https://youtu.be/D8K90hX4PrE?si=UUIMjH6Q_37T33vY Türk insanı çoğu zaman rahatına düşkün ve keyfine bakan bir yapıda olsa da aynı çoğunlukla da üretken ve çözüm yolları yaratan bir potansiyele sahiptir. Nice insanın, (ezici bir çoğunlukla) hiçbir zaman hayata geçmeyen, paylaşsa bile dikkate alınmayan fikirleri olmuştur eminim. Peki, sizde durum nedir? Ülkeye, insanlara faydası olacaktır dediğiniz ama hayata geçmeyen fikirleriniz oldu mu hiç? Veya bunları gerçekleştirmek için herhangi bir adım attınız mı? Son olarak sonucu da yazın lütfen.
Ülkeye ve insanlara faydası olacaktır dediğiniz ama hayata geçmeyen bir fikriniz var mı?
Cehaletin yok edilmesi, hem bu dünya için hem de Türkiye için oldukça faydalı olacaktır.
Cehaletin kaynağını yok edemiyorsak cehaleti, cehaleti yok edemiyorsak cahilleri yok etmeliyiz.
Biliyorum, çok uçuk ve önü alınamaz bir fikir ama faydalı olabileceği gerçeğini değiştirmez.
Öncelikle liyakatli ve vatanperver siyasetçileri göreve getirmeli, ardından ülkede yaşanan tüm sorunlar için çözüm üretilmeli ve ardından cehaletin kaynağı tespit edilip yok edilmelidir. Muasır medeniyetler seviyesine erişmeliyiz. Toplumumuz cahiller toplumu değil, bilgeler ve aydınlar toplumu olmalıdır.
Çok faydalı ve umut verici bir eylem olacağını düşünüyorum.
Bir fikrim var ama çoğu insanın ilgilenmediği, dikkatini çekmeyen bir konu hakkında: çevre kirliliği. Yakında su kaynakları tükenecek ve bütün dünya susuz kalacak. Bunun önünü almak için önce toplumu bilinçlendirmeli ve denizleri, gölleri temizlemenin yolları aramalıyız. Denizdeki çöpleri, yemek artıklarını veya plastik zehirli şişeleri tespit edip toplayacak bir cihaz geliştirilebilir. Amacı bu olmasa da sualtı robotu yapmıştık öncesinde. O zamanlar çok daha küçük olduğum için aklıma bu fikir gelmemişti. Şimdi düşününce gayet makul görünüyor
Bence su altı ve müsülajı temizleyecek bir makine daha makul. Çevre için de yapılabilir ama insanların yere çöp atması engellenmezse o makine de yetmeyebilir. Nüfus artan bir oluşum. Çöp atmaları önlenirse bence her şey düzene girer diye düşünüyorum.
@Behavaha katılıyorum zaten denizler ne kadar temizlenirse temizlensen insanlar çöp atmayı bırakmadığı sürece aynı sorun yine ortaya çıkacak. Ama insanları uyarıp çöp atıldığında ciddi yaptırımlar uygulandığında veya bir şekilde bunu durdurduğunda denizlerin de temizlenmesi gerekecek. Müsilaj da ayrı bir sorun tabii
Bana kalırsa çöple ilgili yaptırım uygulansa da insanlar caymadıktan sonra bir işe yaramaz. Mesela örnek pandemi, kaç kişi yasakları çiğnedi. Kaç kişi sokağa çıkma yasağını deldi, düğün dernek kurdu, misafirlikler oldu. Yani çok ağır bir yaptırım olmadığı sürece çok zor...