydim bu zengin bakış açısına sahip olamazdım. Bu konuda gayet ok benim icin ama ilerde kesinlikle yurt dışında başka vatandaşlık almak istiyorum
Ver mehteri ver türküz elhamdülillah şükür açız kazık yiyoruz ama Allah ediyor müslümanız din kardeşlerimizi milyon milyon ülkeye doldurup besledik daha ne olsun bu gurur kolay kolay silinirmi 😂
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
boş ver Allah fakirleri sever. hem iskandinavi amerikani nerde bulacak bizdeki sıcaklığı, sıcak ortamı
Toprak gibi ezdin beni kül ettin Kullarına beni oyuncak ettin Sanki yetmez gibi eziyet ettin En sonunda beni isyankar ettin (An itibariyle modum) Şöförümü arıyom 6 numaralı yeni rakıyı getirsin o c 🥹😭😭
Beterin beteri derken? Türk olarak Kürtlerden hiçbir üstünlüğümuz yok. Sadece onların belli bir ülkesi yok ama kabullenip sevdikten sonra Türkiye onların ülkesi. Türk ırkı ne Kürtlerden daha güzel, ne daha zengin nede daha zeki bir halk. DNA mız bile nerdeyse aynı. Her konuda aynıyız. Boş yaptin su an
Her konuda aynı değiliz ırkçılikla alakası yok yurtdışından birine sorsan türk ırkını bilir ama Kürt ırkını bilmez ve ülkesi neresi diye sorar. Türkler burada hiçbir alanda ayrımcılığa uğramaz halk tarafından ama Kürtler uğrar. Türkler kendi dillerinde eğitim görür kendi milli değerlerini okullarda yaşatır ama Kürtler yasatamaz. Her alanda daha avantajlı türk olmak.
Konu avantaj değil konu aynı olduğumuz. Türkler ve Kürtler aynıdır. Ayrıca yurt dışında çok türk seven bir ülkede değilseniz genellikle hoş karsilanmazsiniz. Hatta ırkçılığa uğrama ihtimali çok yuksektir. Türkleri Arap sanıyorlar. Genel konuşuyorum onların gözünde iraklidan iranlidan farklı degiliz. bunlar gerçekler.
Yo yurt dışı daha az ırkçı Araplara karşı bence çünkü oradakilerle buradakiler aynı değil. Kürtlere ülken neresi diyince cevap veremiyorlar nesi iyi en azından nereli olduğun belli oluyor
Onların ülkesi yok ama bizimde güzel bir ülkemiz yok fikrimce. Doğa desen yok her yer beton yığını ekonomi desen yok. Her gün yüzlerce suç işleniyor asla güvenli bir ülke değil. Tek albenisi yemekler birde belki kültüru merak edenler gelir.
Evet bazı sorunlar var ileri derecede ama bunlar düzeltilecek şeyler 10 yıl sonra çim daha iyi olabiliriz ya da 20 yıl sonra en azından ülken var sonuçta. Ki Türkiye dünyada en çok turist alan ülkelerden biri çok fazla gelen var gezmek için
Benim dediğim şey şu daha şanslı bir şey Türk olmak Türkler dünya üzerindeki en üstün ırk demedim. Türk olmak Kürt olmaktan daha fazla avantaja sahip ve bunu reddedemezsin
Ona bakarsan Norveçli olanlar daha çok avantajlı Türklerden hayatları kaliteli bir kere. Bu bakımdan Norveçli olarak dünyaya gelsem daha daha şanslı olurdum