Hristiyanlık
Yahudilik
Agnostiklik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şimdi her inanca sahip insan kendi inancının en doğru olduğunu söyler. Agnostik din değil.
İslam'ın, Yahudilik ve Hristiyanlık gibi önceki dinleri kapsadığına dair bir referans olarak, Kur'an-ı Kerim'in Bakara Suresi'nin 136. ayetini inceleyebiliriz:
"De ki: 'Biz Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakup'a ve torunlarına indirilene, Musa'ya, İsa'ya ve diğer peygamberlere, Rablerinden indirilene inanıyoruz. Onlardan biri arasında ayrım yapmayız. Biz O'na teslim olanlarız.'"
Bu yapıda seçim şansı evrilirse Protestanlık emzhepi seçilebilir hristiyanlıkta. Hristiyanlığın en hafif kuralcı olmayan mezhepidir. Dunyanın ehr eyrindne mürit bulur muslumanlarıda etkiler cevirir yani Bunun sebebi disniz değilsin ama rahatsın zorlama yok krual yok gibidir. Kiliseye gitsende gitmesennde olur. Muzik çalarlar. Fakaat birbirini tutarlar. Gittiğin hangi şehire gidersen git yatacak yer bulursun hotel yerine kullanabilrisn sana yer ayarlanır. Yahudi sonradan olamazssın kadınlar yahudi olamazlar yahudi kadının kocası yahudi olur ama yahudi erkekle evlenen kadın musevi olamaz.
Vaftiz olmak şart mıdır yine de? Çünkü zorlama yok, kural yok gibidir yazmışsınız ondan sormak istedim.
@ImTheChosenOne Benim bir arkadaşım Şu an Turkiyedeki protestan kilisesinin en büyük başkanı. Ben portestan değilim Müslümanım, ama dunyayı dolaşırken farkettiğim bir durum bu. Tam bilmiyorum ama protestanlığın hristiyanların içinde en eğlenceli olanı diyebilirim kilisede müzik takımı şarkıcı vs çıkıyor mesela evlilik oluşma şansı daha fazla
Cevap
5Cevap
Bir agnostik olarak agnostisizmin din olmadığını biliyorum ama elbette o şıkkı seçtim, çocukça bir soru olsa da artık agnostisizmi seçenek olarak görüp işaretleyebilmek çok güzel bir duygu, her inançsızı "atayiz bunlar" diye yaftalayan, deizm, panteizm, ateizm, agnostisizm ayrımı yapmayı bilmeyen bir toplumdan çok daha bilinçli bir topluma evriliyoruz ama elbette yavaş yavaş oluyor bu. Zamanla Arap mitolojileri de son bulacak, insanlar çöllerden çıkma inançları terk edecek ve bu masalsı şeylerin anca bilim kurgu filmlerinde olabileceğinin farkına varacaklar. Güzel günler göreceğiz güneşli günler, her şey çok güzel olacak, benim hala umudum var ve umudum gençliktedir.
benim ablamda boyle. dusunuyo yahudulik agnostik arasinda gidip geliyo valla
Müslümanlık uygulanırsa daha doğru bir din bence
Bence bir yaratıcı var o kesin
İslam dini en doğru din
Müslüman lik
Hiçbiri
neden ya muslumandami degilsin djdj
Seçeneklerde Müslümanlık yok tabiki müslümanım
he simdi anladim🤣benim jeton yeni dustu yaş 25 29 araligimi senin cidden?
Evet
Kaç yssındasın minik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?