Merhaba, ben 20 yaşında bir imam hatip lisesi mezunuyum. Aynı zamanda bir Atatürkçüyüm. Ne yazık ki ailemde ve çevremde Atatürk'e karşı olumsuz düşünceler hâkim olduğu için fikir ayrılıkları yaşıyorum. Bu durum beni imam hatiplilerin genel algısı üzerine düşünmeye itti.
Çevremde "imam hatiplilerin yobaz ve kapalı görüşlü olduğu" yönündeki önyargılar beni üzüyor. Oysa ben bir imam hatipli olarak Atatürkçü ve laik değerleri benimsemiş ve bu değerlere bağlı bir bireyim. Yaşadığım zorluklar fikirlerimi olgunlaştırmama yardımcı oldu.
Sizce bir imam hatip lisesi öğrencisinin Atatürkçü ve laik değerlere sahip olmasını nasıl karşılıyorsunuz? Yukarıda belirttiğim gibi çevremde bu konuda önyargılar olduğu için bu soruyu soruyorum. Ben Atatürk'ün fikirlerini anladığımı ve benimsediğimi düşünen biri olarak bu önyargıları yıkmak için ne yapabiliriz diye merak ediyorum. Araştırmalarım sonucu, Atatürk'ü daha iyi tanıdıkça birçok Atatürkçüden daha fazla Atatürkçü olduğumu fark ettim. Maalesef toplumda Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını tam olarak bilmeyen birçok insan var.
Bu konuda sadece samimi ve yapıcı görüşlerin paylaşılmasını istiyorum. Yobazca veya dini propagandaya yönelik yorumlardan kaçınmanızı rica ederim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer